Minibus Ford Tourneo Custom: specifikacije, pregledi

Leta 2013 se je na avtomobilskem trgu naše države pojavil nov minibus Ford Tourneo Custom. Sestavljen je na mestu proizvodnje v Turčiji ali natančneje v mestu Yelabuga. Drsna vrata na obeh straneh avtomobila, osem mehkih in udobnih sedežev, tihi motor. Vse to privlači ljubitelje udobne vožnje.

Spremembe kombija "Ford"

"Torneo-Cast" se izvajajo v dveh glavnih sklopih:
 • "Trend". Ta različica avtomobila ima lahko sedem ali osem potniških sedežev, brez voznikovega sedeža. Vsi imajo več položajev, ki vam omogočajo, da vsak sedež prilagodite posebej. Zunanji moderni videz ne bo pustil ravnodušnih niti mimoidočih. Dodatna varnost je zagotovljena z zadnjo kamero, ki se vklopi samodejno, ko je vklopljen zadnji menjalnik. Njegove dimenzije so izbrane tako, da so potniki v njem udobni, hkrati pa je minibus precej premikal. Preprosto gre skozi mesto, na parkirišču se nahaja na katerem koli mestu. Ford Tourneo Custom vam omogoča prevažanje tudi velikih tovornih vozil. Lahko jih namestite na posebne tirnice za tovor, ki so nameščene na strehi. Če je potrebno, lahko križ prepognemo.
 • "Titan". Ta komplet ima tri možnosti postavitve sedežev. Poleg voznika lahko salon sprejme pet, sedem ali osem sedežev, med katerimi lahko izbirate. Če želite, lahko zadnje sedeže izberete za večje udobje. Ta lokacija predvideva razpoložljivostzložljiva miza. Ta različica je nekoliko daljša od moda Trend. Toda eleganten videz ostaja. Prav tako je privlačen. Za udobje so poleg vzvratne kamere na voljo tudi parkirni senzorji. Vozniku pomagajo z zvočnimi signali. Pri zmanjševanju razdalje postane njihov zvok intenzivnejši.
 • Glavne dimenzije minibusa

  Glede na spremembe lahko ima Ford Tourneo Custom različne velikosti. Paket "Trend" zagotavlja dolžino minibusa 4972 milimetrov, širino 1986 milimetrov in višino 1900 milimetrov. Medosna razdalja je 1933 milimetrov. Pri takih dimenzijah je teža kombija 2102 kilogramov, skupna pa je tri tisoč kilogramov.


  Minibusi iz titana imajo nekoliko večje dimenzije. Njihova dolžina je že 5339 milimetrov, višina - 1909 milimetrov, medosna razdalja - 3300 milimetrov. Tara se je povečala na 2174 kilogramov. Širina avtomobila pa je ostala nespremenjena (1986 milimetrov) in skupna teža (tri tone).

  Zunanji pregled minibusa, skupaj s "Trendom"

  Svetlobna oprema v tem kompletu Ford Tourneo Custom je opremljen s halogenskimi žarnicami, ki lahko odložijo zaustavitev. Majhni antifog žarometi okrogle oblike se nahajajo na posebnem vložku odbijača, ki jih vizualno poveže med seboj.


  Odbijač je sam barvan v barvi karoserije. Na njem pa so nameščeni črni elementi. To je mreža, ki zapira hladilnik, in vložek med protivotumankami. Zadnji odbijač ni pobarvan. Prav tako je ostalo brezbarvnoVzvratna ogledala (ki jih je treba omeniti, opremljena z električnim ogrevanjem), smerniki, kljuke na vratih in letve. Na obeh straneh minibusa so drsna vrata za lažje pristajanje potnikov. Spodnja stranska vrata imajo obloge. Zadnja vrata se dvignejo navzgor (zrcaljeno). Na njem je hišnik. Steklo je prekrito z lahkim toniranjem.
  Kolesa iz jekla s kolesi s premerom 16 centimetrov so pokrita z okrasnimi pokrovi. Rezervno kolo ima enake dimenzije.

  Notranja obloga "Trend"

  Notranja obloga minibusa Ford Tourneo Custom ni slabša od privlačnosti zunanjosti telesa.
  Volanski steber je reguliran z nadmorsko višino in odhodom. Samo kolo ima štiri igle za pletenje. Ročaj menjalnik prekrit z usnjem. Sedeži za voznika in sovoznika so enoposteljni, ogrevani. Voznik je opremljen z nasloni za roke in naslonom za hrbet. Na vrhu stropa so ročaji na obeh straneh. Sedeži dveh zadnjih vrst so regulirani. Tla ob vratih so poudarjena. V sredini sta okna na obeh straneh. Za potnike je na voljo ločen grelnik tekočine. Lepih majhnih stvari - dvanajst voltne vtičnice na koncu kabine.


  Funkcionalnost

  Za udobno potovanje je vozilo opremljeno z naslednjimi možnostmi:
 • Avto je opremljen z računalnikom.
 • Obstaja sprednja klimatska naprava z ročnim upravljanjem.
 • Ogrevano vetrobransko steklo.
 • Tudi senzor, ki kaže količino preostale tekočine za pranje, je bil nameščen.
 • Steklo vhodnih vrat z električnim dvigalom.
 • Avdio sistem z zaslonom.
 • Multimedijski sistem s štirimi zvočniki in mikrofonom.
 • Osrednji grad.
 • Tempomat.
 • Senzorji za parkiranje.
 • Stop-start sistem.

  Varnost

  Ford - kombiji Trend - imajo različne možnosti in sisteme, ki pomagajo zmanjšati tveganja med možnim dogodkom. Stopnja varnosti se poveča z:
 • varnostnimi pasovi.
 • Protiblokirni sistem.
 • Sistemi ESP.
 • Pretvornik tlaka v kolesih.
 • Zračne blazine (stranske, čelne).
 • Pritrditev otroških sedežev s sistemom "Izofika".
 • Take možnosti, tudi v nujnih primerih, bodo vozniku in potnikom zagotovile največjo možno zaščito.

  Pregled minibusa v kompletu "Titanium"

  Ford Tourneo Custom v tej konfiguraciji ima vse značilnosti prejšnje različice. Toda poleg njih obstajajo tudi druge možnosti.
  Zunanjost karoserije je označena z barvnimi odbijači, rešetkami hladilnika, vzvratnimi ogledali, okrasnimi letvami, ročaji za vrata. Zadnje steklo ima temno tono. Velikost koles je šestnajst centimetrov. Toda že nameščene lite diske in matice s skrivnostjo.
  Ogledala na senčilih so opremljena z osvetlitvijo. Obstaja slušalka. Zadnji sedeži so pred soncem zaščiteni z žaluzijami. Grelec je dobil krmilni modul. Dodatni minibusi imajo poleg tega tudi senzorje za svetlobo in dež, alarme na obodu.

  Ford Tourneo Custom: Tehnični podatki

  Motorna enota minibusa tega modelaima naslednje značilnosti. Volumen dizelskega motorja je 22 litrov (natančneje 2198 centimetrov kubičnih). Obstaja turbopuhalo. Štirje valji so razporejeni v vrsto. Vsak od njih ima štiri ventile. Motor ima moč 125 konjskih moči. Menjalnik je mehansko, s šestimi hitrostmi. Pogon na sprednjih kolesih. Poraba goriva je odvisna od različice 68-71 litrov na sto kilometrov. Prostornina rezervoarja za gorivo je osemdeset litrov.

  Ford Tourneo Custom: pregledi in cene

  Kot smo pričakovali, pregledi danega avtomobila v krogu so pozitivni. Sprva lastniki minibusi označujejo eleganten videz, prostorni salon. Ne zamudite dobrega upravljanja, dobre hitrosti in nizke porabe goriva. Res je, da ne pospeši prehitro. Toda za ta razred avtomobilov je to mogoče odpustiti. Obstajajo tudi nekatere slabosti. Na primer, avto se hitro ohladi. Toda ogrevana notranjost se je prav tako hitro. Obstajajo vprašanja o kakovosti plastike na zadnji strani kabine. Med gibanjem je vibracija. Izolacija hrupa prav tako prinaša. Med vožnjo so vsi zvoki delovnega avtomobila prodrli v notranjost. To so negativni vtisi lastnikov Ford Tourneo Custom. Cena novega minibusa je približno 23-24 milijonov rubljev. Višja cena bo na podaljšani bazi pri kitingu "Titanium". Stari kombi lahko kupite za 900 tisoč rubljev in več, odvisno od pogojev. To je dostopna cena za avto tega razreda s takšnimi lastnostmi.

  Sorodne publikacije