Pečica VAZ 2114 piha hladen zrak: možni razlogi

V salonih modelov AvtoVAZ na sprednjem kolesu je nameščen visokokakovosten in zanesljiv grelec. Pozimi v salonu "Lada" je presenetljivo toplo. Ampak včasih lahko pride do različnih okvar. Na primer, avto VAZ-2114 piha hladen zrak. Poskusimo razumeti razloge za to delo in se naučiti, kako jih odpraviti. Težave s grelnikom v salonu se lahko pojavijo iz različnih razlogov. To je lahko električna napeljava in naravna obraba hladilnega sistema črpalke.

Vzroki za nezadovoljivo delo

Poleti se grelnik ne izkorišča, motoristi pa začnejo spominjati njegovega obstoja šele jeseni, ko se ohladi. Če pečica VAZ-2114 piha hladen zrak, obstaja več razlogov.
Verjetno elektromotor ali grelnik z zamašenim grelcem ni uspel. Hladni zrak je tudi simptom zračnega plute v hladilnem sistemu motorja. Lahko zažge tesnilo tesnila. Za lažje okvare - zataknjeni tič, vdolbeni termostat, v radiatorju nezadostna količina hladilne tekočine ali zmanjšana zmogljivost črpalke. V VAZ-2114 se včasih zgodi, da se topel zrak napaja samo prek osrednjih deflektorjev. Hladen zrak se napaja iz drsnikov, ki se nahajajo na straneh armaturne plošče. Pogosto je razlog za okvaro kabla pogona. Posledično zrak iz grelnika ne gre na strani zračnih kanalov.

Pogosto lastniki avtomobilov pišejo na forumih, da VAZ-2114 iz peči piha hladen zrak, vendar lev prostem teku ali samo v majhnih obratih pogonske enote. Za to obstaja več razlogov. Če želite odpraviti težavo, morate preveriti vsa glavna vozlišča, ki so vključena v peč.

Motorni štedilnik VAZ-2114

Pri iskanju težav v avtomobilu družine Lada Samara je najbolje preveriti motor grelnika. V ta namen zaženite motor. Nato na krmilni enoti preverite delovanje motorja v vsakem položaju. Nato ugotovite, ali mehanizem deluje. Če spremeni hitrost, peč začne pihati s hladnim zrakom, VAZ-2114 ima spodoben motor. Lahko govorite o okvari, če ne daje znakov življenja.
Motor grelca morda ne deluje zaradi več razlogov. Varovalka, ki je odgovorna za delovanje naprave, je morda pregorela ali ni uspela. Prav tako ni izključena kršitev ali oksidacija stika v montažni enoti. Drugi motor ne deluje zaradi napake v stikalu. Pogosto se pojavijo lomi v ožičenju. Končno se lahko električni motor peči preprosto zažge. Če mehanizem deluje pri največjem možnem obratu v tretjem položaju, je težava v pokvarjenem uporu. Če motor spali, ga je treba zamenjati. Ni ga mogoče popraviti.

Kako zamenjati motor grelnika z lastnimi rokami?

Odstranite blazinico z voznikove strani. Nato izklopite črne in modre žice motorjev. Sprostite pritrditev mase. Po tem odprite pokrov in odstranite brisalce. Nato zavrtite ploščo brisalcev in odstranite gumotesnilo Nato odvijte štiri vijake, ki pritrjujejo pokrov motorja peči. Nato morate razširiti napajanje preko tesnilne mase. Da bi motor sam dobil, je treba njegovo telo razdeliti na pol. Če polovico ohišja obrnete skupaj z motorjem, ga lahko dobite.

Ostaja le nameščanje novega motorja namesto starega, da ga zavarujete in ga priključite na sistem.

Motnje v hladilnem sistemu

Če je termostat okvarjen, se antifriz stalno premika v velikem krogu. Zato se hladilno sredstvo ne bo segrelo. To je še en razlog, zakaj pečica piha hladen zrak. VAZ-2114 ima pogosto težave z grelnikom. Za odpravo in odpravo te okvare preverite termostat za servisiranje. In če ne deluje, se zamenja.
Drug razlog je zračna pluta v hladilnem sistemu. Čepi lahko nastanejo zaradi zraka, ki pade v zgornji del radiatorja med hlajenjem zoba. Potem se ta "mehurček" premakne na termostat. Ko voznik naslednjič zažene motor svojega avtomobila, bo črpalka črpala zrak nazaj v radiator. In iz deflektorjev bo grelec hladen. Za boj proti zračenju, morate odstraniti cev, ki gre v grelec, in se prelije na vrh hladilne tekočine. V tem primeru stopnja namakanja v hladilnem sistemu ne sme biti nižja od maksimalne. Če peč VAZ-2114 piha hladen zrak, potem sistem nima zadostne količine tekočine. Ne sme biti nižja od povprečja.
Če grelnikZagotavlja hladen zrak v prostem teku ali pri vrtljajih blizu teh, zato je vzrok lahko v črpalki. Črpalka ne more zagotoviti normalnega pretoka antifriza v hladilnem sistemu. Te težave običajno spremlja nezadostna količina LW v sistemu.

Diagnostika hladilnega sistema

Če je pečica nenadoma začela pihati s hladnim zrakom, je treba diagnosticirati VAZ-2114. Odprite pokrov avtomobila in preverite stopnjo svetlobe v ustrezni ekspanzijski posodi. Po potrebi se doda tosol ali antifriz. Nato morate zagnati in segreti motor. Potrebno je biti pozorna na indikacije temperaturnega senzorja. Če se dokaz ne poveča, je napaka ventila v termostatu.

Zrak v hladilnem sistemu lahko govori tudi o izgorelem GBC. To napako pogosto spremlja uhajanje antifriza iz rezervoarja, previsoke indikacije temperaturnega senzorja. Napajalna enota bo tripletna. Zaradi izgorelega GBC bo LW padel v olje, potem pa bo sijalo. Razčlenitev je podobna spodnji.
Če je tesnilo tesnilke izsekano, bo hladen zrak v notranjosti pihal samo v prostem teku ali blizu vrtljajev vroče peči VAZ 2114, ki piha hladen zrak. Če kliknete na pedal za plin, se bo peč zagnala in grelec bo zagotovil normalen vroč zrak. V večini primerov je težavo mogoče rešiti z zamenjavo tesnila.

Zamašitev v radiatorju peči

Med delovanjem avtomobila se lahko grelec segreje. Ta izmenjevalnik toplote se nahaja podarmaturno ploščo s strani potnika. Opozoriti je treba, da je to redek problem. Radiatorji pogosto poplavljajo kot leglo.
Tweaks je mogoče zlahka prepoznati s spuščanjem antifriza na preproge in vonjem v kabini. Za zamenjavo radiatorja bo treba porabiti veliko časa in razstaviti približno polovico kabine.

Peč s čevlji

Pečica pogosto piha hladen zrak prav zaradi napak tega žerjava.
Vredno je poskusiti pritegniti trup. Iz pedal je. Element je ujet s pomočjo klešč in malo upora, s čimer se poveča napetost. Če se žerjav ne odpre, ga je treba zamenjati. Ne vlecite preveč. V nasprotnem primeru lahko žerjav pretrgate in vse hladilno sredstvo bo v notranjosti avtomobila.

Varovalke, releji

Ena najpreprostejših in hkrati neprijetnih okvar so varovalke. Napaka je enostavna, saj je zamenjava varovalke enostavna. Pomanjkljivost te okvare pa je v tem, da je težko ugotoviti, zakaj je varovalka zgorela. Najpogosteje so ti elementi v vozilih VAZ izgoreli zaradi kratkega stika v ožičenju. Varovalka F7 ustreza operaciji brušenja pri teh modelih.
Odvisno je tudi od vžigalnika in motorja vetrobranskega stekla ter grelnika zadnjega stekla. Če je problem v varovalki, potem skupaj s pečico ne bo delovala in vsa ta oprema. Toda če peč udari hladen zrak (VAZ-2114), je treba razloge za zapiranje iskati drugje. Pomoč v tej posebni napravi - multimeter. Za večjo natančnost preverite napetost za različneoddelkov.

Zaključek

Tako smo ugotovili, zakaj se pečica ne segreje v avtomobilu "Lada Samara-2". Če je grelec zavrnjen, poskusite poiskati razloge za njegovo slabo delovanje. Pravzaprav jih ni tako veliko. In za diagnosticiranje delo grobo lahko tudi začetnik lastnik avtomobila z minimalnim naborom orodij.

Sorodne publikacije