Playstation 3 Xbox 360 ali Xbox One: Boljša in ustreznejša

Kot pri vseh drugih področjih obstajajo tudi konfrontacije med igralci. Odgovorite na vprašanje, Xbox 360 Xbox One - kar je najbolje, na splošno, mogoče. Toda najprej je vredno razmisliti o obeh modelih in z njimi eno oko pogledati na svojega konkurenta drugega proizvajalca - Playstation 3.

Xbox 360

Ta igralna konzola je postala druga v seriji Microsofta. Pojavil se je leta 2005. To je ta model, ki tekmuje s Sony Playstation 3 in Nintendo Wii. Zamisel o ustvarjanju igralnih konzol te generacije se je pojavila leta 2003. Nato je ta model prejel več kodnih imen hkrati. Ime Xbox 360 podjetje še ni predstavilo.Seveda so bili navijači predstavljeni z dokaj zamegljenimi alegorijami. Dejstvo, da je 360 ​​krog v središču katerega je uporabnik. Kot da se ves svet vrti okoli igralca. Bilo je različic, da je celoten krog čarobni simbol celovitosti, začetne popolnosti in tako naprej.Takšen opis nekaj ljudem je bil všeč. Uporabniki so predpostavili, da so se po izstopu konkurenta kupci spraševali, ali je Xbox 360 ali Playstation 3 boljši. Microsoft ni mogel imenovati svoje novosti druga različica, saj bi a priori že izgubili tretjo različico Sonyja. Ampak, da se jasno ne bi ponovilo Playstation, so se odločili, da povečajo številko 3 z nekaterimi mitskimi opisi in jo spremenijo v bolj zmagovalno. Tako je svet postal dobro znana konzola Xbox 360. V notranjosti konzole je nameščen IBM Xenon čip, ki ima tri jedra s 3200 MHz uro. Grafični procesor je postal Xenos iz ATI. Njen obseg je 10 MB in število poligonov vdruga doseže 500 milijonov RAM 512 MB, obstaja podpora za različna dovoljenja, do 1080 g. Trdi disk, odvisno od sprememb, ima lahko zmogljivost 500 GB.


Te možnosti vam bodo zlahka pomagale odgovoriti na vprašanje Xbox 360 Xbox One - kar je bolje. Ampak o tem malo kasneje.

Možnosti Xbox 360

Mimogrede, spremembe. Za ves čas obstoja tega modela so bile predstavljene štiri različice konzole Arcade, Pro, Elite Slim. Zadnja sprememba je bila izvedena v več različicah. Na splošno se vse variante razlikujejo v kompletu, v nekaterih primerih pa v barvi, obsegu radia, razpoložljivosti Wi-Fi in Ethernet. V vsakem drugem je na voljo nekaj brezplačnih iger in nekaj demonstracij.
Obstajajo tudi specializirane izdaje konzol. Imeli so nenavadno obliko, žive barve, ki so bile prilagojene določenemu dogodku ali povezane s priljubljenimi igrami. Določanje, katera predpona Xbox 360 je boljša, je težko, saj je lahko vsak uporaben. Eden lahko brez Wi-Fi in Ethernet, drugi potrebujejo te nastavitve. Najbolj privlačen videz je Xbox 360 Slim /S.

Xbox One

Ta konzola se je pojavila leta 2013. To je bilo nadaljevanje prejšnjega modela, ker izbrati Xbox 360 Xbox One, kar je bolje, enostavno reči. Novost se je izkazala za močnejšo, prefinjenejšo in lepšo. Novost je dobila postopek na osmih jedrih s frekvenco 1750 MHz. Grafični procesor je AMD Radeon GPU. Operacijski sistem je tu 8 GB, na voljo pa je samo 5 GB, saj drugi operacijski sistem zaseda OS.
Trdi disk je lahko do 2 TB, ni odstranjen, lahko pa je priključena igralna konzolazunanje shranjevanje Slavni krmilnik je bil posodobljen na drugo različico. Obstaja odlična kamera, ki pomaga pri prepoznavanju obrazov. Možno je fotografirati v temi. Konzola ima vse potrebne priključke.

Spremembe

Ta model ima nekaj sprememb, ki bodo nedvomno tekmovale z vsemi najnovejšimi modeli igralnih konzol. Torej, v letu 2015, nova različica igranja Xbox One Elite postala znana. Kasneje se je pojavil bolj kompakten model, ki je bil skoraj pol velikosti originalne različice. Poleg tega je Xbox One S izšel z izboljšanim gamepadom, podporo za 4K ločljivost in HDR. Lansko poletje je bila napovedana druga različica projekta Scorpio. Zaenkrat je malo znanega o tej konzoli. Sprostitev je predvidena za jesen 2017. Znano je, da bo procesor postal močnejši, bo podpiral 4K ločljivost v igrah in zmožnost uporabe čelade virtualne resničnosti. To je že težko odločiti, kaj izbrati - Xbox 360 Xbox One. Kar je bolje, čeprav ni lahko reči, vendar je glavni argument, da je bila proizvodnja starejšega modela popolnoma ustavljena pred enim letom - aprila 2016. Xbox 360 lahko kupite samo iz rok, poleg tega pa tudi modele, ki se uporabljajo v prihodnosti. Ampak Xbox One, poleg tega, da postane močnejši in vsestranski, se prav tako šteje za potencialno konzolo. To je posledica dejstva, da podjetje še vedno napoveduje spremembe te različice in si prizadeva za njeno izboljšanje.

Playstation 3

Razumevanje, kaj je najbolje - Xbox 360 ali Playstation je prav tako zelo preprosta. Zadnji model se je na trgu pojavil leta 1995. Bolj pravilna bo primerjava Xbox 360 s sedmimgeneracij konkurenta. To pomeni Playstation 3. Konzola se je pojavila leta 2006. To je povzročilo precej kontroverzne povratne informacije in med izdelki Microsofta je bilo videti negotovo.

Na splošno je vprašanje, ali je najboljši Xbox 360 ali Playstation 3 znani spor med pripadniki podjetij. Podobno primerja izdelke Intel in AMD. Praksa je pokazala, da se je izkazalo, da je PS3 nekoliko počasnejši, konzola ima pokvarjen brskalnik, vse igre nimajo zadovoljive slike, in med igranjem ni simultanega predvajanja glasbe iz omrežja. Xbox 360 se je izkazal za slabšega, saj je imel drage dodatke, na splošno je bil dražji. Omrežje je bilo mogoče predvajati samo na plačljivem računu. Vgrajenega brskalnika sploh ni bilo, vmesnik je bil nepopoln. Bilo je pritožb glede krmilne palice.
Nakup pošiljke je trenutno neveljaven. Zdaj je bolje, da bodite pozorni na Xbox One in Playstation 4. Toda tisti, ki še vedno sanjajo o stari konzoli, bi morali izbrati med kakovostjo in količino. Kljub dejstvu, da sta obe konzoli že dlje časa lomljeni, pa je izbira piratskih iger na internetu na Xboxu večkrat. Toda ljubitelji iger na omrežju in izključne grafike, je bolje, da bodite pozorni na PS3.

Sorodne publikacije