Mbps - Kaj to pomeni? Vse o hitrosti prenosa podatkov

Sodobni uporabniki telekomunikacijske opreme pogosto vidijo simbole v specifikacijah opreme in tarifnih načrtih za prenos podatkov in postavljajo vprašanja o "Mbps - kaj to pomeni?". Mb /s (Mb /s) je enota za pasovno širino omrežja. Vsak megabajt je 1 milijon bitov. Mbps se nanaša na družino meritev, ki se uporabljajo za merjenje pasovne širine in hitrosti prenosa podatkov. Megabit - milijon binarnih impulzov ali 1000000 impulzov (bitov). Na primer, linijska linija operaterja podpira hitrost prenosa podatkov 1544 megabitov na sekundo, kar pomeni, da lahko linija prenaša do 1544 Mb /s.

Mbps - Kaj to pomeni za podatkovne hitrosti?

Pomembna značilnost je, da dodajanje dodatne pasovne širine ne zagotavlja hitrejših prenosov omrežja, vključno s hitrostmi prenosa. Pasovna širina je merjenje pasovne širine omrežja, tj. Največja količina podatkov, ki jih je mogoče prenesti v eni sekundi. Dejavniki, kot so preobremenitev in zakasnitev, lahko zmanjšajo hitrost povezave ali povzročijo nihanja. Ponudniki internetnih storitev in ponudniki omrežne opreme pogosto oglašujejo določeno količino Mbps, kar kaže na teoretični maksimum, ki ga ni mogoče nikoli doseči zunaj laboratorija.

Mbps - kaj je to? Menjalni tečaji

Določite lahko čas prenosa datoteke,z uporabo formule. Na primer, za prenos 100 MB zvočnih datotek prek internetne povezave 100 Mbit /s so potrebni naslednji izračuni za pomoč pri določanju približnega časa prenosa avdio datoteke: pretvorite megabajt v velikost datoteke (100 MB) megabajt: 100 x 8 = 800 megabitov.
Razdelite ta znesek na hitrost povezave (100 Mb /s): 800? 100 = 8 sekund.

Kako so razvrščene omrežne povezave Mbps?

Različne hitrosti prenosa podatkov v Mbps - Kaj to pomeni? Med ponudniki internetnih storitev so najpogostejši formati 81632 50 in 100 Mb /s. Med dobavitelji omrežne opreme se naprave, kot so stikala, pogosto oglašujejo kot "10/100 Mbps" - kar pomeni, da lahko njegova vrata podpirajo 10 in 100 Mb /s.

Sorodne publikacije