Tiskalnik Canon 5940 DN: funkcije in pregledi

V zadnjem času so multifunkcijske naprave postale popolna rešitev za tiskanje, kopiranje in skeniranje različnih dokumentov. Združujejo funkcije skenerja, tiskalnika, kopirnega stroja. Naprednejši modeli in faksimilni podatki lahko uporabljajo tudi brezžično povezljivost. O enem izmed njih in o tem bomo razpravljali v tem članku - Canon 5940.

Opis

Glavno področje uporabe te naprave je majhna pisarna ali ustanova. Poleg standardnih lastnosti MFP - kopiranje, tiskanje in skeniranje - lahko pošlje tudi fakse. Tehnologija, ki se uporablja pri tiskanju, je laserska, črna in bela. Navedeni vir je naveden v 15000 straneh na mesec. Tiskalnik uporablja liste formata A4 in lahko uporablja obojestransko tiskanje z največjo ločljivostjo 600 do 600 dpi. Navedena hitrost tiskanja je 33 strani na minuto.


Skener je tableta. Podobno kot tiskalnik lahko uporablja standardne A4 liste. Razlikuje 256 odtenkov sive in ima največjo globino 24 bitov. Privzeta ločljivost optičnega bralnika je 600 s 900 pik. Najvišjo vrednost lahko doseže 9600 točk s 9600 točkami. S pomočjo samodejnega pošiljanja izvirnikov, ki lahko vsebujejo 50 listov, je mogoče skenirati veliko dokumentov v kratkem času. Vgrajeni skener TWAIN vam omogoča hitro in priročno pridobivanje slike. Canon 5940 lahko reproducira izvirnikehitrost 33 strani na minuto z ločljivostjo 600 do 600 dpi. En cikel se lahko odda do 100 kopij. Ta priložnost lahko postane pomembna za podjetja, ki neprestano delajo na razmnoževanju dokumentov.


Na faks tiskalnika lahko shranite 512 strani. Največja ločljivost je 400 do 400 dpi. Hitrost prenosa podatkov je nizka in znaša 336 kbps. Večnamenska naprava Canon 5940 ima 55 vgrajenih PCL pisav. To je v večini primerov dovolj za tiskanje dokumentov različnih stopenj kompleksnosti.
Vrsta kartuše - 719 in 719N. Drugi ima večji vir in služi dlje. MFP lahko upravljajo vsi znani operacijski sistemi - Windows, Mac OS, Linux. Za vse, so gonilniki in programska oprema na voljo na uradni strani. Pri notranjih operacijah tiskalnik uporablja 256 MB notranjega pomnilnika. Ena izmed najbolj zanimivih funkcij naprave je način povezovanja prek brezžične povezave prek Wi-Fi. Tudi nenavadna kopija deluje z naraščajočo ali padajočo lestvico. To pomeni, da se pri reproduciranju, na primer, potnega lista, slika lahko raztegne preko celotnega lista.

Videz

Canon 5940 izgleda kot običajen predstavnik te vrste naprave - veliko telo, pladnji za papir, nadzorna plošča. Zgoraj je načrt za pošiljanje izvirnikov za skeniranje. Sprednji del je poln različnih gumbov in stikal. Tu je tudi majhen zaslon LCD, ki uporabnika obvešča o procesih, ki sopojavijo.
Desno pod orodno vrstico v Canon 5940 je blok za vstavljanje kartuše, ki je zaprt s posebnim pokrovom. Levi klik na priključek vrat USB 2.0.
Na dnu je poseben pladenj za papir. Lahko sprejme do 800 listov. Toda v izhodni pladenj je nameščenih 150 listov. Zadnja plošča vsebuje priključke za napajalni kabel, omrežno ožičenje in računalnik neposredno. Omogoča tudi dostop do bloka v primeru zastoja papirja.

Podpora

Canon ima dobro razvito raven podpore za svoje naprave in uporabnike. To velja tudi za gonilnike za Canon 5940. Za vse znane operacijske sisteme obstaja možnost na spletnem mestu. Tudi na portalu podjetja najdete tako imenovane servisne priročnike o Canon 5940. To je podrobno navodilo, prevedeno v veliko različnih jezikov. Z njegovo pomočjo se lahko hitro lotite gumbov, priključkov in načinov tiskanja.

Nadzorna plošča

Gumb gumb ima več delov. Znotraj je zaslon s 5 vrsticami. Desno od njega so puščice, ki omogočajo premikanje po meniju in izvajanje v krogu. Središče ima gumb OK za potrditev dejanja. Bit na desni je blok s številskimi tipkami, ki se uporablja za vnos različnih številčnih podatkov. Od samega roba so gumbi za hitro aktiviranje nameščenih funkcij: tiskanje, skeniranje in kopiranje.

Reviews

Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je Canon MF 5940 dobra in poceni možnost za majhne pisarne.pečat kakovosti.
Kot so omenili mnogi, je ta tiskalnik zanesljiv, stabilen in nezahteven v uporabi. Canonove kartuše 5940 lahko uporabljajo tako originalni HP kot 05A. Če je naprava povezana in konfigurirana v omrežju, je funkcija neposrednega skeniranja v mapi zelo priročna aplikacija. Veliko ljudi ugotavlja, da je hitrost te naprave vedno na višini. Poleg pozitivnih ocen na spletu je mogoče najti in negativno. Nekateri uporabniki na primer opozarjajo na nenavadne nastavitve, ki se razlikujejo od tistih, ki jih običajno najdemo v drugih tiskalnikih. To velja za funkcijo skeniranja, ki se aktivira s pritiskom na gumb "Scan", nato pa morate določiti "Remote Scanner", medtem ko se v drugih napravah izvaja s pritiskom ene tipke. Obstaja tudi pomanjkanje programske opreme, ki se v nekaterih primerih obnaša nekoliko nestandardno. Če želite zagozditi papir, boste morali odpreti hrbtno ploščo, kar je malce neprijetno.
Druga točka zadeva spremenljivko. Nekateri uporabniki se pritožujejo, da niso dovolj informativni in v mnogih primerih morajo slepo obvladati upravljanje.

Zaključek

Lahko rečemo, da je ta predstavnik večnamenskih naprav - najboljša možnost za pisarne in majhne ustanove. Njegove napredne funkcije vam omogočajo, da hitro izpolnite naloge, značilne za vsako podjetje, natisnete, skenirate in kopirate dokumente. Canonovi tiskalniki so že dolgo uvrščeni med najboljše na trgu tiskalnikov. Opisujejo jihzanesljivost, trajnost in enostavnost vzdrževanja. Hkrati pa cena za MFP ni tako visoka, kar je še en plus te serije.

Sorodne publikacije