Pametni telefon Oukitel K6000 Plus: lastniki ocene, lastnosti

Pametni telefoni kitajske blagovne znamke "Oukitel" so neobičajni gostje na domačem trgu mobilnih pripomočkov. V zadnjih nekaj letih je podjetje izdalo tri telefone serije K6000, ki so se razlikovali predvsem po kapacitivnih 6080 mAh baterijah. Najpomembnejši in najbolj praktičen je najnovejši model iz serije - Oukitel K6000 Plus (Android 7.0 /MTK6750T). Mnenja o tem, čeprav dvoumna, vendar pripomoček zasluži pozornost in temeljito premislek.

Na splošno tako nizko povpraševanje po proizvodih Oukilet ni posledica zelo kompetentne oziroma cenovne politike, ki je nesprejemljiva za rusko realnost. Tisti, ki imajo raje pripomočke v srednjem cenovnem segmentu (več kot 15 tisoč rubljev), menijo, da so modeli blagovne znamke preveč skromni zase in povprečni, in ljubitelji proračunskih modelov (manj kot 7 tisoč UAH) ne želijo porabiti dodatnih nekaj tisoč krvi na nekakšen nepotrebnih "čipov", brez katerih je enostavno. Zato je pametni telefon Oukitel K6000 Plus in zaljubljen na razpotju s ceno 11 tisoč rubljev, tudi po "polnjenje" je bistveno izboljšala v primerjavi s prejšnjimi generacijami. Kljub temu naprava morda ni tako uspešna kot njeni konkurenti, vendar se prodaja, zato bomo poskušali ugotoviti, zakaj.


Tako je junak današnjega pregleda pametni telefon Oukitel K6000 Plus. V našem članku bomo upoštevali povratne informacije uporabnikov, značilnosti pripomočka, njegove prednosti in slabosti.

Izpolnitev

Naprava je dobavljena v specifični za "Oukitel"Škatla iz svetlo oranžne barve gostega kartona. Dizajn je slab: logotip na sprednji in končni strani prikazuje logotip blagovne znamke, na hrbtni strani pa je kratek opis, ki navaja najpomembnejše značilnosti Oukitel K6000 Plus. Trgovski spremljevalec v obliki nalepk, črtnih kod in nalepk je viden na obodu škatle.


Vsebina pakiranja:
 • Telefon Oukitel K6000 Plus;
 • napajalnik;
 • mikro USB kabel;
 • silikonska prevleka;
 • OTG kabel;
 • sponka za kartice s pladnji;
 • priročnik;
 • garancijske obveznosti.
 • Razmeroma dobra oprema za proračunski model. Sodeč po povratnih informacijah lastnikov o Oukitel K6000 Plus, so bili še posebej veseli, da imajo resnično potreben OTG kabel in pokrov. To je dobro, da proizvajalec ni dal slušalke v kompletu, ker v tem cenovnem segmentu preprosto ni potrebno. Slušalke "za klop" v veliki meri vplivajo na stroške pripomočka, in verjetnost, da jih v veliki meri, in ne, toliko bolj praktično prevesti nakup slušalke na ramenih potrošnikov - sami bodo izbrali, kaj potrebujejo.

  Videz

  Oukitel K6000 Plus ima klasično zasnovo - monoblok z zaslonom na dotik. Če pogledate veliko drugih mobilnih pripomočkov, pametnega telefona ne morete imenovati lahka in tanka. Naprava ima precejšnje dimenzije - 77 x 155 x 95 mm s težo 208 gramov. Ta vrsta ne-viskoznosti je nosilnost za kapacitivnost, kot tudi masivna akumulatorska baterija. Kljub svoji velikosti, pregledi strank o Oukitel K6000 Plus praktično nimajo negativnih povratnih informacijergonomija: naprava udobno leži v dlani in jo lahko upravljate z eno roko s pravim udobjem. Ja, krhke ženske peresa ne bodo tako sladke na teži, ampak samo pri gledanju video posnetkov ali iger, in ko govorimo ne več kot deset minut, se naprava ne čuti.
  Oblikovanje pripomočkov prevladuje iz aluminijeve zlitine, plastični vložki pa so vidni na vrhu in na dnu pokrova, kjer so antene. Ohišje ima lepo hladno roko in zaupanje, zato jezikovni model Oukitel K6000 Plus ne vrne jezika.

  Vmesniki

  Sprednja plošča na vrhu vsebuje poznan nabor: sprednja kamera, LED lučka dogodkov in svetlobni senzor. Indikator je komaj opazen in pri svetli dnevni svetlobi skoraj ni viden. Mimogrede, dogodke, za katere se bo odzval, lahko izberete v nastavitvah. Spodnji del sprednje plošče je fizični ključ "Home", prav tako je del skenerja prstnih odtisov. Na straneh so gumbi na dotik "Nazaj" in "Kontekstni meni". Ob tej priložnosti lastniki pustijo dvoumne ocene o telefonu Oukitel K6000 Plus, ker v prejšnjih generacijah tega ključa ni bilo, vendar so bili znani tipki na dotik. Tisti, ki so uporabljali "Samsung", "Khomtom" ali druge podobne pripomočke z enakim fizičnim nadzorom, niso občutili nobenih težav z inovacijami, medtem ko so drugi menili, da je takšna odločitev odveč in ni izpolnila pričakovanj. Obstaja tudi veliko lastnikov v svojih ocenah o tempametni telefon Oukitel K6000 Plus je zamrmil na preveč zatemnjeno svetlobo tipk na dotik: celo v temni sobi je zelo težko videti obrise in morate naključno označiti prste. V zadovoljstvo je, da so oblikovalci dodali skener za funkcionalnost prstnih odtisov. Zdaj senzor podpira podporo za gibe: na primer z enim samim zavihkom lahko skladbo postavite na začasno ustavitev ali predvajanje izbranega. Kar zadeva delo samega skenerja, potem nima resnih vprašanj. Sodeč po ocenah Oukitel K6000 Plus, uporabniki cenijo točnost prepoznavanja v 9 od 10 točk, kar je več kot sprejemljivo za napravo v tem cenovnem razredu.
  V zgornjem zadnjem delu naprave lahko vidite objektiv glavne kamere (16 Mp), dvojno LED bliskavico. Spodaj ni nič, le logotip blagovne znamke in naslov internetnega vira.
  Na desni strani je tipka za izklop napajanja in tipka za glasnost. Slednji, sodeč po ocenah Oukitel K6000 Plus, je malo luffy - neprijeten, vendar ne kritičen. Leva stran je hibridni vmesnik za dve nano-sim kartici (ali eno SD-kartico in sedem kartic). Zgoraj je standarden avdio izhod 35 mm tipa "mini-juke". Spodnji konec je dodeljen pod izhodom micro-USB, ob straneh pa sta dve dekorativni rešetki s perforacijo: ena je mikrofon, druga pa zunanji zvočnik. Mimogrede, uporabniki v svojih povratnih informacijah o Oukitel K6000 Plus so se večkrat pritoževali zaradi slabo zasnovane perforacije. Po eni strani, da, dodaja privlačnost pripomočka, po drugi strani pa so luknje zamašene in od njih priti."Pocket" umazanijo, je treba opremiti z iglo ali tanko klešče, to je, preprosto pretresite telefon tukaj ne bo pomagalo.

  Zbirka

  Kar zadeva zbirko, za uporabnike pametnih telefonov ni nobenih resnih zahtev: nič ne škripi, ne popušča (z izjemo krmilnika za glasnost) in ne krča. Vsi deli so med seboj poravnani, tako da tudi ni razpok. Pripomoček je na voljo v dveh različicah barv: svetlobna plošča - zlati pokrov in črna plošča - siv pokrov. Sodeč po ocenah Oukitel K6000 Plus, zadnja odločitev izgleda precej bolj simpatična in trdnejša. Toda če pogledamo oblikovalski del kot celoto, lahko rečemo, da je pred nami tipičen predstavnik proračunskega segmenta, ki je stotine na policah trgovin.

  Zaslon

  Devays ima lepo IPS-matriko z zaslonom visoke ločljivosti (Full HD) in lepim pogledom v kotu. Oukitel K6000 Plus je prejel 55-palčni zaslon, kjer je previsoka poraba leta 1920 za 1080 px precej sprejemljiva. Gostota točk od 401 ppi vam omogoča, da delate na napravi z ustreznim udobjem, in razmisliti o posameznih slikovnih pik ne bo uspelo, tudi če si res želite. Sam zaslon je zaščiten s stekleno ploščo Asahi Glass Dragontrail razreda 25 D. Poleg tega ima naprava še dodatno tovarno lepilnega filma. Oleofobni premaz, čeprav posredovan, je tako na filmu kot na steklu in ne ovira pregleda. Oukitel K6000 Plus podpira tehnologijo OGS, tako da med varnostnim zaslonom in zaslonom ni zračne reže.

  Značilnosti matrice

  Tovarniška kalibracija se je izkazala za popolnoma neuspešno. Barvna temperatura na izhoduprecej višja od referenčne vrednosti, tako da slika prihaja z očitnim "hladnim" odtenkom. Enako lahko rečemo o barvah: slika je polna "parazitskih" odtenkov in je ni mogoče imenovati naravne.
  Rezerve največje in najmanjše svetilnosti v matriki na povprečni ravni. Prvi parameter omogoča bolj ali manj dopustno delo pod neposredno sončno svetlobo, drugi pa rahlo zaslepi oči v temni sobi, zato ni vredno greha za samodejno pritrditev - to je res tam in avtomatsko ni ničesar skupnega s tem. Kontrast se spreminja pri 560 enotah pri srednji svetlosti, kar je povsem sprejemljivo za dano cenovno kategorijo. Kar se tiče kotov gledanja, so maksimizirani za matrico IPS, tako da lahko gledate video ali brskate po galeriji fotografij v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Edina stvar, ki jo je treba opozoriti, je, da je tudi pri rahlem spreminjanju kota slika videti nekoliko zatemnjena, kar pomeni, da se izgubi določen odstotek svetlosti. Ko govorimo na splošno, se tovarniško umerjanje matrike izvrši odkrito slabo, najbolje pa je preurediti vse s posebnimi orodji (potrebujete skrbniške pravice), zato značilnosti zaslona ne moremo imenovati močna stran pametnega telefona.

  Učinkovitost

  Niz čipov, čeprav proračunski, vendar zelo sodoben v Oukitel K6000 Plus: 4 GB RAM-a, procesor serije Mediatek MT6750T na osmih jedrih Cortex-A53 video pospeševalnik "Mali-T860" in notranji pogon 64 gigabajtov Praviloma je proračunski segment pripomočkov opremljen z 2 GB pomnilnika, ki deluje, torej tukajimamo jasno prednost pred konkurenčnimi partnerji. V procesu dela je uporabnik na voljo malo več kot 2 GB od 4 in to je odličen kazalnik, zato preprosto ni problema z pomanjkanjem RAM-a. Oukitel K6000 Plus 64Gb notranji pomnilnik, ki je dovolj za potrebe navadnih uporabnikov. Tudi če se ta količina izkaže za majhno, jo lahko razširite z namestitvijo zunanje SD kartice do 256 GB.

  Testi

  Referenčni rezultati so povprečni pri primerjavi uspešnosti pametnega telefona s podobnim proračunskim bratstvom. S takšno količino RAM očitno odveč bi bilo "Snapdragon" osme serije, potem pa bi cena natančno presegla oznako 15 tisoč rubljev. Hkrati imamo v večini sodobnih iger dokaj stabilno in sprejemljivo hitrost sličic, a resne in zahtevne aplikacije morajo ponastaviti grafične nastavitve na srednje ali celo minimalne vrednosti. Drugače obstajajo frize in številni hlodi. V zvezi z vmesnikom je vse popolno: aplikacije se hitro odprejo, mize in ikone se nemoteno odzivajo, pri premikanju pa ne opazimo zavore. Od multimedije in brskanja po spletu pa tudi ni težav: vse se igra, žvižga in cvili, kot misli razvijalec. Poleg tega, tudi pod težko obremenitev na čipov, telo pametni telefon ne segreje, kar ne more, ampak se veseliti.

  Platforma

  Deluje na Oukitel K6000 Plus za Android 7.0. Mnenja o platformi so dvoumna, saj je sistem še vedno surov in na istih mestih tesno lokaliziran, zato ne smete biti presenečeni, ko vidite zaskrbljene tujev ruski masi. Zaloge, celo najbolj nove firmware, žal, ne rešijo problema, ampak na specializiranih virov lahko najdete amaterske različice, ki, z polnjenjem, ni slabše od uradne, vendar z normalno russification. Uporabniki v svojih povratnih informacijah so se posebej zahvalili proizvajalcu za "čist" operacijski sistem. Dobra polovica proračunskih pripomočkov je prenatrpana z reklamnimi in sponzorskimi aplikacijami, v nasprotju z našim junakom, kjer ni veliko nepotrebnih nameščenih programov.

  Kamere

  pametni telefon je dobil dve kameri. Ni smiselno razmišljati o 8 Mp sprednji plošči, ker ne moremo reči: skromne značilnosti matrike omogočajo le visoko kakovostne avatarje, vendar z napetostjo na pol do pogovora o video Messengerju in vse ostalo.
  Glavna kamera je prejela matriko serije OmniVision 16880 z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik. Tukaj imamo samodejno ostrenje, dvojno LED bliskavico in objektiv f2 /0. Različni vmesnik za upravljanje funkcionalnosti ne sije - vse je standardno in brez originalnih "čipov". Tilly kamera dobro posname pokrajine v dnevnih urah. Seveda obstajajo nekatere težave, kot so nestabilna osredotočenost in izguba ostrine na robovih slike, toda na splošno se slika na izhodu izkaže za precej dostojno.

  Značilnosti fotografiranja

  Velike načrte kamere so podane slabo, razlog za to je indeks minimalne razdalje za fokus, pri čemer je v primerjavi z drugimi proračunskimi analogi bistveno večji. Zato streljajte v bližnje predmete - toše vedno živčen V tem trenutku bi bilo mogoče zapreti oči, če ne veliko negativnih ocen ljubiteljev uporabniških knjig, ki potrebujejo pripomoček za snemanje knjig, zapisov, priročnikov in druge literature. Kakovost slik v temi je še veliko, vendar je to nesrečo celotnega segmenta proračuna, zato je težko napisati ta del v očitnih pomanjkljivostih. Slika prihaja z veliko hrupa, vendar, da bi se znebili njih, boste morali razmrsiti zmanjšanje hrupa na maksimum, in to, v zameno, izguba podrobnosti - na splošno, vse je slabo.

  Avtonomno delo

  Navidezna prednost naprave je dejansko zmogljivost akumulatorske baterije pri 6080 mAh, zato je nastalo ime same linije pripomočkov "Oukitel". Za proizvodnjo litij-polimernih baterij za blagovno znamko se ukvarja dobro znano podjetje z Bližnjega vzhoda - SCUD Battery Co., Ltd, tako da ni potrebno preživeti zaradi kakovosti.
  Tehnologija Pump Express Plus podjetja Mediatek je postala popoln dodatek k takšni kapacitivni bateriji. Pametni telefon s svojo pomočjo zaračuna do 100% iz nič v manj kot dveh urah, medtem ko bo običajni polnilnik moral počakati vsaj eno uro več.

  Benchmark

  Rezultati testov so spodbudni: naprava je bila daleč pred nami, na repu pa so ostali celo zaljubljeni premium modeli znanih blagovnih znamk. Torej, z avtonomijo pametni telefon je vse v popolnem redu, čeprav kljub voljan Android platformo. Če govorimo posebej, v mešanem načinu uporabe (klici, SMS, internet, 50% svetlosti zaslona), baterija traja tri dni.Pregledovanje videoposnetkov visoke ločljivosti s 75-odstotno svetlostjo bo baterijo razstavilo v 15 urah. Z največjo možno obremenitvijo z vključeno vse in vse na 100% svetlost zaslona naprava traja približno 6-7 ur. Rezultati so odlični. Pomembno vlogo pri tem je imela precej skromna množica skromnih naborov porabe energije. Tako lahko gadget imenujemo dolgo življen pametni telefon s polnimi pravicami. Iskanje predstavnika v proračunskem segmentu je velik uspeh.

  Tekmovalci

  V naši anketiranci ni veliko analogov. Najbližja kvalitativna vsebina sta Ulefone Power 2 (6050 mag) in Blackview P2 (6000 mAh). Prva tehnična značilnost je skoraj enaka kot pri modelu K6000 Plus. Toda priporočanje za nakup je zelo težko, ker so lastniki še manj kot v seriji "Oukitel". In to neposredno vpliva na podporo pripomočkov, to je, posodobitev firmware mora čakati več let, če sploh, kot tudi popravilo garancije. Da, pregledi uporabnikov o modelih še zdaleč niso najboljši.
  Ampak o Blackview P2 ni slabo reči ničesar: naprava se je izkazala za uspešno in lepa, in edina stvar, ki se umika K6000 Plus, je v različici "Android". Tudi najnovejši modeli blagovnih znamk gredo z založno programsko opremo na operacijskem sistemu Android 6.0, medtem ko ima Oukitel sedmo različico platforme. Zdi se, da proizvajalec obljublja, da bo svoje pripomočke prenesel na "sedem", vendar, kot je pogosto v kitajskem segmentu proračuna, čakamo, vendar bomo čakali?

  Če povzamemo

  Trg za mobilne pripomočke je možensrečati pametne telefone, spodbujati njihove uporabnike z nekaj nenavadnimi "čipi", estetskim in premišljenim oblikovanjem, nuditi nenavadne rešitve, ki so resnično zanimive za razumevanje in druge ter druge. Modelu K6000 Plus ni mogoče pripisati njihovega števila. Proizvajalec postavi napravo kot delovni konj, ki žal ne more zadovoljiti lastnika z vsemi temi prednostmi in tega ne želi storiti. Kako se ne moti, toda pred nami je proračunska naprava, mojstrovine pa lahko najdemo v premijskem in srednjem cenovnem segmentu. Od K6000 Plus potrebujete v bistvu samo eno stvar - dolgo in stabilno delo, s tem pa se naprava spoprijema z razveselitvami. Ena glavnih "aplikacij za uspeh" - velika avtonomija - je v celoti izvedena in deluje za vseh 100%. Poleg tega je komplet kompletov čipov povsem dovolj za hitro delovanje vmesnika in zagon najsodobnejših igralnih aplikacij. Kot žlico katrana je povprečna in slabo umerjena matrika, vendar kot da je subtilni zvok, vendar ta nesreča trpi zaradi dobre polovice modelov proračunskega segmenta, zato ni treba posebej gledati. V suhem ravnotežju dobimo naslednje: želite pametni telefon "za dušo" - hodite mimo, če pa potrebujete donosen pripomoček velikosti gadgeta brez zahtev po videzu večpredstavnosti, kot tudi zavidljivo življenjsko dobo baterije, bo K6000 Plus v veliko pomoč. . Prednosti modela:
 • odlična avtonomija;
 • dober sklop čipov;
 • podpora za vse ruske komunikacijske protokole, vključno z LTE;
 • Platforma Android 7.0 ».
 • Slabosti:
 • odvratno tovarniško umerjanje matrike zaslona;
 • Slab zvok (kakofonija pri največji glasnosti).
 • Ocenjeni strošek pametnega telefona je približno 11.000 rubljev.

  Sorodne publikacije