Mercedes 212 avto: specifikacije, opis in ocene

Avtomobili Mercedes 212 so predstavniki četrte generacije razreda E, ki jih izdeluje priznani Stuttgartski koncern od leta 2009 do 2016. Ta model je najbolj priljubljen od tistih, ki jih je izdelal Mercedes-Benz. Ni čudno, da je bila leta 2009 priznana kot avtoritativna publikacija z naslovom Auto Bild najlepši avto leta. Vendar pa bi rad povedal o vseh njegovih značilnostih.

Oblikovanje

Razvoj zunanjosti modela je vzel veliko časa. In že v letu 2008, po predstavitvi koncepta FASCINACIJE, je bilo jasno, da bo Mercedes 212 odličen. Glavna značilnost tega modela je v optiki. Štiri različni žarometi, ki imajo posebno diamantno obliko, so vizitka tega avtomobila. Ta optika je pravo delo oblikovalske umetnosti, ki spominja na ukrivljene diamante. Sprednji del je okrašen z radiatorsko rešetko v obliki glave puščice, obdelano s kromom. Avto, zahvaljujoč ostrim robom in linijam, izgleda športno hitro, vendar elegantno. Pritegnil pozornost na konveksna in konkavna področja površine, močna zadnja krila, ostri robovi telesa.

Po izvedbi feaslifta leta 2013 je postal Mercedes "212". Restyling ga je spremenilo. Blagovna znamka optike se je združila v monoblok, nadgradil je sprednji odbijač, pojavile so se sodobnejše zadnje luči, na rešetki radiatorja pa lahko vidite blagovno znamko s tremi žarki (prvič v zgodovini E-razreda). Prav tako je treba omeniti, da je Mercedes 212 izdelal limuzino, kabriolet, coupe in vagon v karoseriji. In taModel je bil zelo všeč studijski studii, vključno z AMG. Modele E63 S in E63 so razvili strokovnjaki tega studia.

Notranjost

Ker je Mercedes 212 poslovni razred, ni treba govoriti o tradicionalno visoki kakovosti zaključnih materialov. Veliko bolj zanimivo je, da obstaja jasna podobnost z modeli, ki so bili pred tem velik uspeh med vozniki. To pomeni crossover GLK, avtomobile C-razreda in slavne 90-ih - legendarni W124, s katerim je W212 podoben kotnemu vizirju na armaturni plošči. Notranjost postane zanimiva v pozni uri dneva. V temi je notranjost nežno osvetljena s številnimi LED diodami.

Več pozornosti posvečamo narezani obliki sprednje plošče, športni 3-kraki? Med deflektorji ogrevalnega sistema je viden volan, tri globoke vrtine z izbirnimi in analognimi urami. Mimogrede, na zahtevo vozniki ponujajo multiconet stoli, opremljeni s funkcijo 2-stopenjski masažo in izboljšano stransko podporo. Številni kupci so to postavko pripravili v S-razred.

Bencinski motorji

Za avto, kot je ta Mercedes-Benz, je bila na voljo široka paleta pogonskih enot (karoserija W212). "Mercedes" je bil končan tako bencinski kot dizelski motorji. Najprej bi rad navedel tiste, ki spadajo v prvo kategorijo. Najšibkejši je bil nameščen na modelu E180. To je bil 1,5-litrski motor z 156 konjskimi močmi, ki je pospešil 9,6 sekunde na "stotine". Močnejši je bil nameščen na modelu E200 CGI. Izdelal je 184 litrov.z pri prostornini 1,8 litra, in pospešil avto na 100 km /h v 8 sekundah.
Skupaj je bilo 22 različic bencinskih motorjev. Najmočnejši je bil 5.5-litrski twin-turbo V8 M157 DE55 AL, ki je razvil 585 KM. S takšno montažo pod pokrovom "Mercedes-Sprinter 212" se je pospešil do 100 km /hv samo 3,6 sekunde. Ampak to je bila različica tuning studia, znana kot E63 AMG S-Model. Najmočnejši model Mercedes-Benz je bil E500 4MATIC BlueEFFICIENCY. Pod njenim pokrovom je bil 408-močni 4,6-litrski motor, ki je avtomobil pospešil na "stotine" za 5,2 sekunde.

Drugi agregati

Še vedno so bili dizelski motorji. Bilo jih je le 12. Najšibkejši je bil nameščen pod pokrovom E200 CDI BlueEFFICIENCY. Izdelal je 136 "konjev" s prostornino 2,1 litra. In s tem se avto pospeši do 100 km /hv 10,2 sekunde. Najmočnejši Mercedes je bil E350 BlueTEC. Pod njegovo napo je bil nameščen 211-močan 3-litrski motor. Zaradi tega avtomobil pospeši do 100 km /hv 7,8 sekundah.
Pomembno je omeniti, da je bil Mercedes (razred E 212) ponujen tudi s hibridnimi motorji. Model E400 HYBRID se je na primer lahko pohvalil s 3,5-litrskim 306-konjskim motorjem, ki je delal v tandemu z elektronsko enoto, ki je razvila 27 litrov. z Bila je še ena različica E300 BlueTEC HYBRID, vendar je bila šibkejša. Motor tega modela je proizvedel le 204 litre. z Električni motor je bil enak.


Varnost

V tem modelu je to čim bolj premišljeno. Euro NCAP je nagrado W212 dodelil višji oceni 5 zvezdic in je upravičen. Najprej želim omeniti, da ima sprednja stran strukture moči avtomobila 4-stopenjsko deformacijsko območje, ki prispevaučinkovito gašenje energije udarca v primeru nesreče. Ohišje modela je 72% izdelano iz jekla visoke trdnosti, tako da je tveganje deformacije zmanjšano. Če nenadoma pride do trčenja s pešcem, avtomobil skoči za 5 centimetrov, zaradi česar se spremeni moč udarca. Ne moremo pa se veseliti dejstva, da je že v osnovni konfiguraciji modela 7 zračnih blazin, stranskih zračnih blazin za zadnjo vrsto, aktivnih naslonjal za glavo, izmenično s samodejno nastavljivimi zategovalniki.

Oprema

Sistema za zaščito potnikov PRE-SAFE se ne sme prezreti. Vključuje kamere, radarsko in računalniško obdelavo podatkov. Ta sistem analizira stanje na cestah in stanje drugih vozil. Če pa obstaja nevarnost nesreče, zategne pasove, prilagodi vzglavnike in se pripravi na zasilno zaviranje.
Drug stroj je opremljen s sistemom za pomoč pri opozarjanju, opozarja na utrujenost voznika in pomaga osebi, da ne zaspi za volanom. Zaradi tehnologije Adaptive Main Beam Assist avtomobil prepozna avtomobile, ki prihajajo, in prilagaja razsvetljavo, tako da ne zaslepi drugih. Sistem Lane Keeping zagotavlja, da Mercedes ostane v voznem pasu. Mimogrede, pomočnik Night Viewa je dobil model S-razreda. Na račun infrardečega žarka najde živali in pešce na cestah in cestah ter opozarja na to voznika. Torej je varnost, kot lahko vidite, v vseh načrtih na dostojni ravni.

Zanimive rešitve

Pomemben seznam opreme je še ena značilnost, ki se razlikuje od Mercedes-Benz W212. Poleg vsega navedenega obstaja še veliko drugih možnosti inopreme. Vse je v notranjosti - od brisalcev z motnjami in senzorji za dež do prilagodljivih utripajočih zavornih luči. Mercedes E-212 je seveda opremljen s kompletnim električnim paketom. Sedežni nasloni so nastavljivi pod kotom nagiba in višine, prtljažnik je mogoče odpreti na daljavo, klimatska naprava se uravnava neodvisno (mimogrede je vgrajen sodoben ogljikov filter) in "križarjenje". Na voljo je tudi prezračevan predal za stvari, ESP, ABS, sistem zvočnikov z 20 močnimi zvočniki in CD, Bluetooth slušalke, večfunkcijski volan in prilagodljiv zavorni sistem. Mimogrede, voznik ima celo možnost, da izbere način dovoda zraka. Vsi trije so usmerjeni, srednje in razpršeni.
In v središču armaturne plošče je širok barvni zaslon, ki prikazuje različne informacije, ki so koristne za voznika. Seveda je to daleč od celotnega seznama opreme, ki je opremljena z W212. Popoln seznam je izračunan z več desetimi naslovi. Ni presenetljivo, ker gre za avtomobile Mercedes-Benz.

Tehnične značilnosti

W212 je opremljen s samostojnim vzmetnim vzmetenjem McPherson spredaj in z zadnjico z več povezovalniki. Pri AMG izvedbah je "pnevmatski". Vsi modeli so izjemno opremljeni s sistemom amplitudno odvisnega dušenja. Pogon zadaj, po izbiri ponujen in poln. Vozniku je zagotovljena možnost samoprogramiranja glavnih značilnosti stroja s pritiskom na poseben gumb na armaturni plošči. Posebno pozornost si zasluži sistem upravljanja Direct-Steer. Vodi proces vožnješe bolj udobno. S tem postane avtomobil bolj okreten in bolj poslušen. Brez parkiranja, nobeno prehitevanje ni problem. Ta sistem omogoča vozniku maksimalen nadzor nad avtomobilom. Kot je za prenos, zgodnji modeli Mercedes E-212 so bili na voljo s 6-stopenjski "mehanika" in 5-stopenjski "avtomatski" 5G-Tronic. Obe kontrolni točki sta se dobro izkazali na predhodno izdanih avtomobilih. Kasnejše različice so bile na voljo z 9G-Tronic. Ta škatla nudi vozniku tri načine vožnje - od ekonomičnosti porabe goriva, S (za hitro in ostro vožnjo), M (športni način z ročnim preklapljanjem).
In na koncu o zavorah. Sodobni diski, prezračevani, prevlečeni z aluminijasto prevleko - zagotavljajo idealno in zanesljivo zaviranje. Opremljeni so tudi s sistemom ADAPTIVE BRAKE, ki preprečuje drsenje stroja na pobočjih, prometnih zastojih in mokrih cestah.

Pripombe lastnikov

Pregledi "Mercedes 212" so izredno pozitivni. Ljudje, ki imajo ta avto, tako kot vse, od predstavljivega do edinstvenega videza in konča z gospodarskimi, nenavadnimi motorji. Opazujejo prostorno elegantno notranjost, prostorno prtljažnik, idealno vzmetenje, prilagodljiv žaromet in celo ohlajen predal za rokavice, ki se uporablja kot hladilnik za pijače v vročini. In seveda, individualna pohvala si zasluži zanesljivost, udobje in varnost modela. Ni presenetljivo, da so te lastnosti že več let ostale vizitke podjetja Mercedes-Benz.

Sorodne publikacije