Asus VX239H Monitor: Pregled modela, pregledi

Računalniški monitorji vsako leto prikažejo nove strukturne in tehnološke dodatke. Nekateri proizvajalci izboljšajo matrico, drugi se osredotočajo na komunikacijske zmogljivosti, drugi pa so presenečeni nad uporabnikovo funkcionalnostjo. Model Asus VX239H, ki smo ga pregledali spodaj, je prejel številne pomembne novosti, med katerimi je najpomembnejši pogumen dizajn.

Splošne informacije o monitorju

V liniji Asus so se v letu 2012 pojavili prvi brezramochnye modeli monitorjev. V prvih mesecih delovanja naprav se je pojavila potreba po izboljšavah. Nova 23-palčna različica serije VX je bila rezultat temeljitega pregleda celotnega koncepta, vendar razvijalci niso opustili varnega zaslona. V tem primeru je modifikacija Asus 23 VX239H dobila optimizirano polnjenje in postala bolj dostopna.

Monitor temelji na matrici AH-IPS s plastično zaščito v mat lupini. V praksi to pomeni bolj nežno sevanje za oči, na katerega se bodo morali navaditi nekateri uporabniki. Značilnosti matričnega dela so CCFL-osvetljena in visoka svetlost. Po želji lahko izkušeni lastnik računalnika prilagodi posamezne nastavitve monitorja njihovim potrebam. Ustvarjalci so ponudili široko paleto finih nastavitev, kar je ena od prednosti modela. Nekatera orodja za umerjanje pa se morda zdijo zapletena, toda zaPoenostavitev priprave za monitor lahko uporabljajo avtomatski pomočniki.

Glavne značilnosti

Tehnični parametri modela določajo povprečno zmogljivost. V istem segmentu uokvirjenih različic je veliko trdnih ponudb, v monitorju pa so Asusovi indikatorji zmogljivosti VX239H podprti z zanesljivostjo in vzdržljivostjo. V nadaljevanju so predstavljene posebne lastnosti naprave:
 • Velikost diagonale je 23 palcev.
 • Ločljivost monitorja: - 1920x1080.
 • Vrsta zaslona: TFT.
 • Tip osvetlitve ozadja - WLED.
 • Prirast koraka - 0265 mm
 • Hitrost osveževanja je 76 Hz.
 • Kontrast - 80000000: 1.
 • Svetlost - največ 250 cd /m 2.
 • Interval odziva - 5 ms.
 • Vidni kot 178 °.
 • Število barv - 167 milijonov
 • Velikost monitorja - 533x39x21 cm.
 • Teža - 38 kg
 • Načrtovanje in oblikovanje

  Monitor ima tanko ohišje, ki ima eleganten zaslon brez okvirja. Za razliko od prejšnjih različic so ustvarjalci uporabili črno plastiko namesto metaliziranih vložkov. Ampak, da računajo na popolno pomanjkanje zaščitnih okvirjev z največjo pokritost območja plošče "slika" ni vredno. Funkcionalna površina je omejena na centimetrski okvir - druga stvar je, da se v izključenem stanju popolnoma združijo z delovnim prostorom, kar ustvarja iluzijo monolita.

  Zaslon je pritrjen na stojalo, je mat plastičen krog. Asus 23 VX239H nadzira s trdo palico, ki zagotavlja sposobnostPrilagoditev kota nagiba od -5 do +20 stopinj. Stabilnost stojala je zagotovljena s šestimi gumijastimi nogami, kar odpravlja nevarnost zdrsa na površino mize. Kot poudarjajo uporabniki, pritisk na gumb na ohišju monitorja praktično ne vpliva na stabilnost modela. Kar se tiče izvedbe oblikovanja, je za mnoge uporabnike značilna ostra in celo dolgočasna. Oblikovanje te metode je olajšala sama konstrukcija, ki odpravlja prisotnost konveksnih elementov. Sorta naredi le barvno gama. Poleg standardne črne zasnove ponuja proizvajalec belo različico Asus VX239H-W. Pregled ergonomskih lastnosti, predstavljenih spodaj, vam bo pomagal oceniti udobje uporabe nenavadne oblike.

  Fizična ergonomija

  Prilagoditev položaja zaslona je enostavna kljub pomanjkanju nastavitve vrtenja in višine. Prilagoditev naklona je bolj verjetno uporabna za prikladno povezavo kablov. Te omejitve je mogoče razumeti kot slabosti, vendar je zavrnitev širokega regulativnega obsega utemeljena. Po mnenju oblikovalcev podjetja Asus je ta rešitev zagotavljala stabilnost in togost modela. Toda z izvajanjem kontrol na gumbih je situacija zagotovo koristna. Plošča z gumbi na dnu okvira. Zavajajoče tipke se morda zdijo strojne, vendar so občutljive na dotik. Vmesniki Asus VX239H se običajno nahajajo na zadnji strani in so predstavljeni s standardnim analogomVGA priključek in digitalni HDMI. Na voljo so tudi slušalke. Celotna komunikacijska jakna je rahlo usmerjena, ker omogoča dostop do priključkov.


  Funkcionalni dodatki

  Model je prejel več modnih izbirnih rešitev, ki izboljšujejo zmogljivost. Zlasti podpira sistem MHL. Ta vmesnik omogoča predvajanje večpredstavnostne vsebine neposredno iz mobilne naprave. Standardni digitalni priključki omogočajo povezavo do igralnih konzol in Blu-ray. Druga stvar je, da lahko video vsebino z visoko ločljivostjo predvajate v formatu 1920x1080. Zelo nenavadna rešitev za monitorje te ravni je bila integracija govornikov. Danes jih v monitorjih praktično ne uporabljamo, prav tako pa tudi vzrok za takšno zavrnitev. In brez tega optimizirana zasnova ne omogoča popolnega razkritja akustičnega potenciala. Dinamika ni najboljši način za razkrivanje glasbenih kompozicij in ne obravnava basov.

  Upravljanje nadzora in konfiguracije

  Zunanje kontrole so predstavljene s šestimi tipkami senzoričnega tipa, ki so že omenjene. Namen vsakega od njih simbolizira ustrezno graviranje. Sliko lahko umerite tudi s samodejnimi sistemi. Za to, Asus VX239H ponuja več tehnologij. Sistem ASCR vam omogoča, da samodejno spremenite svetlost osvetlitve ozadja in tako zagotovite visok kontrast. Tehnologija VividPixel izpolnjuje barvno nasičenost in ostrino. Izbira enega odV načinu monitorja morate to možnost aktivirati, po tem pa se izvede optimalna korekcija slike za določeno obliko predvajanja. Zanimiv je sistem QuickFit, ki na zaslonu prikazuje virtualno ravnilo. Omogoča vam, da razumete, kako je trenutna slika koristna za upravljanje monitorja v enem ali drugem načinu.

  Kakovost slike

  Med prednostmi "slik" lahko najprej poudarite široko paleto nastavitev svetlosti. Najmanjša vrednost je le 32 cd /m 2, kar omogoča udobno delo v popolni temi. Pri maksimalni vrednosti je ta parameter tudi povsem sprejemljiv - zlasti glede na proračun monitorja. Osvetlitev v smislu izenačenosti je povprečna in z enakim izpadom v spodnjih kotih se pojavijo svetle lise. Barvna temperatura je nižja od standardne - približno 6200K. Med delovanjem lahko opazimo zmanjšanje indeksov gama, kar ustvarja učinek toplega bledenja. Toda v parametru barvne natančnosti nadzoruje Asus VX239H iz svojega razreda. Podrobnosti o obdelavi barv so v celoti integrirane v koncept proizvajalca, usmerjajo modele tega tipa na občinstvo ljubiteljev. Pri igrah je zaslon koristen, vendar ga lahko uporabljate za gledanje filmov visoke kakovosti.

  Pozitivne povratne informacije

  Karkoli se zdi dolgočasno za oblikovanje in v dojemanju večine uporabnikov, je postalo glavna atrakcija elementa. Opozoriti je treba in visoke kakovosti montažo design, negovorijo o samih materialih. Pozorni uporabniki, ki poznajo druge modele brez okvirja, navedejo tudi najmanjšo velikost plasti, ki se nahajajo ob obodu matrike. Razvijalci so organsko oblikovali ločene funkcionalne bloke v obliki zaslonov in okvirjev, tako da tehnične vrzeli ne pokvarijo splošnega dojemanja integrirane plošče Asus VX239H. Mnenja o podobi so skoraj brez kritik. V tem načrtu je prikazana svetlost in nasičenost slike, ki ustreza običajnim uporabnikom. Veliko je uživalo tudi nizko porabo energije pri majhnem ogrevanju. Te prednosti so bile dosežene, tudi na račun uravnotežene matrike.

  Negativne povratne informacije

  Velika pomanjkljivost tega monitorja se pogosto imenuje najrevnejše tovarniške nastavitve. Zato bo morala uredba obravnavati tudi zahtevne lastnike kakovosti slike. Toda v drugih resnih napakah monitor nima. Razen tega so lahko omejitve pri urejanju položaja zaslona in pomanjkanje nekaterih vmesnikov zaskrbljujoče. Na primer, številne spremembe proračuna so danes na voljo z razdelilnikom USB in priključkom DVI-D, vendar so prikrajšani za monitor Asus VX239H. Mnenja hkrati kažejo na jalovost nekaterih načinov, vključno s Splendidom. Čeprav je v preobremenitvi opcijske baze ta model težko vrniti. Iste tehnologije samodejnega uglaševanja se bolj nanašajo na pozitivne lastnosti naprave.

  Sklep

  Monitor se lahko obravnava drugače z vrednotenjem širokega razpona meril. Toda prišel je v ospredjedve vrsti lastnosti. Prva se nanaša na videz, obliko in ergonomijo. Monitor je sestavljen kakovostno, izgleda elegantno in moderno. Po videzu se lahko vključi v razred bonitetnih modelov. Druga linija meril vključuje ocenjevanje Asus VX239H za notranje polnjenje in zmogljivost. Tu se, seveda, pojavijo povprečne značilnosti proračunskega aparata. Po posameznih parametrih monitor presega neposredne konkurente, vendar obstajajo očitne slabosti. Tako ali drugače je cena popolnoma skladna s to ponudbo. Na domačem trgu, ta razvoj Asus je na voljo za 13-14.000 rubljev.

  Sorodne publikacije