Kaj je posodobitev? Opredelitev in pomen

Kaj je posodobitev? To je posodobitev baze podatkov za kateri koli iskalnik. Trenutno obstajajo dve različni vrsti posodobitev. Če analizirate Yandex in Google, potem je to postopek izdajanja in ocenjevanja. Članek bo opisal postopek in mehanizem za izvajanje zgoraj opisanih iskalnikov, kakor tudi, kako lahko običajna oseba spremlja spremembe.

Kaj je posodobitev?

Beseda "update" je prišla iz angleškega jezika. Ko govorimo o prevodu, ima ta beseda več pomenov. V tem kontekstu je posodobitev posodobitev rezultatov iskanja v sistemu in sprememba razvrstitve nekaterih spletnih mest.

Osveži iskanje

Ko govorimo o dešifriranju te vrste, moramo povedati o iskalnih poizvedbah. Različica iskalnika tega postopka je potrebna, da bi izboljšali dostavo rezultatov in jo tudi uresničili. Trenutno so odzivi iskalnikov na osebo kot rezultat zahteve izraženi na posebnem seznamu spletnih mest, ki so po mnenju iskalnika bolj informativni glede določenega vprašanja. Opozoriti je treba, da so mesta uvrščena, kar pomeni, da bo spletno mesto, ki je najlepše in najbolj informativno, postavljeno nad vse. Tako se postopek takega razvrščanja izračuna na podlagi strani, ki jih indeksirajo roboti. Poleg tega je vrstni red izdaje mesta določen s posebnimi algoritmi.

Iskalnik

Iskalni bot naj se imenuje robot, ki se običajno imenuje pajek, ki deluje na vseh mestih v omrežju in ohranja kopije. Na podlagi njih temeljijo iskalne baze. Najpomembnejša naloga boje iskanje novih strani na spletnem mestu in iskanje predhodno najdenih strani. Poleg tega je treba opozoriti, da kako pogosto bo bot obiskal določeno mesto in pajkal strani, ki so odvisne od spletnega mesta. Če bo iskalnik bot vedno na viru, potem bodo vse nove in stare strani takoj prišli v Yandex, oziroma bo posodobitev potekala veliko hitreje.


Podatkovne baze iskalnikov

Ko pravimo, da je takšna posodobitev, moramo reči, da obstajajo posebne baze podatkov. Shranijo vse shranjene kopije katerega koli spletnega mesta. Imenujejo ga indeks. Ko zgoraj opisani bot iskanja išče stran strani, se vse kopije shranijo v predpomnilnik. V vmesnem času bodo občasno skenirani in prepisani skozi celoten obstoj, preden bodo odstranjeni. Če postane stran predpomnjena, se jo takoj šteje za indeksirano.

Algoritmi

Algoritmi morajo poimenovati vsa pravila, po katerih se spletno mesto izda v določenem zaporedju. Natančna posodobitev bo veliko hitrejša in pravilnejša, če algoritmi delujejo pravilno.

Njihove funkcionalne značilnosti vključujejo analizo mesta in njegove posebne strani. V tem primeru se pri razdelitvi položajev upošteva vsaka stran, ki je povezana z zahtevo. Vse to vpliva na kakovost spletnega mesta in njegovo temo. Ko pride do spremembe mehanizmov, bo izdajanje rezultatov spremenjeno šele po izvedbi natančnih posodobitev. Yandex in Google delata na takšnem sistemu.Trenutno je treba posodobiti vprašanje iskalnika imenovan proces, ki vam omogoča popolno posodobitev iskanja na podlagi obstoječih kopij spletnih mest. Opozoriti je treba, da so vsi algoritmi ustrezni in omogočajo delo samo z najpomembnejšimi mesti.
To je mehanizem za posodobitev iskalnika, vendar morate upoštevati, da obstaja druga oblika. Poglejmo še naprej.

Ocene lokacij

Vsak iskalnik ima razvrstitev po spletnih mestih, ki se izračuna posebej v vsaki tehnologiji. Glede na to, da se spletna mesta redno posodabljajo, pa tudi nova, je izdelana posebna posodobitev (kot je opisano zgoraj) za pridobitev kazalnikov za oceno. V tem primeru bodo vsi podatki uporabljeni za določitev kakovosti vira. Žal pa to trenutno ne pomaga resnično razumeti, kako dobro je spletno mesto dobro.

Dodatki Yandex

Iskalnik "Yandex" ima dve posodobitvi. Govorimo o naslednjih vrstah: za izdajanje in sise. Še naprej jih bomo obravnavali.

Iskanje (izdajanje)

Posodobitev "Yandex" poteka s pomočjo razloženih kopij. Praviloma poučevanje poteka veliko prej kot dajanje. Dejstvo je, da se shranjena kopija šteje za eno od kopij podatkovnih baz iskalnika. V "Yandex" ne samo to kopijo za določen datum, temveč tudi podatke o absolutno vseh straneh, ki so bile skenirane v tem trenutku.

Na primer, bot nenehno skenira mesta in shrani kopije. V času zadnje posodobitve se uporabljajo vsi podatki iz podatkovnih baz, ki so bili izdelani pred nekaj dnevine na dan izdaje. Razlika bo 3 ali 10 dni, vendar morda več. Če je na primer posodobitev izvedena na 21. dan in shranjena kopija je izdelana za 13, je verjetno, da bo vnesla izdajo v Yandex, vendar ni 100%.

Vrste izdaj posodobitev

 • Obstaja besedilo. To mora vključevati vse posodobitve besedila, ki prihajajo iz shranjenih kopij. To pomeni, da obstaja nova spremenjena vsebina, ki je primerna za to vrsto.
 • Sklic. Ta vrsta posodobitve bo vključevala vse indekse, ki se nanašajo na notranje in zunanje reference, ki so že določene v dvojnikih.
 • Vedenjski dejavniki. Ta vrsta posodobitve je ena od novih. V njegov račun bodo vključeni in vsi odzivi uporabnikov. To je trajanje bivanja na spletnem mestu, komentiranje, dodajanje zaznamkov in tako naprej. Pri delu s sistemom Windows posodobitev upošteva vse dejavnike in dejanja.
 • Košara za slike. Ta vrsta posodobitve pomeni ohranitev vseh slik, ki jih najdete na spletnih mestih.
 • Favicon. Ta posodobitev velja za slike spletnega mesta. Ko greste na Yandex in poiščete informacije, lahko vidite, da je slika prikazana nasproti strani. To je točno to, kar pripada. To pomeni, da dokler se ne izvede ta vrsta posodobitve, slika ne bo posodobljena.
 • Ogledalo. Velja za posodobitve spletnega mesta, če so zrcaljene. To ni vedno in redko.
 • Katalog. To vrsto lahko pripišemo tudi posodobitvi "Yandex" -knjižnice, ki vključuje avtoritativna mesta in teme.
 • TIC

  Kazalnik TIC je odvisen od tega, koliko vodiin kako pogosto je omenjena na drugih virih. Po analizi takih kazalnikov se pojavi priljubljenost določenega spletnega mesta. Treba je opozoriti, da so vsi lastniki priljubljenih spletnih mest zdaj zelo pozorno spremljanje tega kazalnika, kot tudi nadzor izvajanja posodobitev iz Yandex. Le to je mogoče doseči s povečanjem dohodka. Če tits padejo, potem se bodo stroški povezav zmanjšali. Obstaja kar nekaj načinov za preverjanje metrike, veliko zanimivih načinov je opisanih na internetu, vendar je najenostavnejše zbiranje podatkov na plošči Yandex Webmaster. Pri izvajanju "nadgradnje vetrov" so vse akcije zapisane v bazi podatkov.
  Posodabljanje indeksa citiranja je zelo pomemben dogodek za vsak projekt. Zaradi tega lahko dosežete dokaze o edinstvenosti in priljubljenosti vašega vira. Takšen dogodek je najmanj predvidljiv. Dejstvo je, da lahko kateri koli optimizator strani počaka na posodobitev besedila vsaj enkrat na teden, toda tu se TCI ne zgodi, ugani datum posodobitve.

  Natančne težave z iskalnikom

  Kot že omenjeno, ima "Yandex" 2 posodobitvi. Zaradi obeh vrst se po vsaki posodobitvi seznam spletnih strani korenito spremeni. Tudi če je ta vir na prvem mestu to ne pomeni, da po naslednji posodobitvi, ne bo padel na 10. "Yandex" ne skriva proces posodabljanja in lahko obvesti čarovnika kadarkoli, da je bil postopek začel. . Na nadzorni plošči mesta lahko nastavite kljukico, ki vam omogoča pošiljanjeobvestil Dostopate lahko tudi do drugih storitev, ki so na internetu, da lahko nastavite bolj priročna sporočila.

  Posodabljanje imenika Yandex

  Yandex ima svojo bazo podatkov. Dobiva le izbrana mesta in vsi ostali, ki niso dobili brezplačne storitve, lahko to storijo s plačilom. Vendar to ne zagotavlja, da bo vir prejel največ pozornosti in prednosti pred drugimi projekti, tudi če bo dobil prvo mesto. Iskalniki so običajno razdeljeni na mesta po lokaciji. Torej, če je oseba v Surgutu, ne bo videl predloga iz Novosibirska. Vendar pa tiste družbe, ki se širijo po vsej Rusiji, posebej veljajo za organizacijo "Yandex", da bi pridobili za območje več regij izdajanja. Če je projekt nekomercialen, bo za njih koristno, da vstopijo v katalog. Dejstvo je, da bo to povečalo stroške povezav na njihovih spletnih straneh, oziroma se bo prihodek povečal. Če razmišljate o katalogu, je treba reči, da je posodobitev posodobitev položaja mest znotraj samega sistema oziroma prvo mesto bo dodeljeno viru, ki ima najvišji indeks zgoraj opisanega, in vsi ostali bodo razdeljeni po indeksu citiranja.

  Načini določanja posodobitve Yandexa

  Obstaja veliko število storitev, ki lahko brezplačno navedejo vse pretekle posodobitve imenika za izdajo. V Googlu je tudi poseben oddelek za odnose z javnostmi, kot tudi druge spremembe, ki jih je mogoče spremljati. Poleg tega lahko poročajo, kdaj so narejenepopravite posodobitve Yandexa. Praviloma se bo posodobitev začela ob 00:00 in trajala bo približno 10-12 ur. Zato lahko rezultate začnete preverjati vsaj zjutraj, in zaželeno je, da se približate večeru ali naslednji dan. Posodabljanje temelji na načelu, ki ga malo uporabnikov pozna. Če je na primer posodobitev za 1 številko, bodo v njem sodelovali le spletna mesta, ki so bila dodana v imenik do 20. dneva.

  Kaj storiti po posodobitvi

  Kot je postalo jasno, je vsaka posodobitev sprememba. To je dobro ali slabo. Zato se mora katera koli oseba takoj odzvati na to, kako se njegov vir nanaša na iskalnike. Optimizatorji se spomnijo vsega, kar se dogaja na spletnem mestu, to je urejanje strani, brisanje ali dodajanje. To vpliva na odnos iskalnika do določenega vira. Po taki analizi se optimizator odloči, kaj bo naredil z mestom: spremenite taktiko dela z njo ali nadaljujte z akcijo.

  Sorodne publikacije