Task Host za Windows: Kaj je proces in se ga lahko znebite?

Verjetno je veliko uporabnikov operacijskih sistemov Windows, ne glede na nameščeno različico, naletelo na situacijo, ko se računalnik ne izklopi takoj, na zaslonu pa se prikaže sporočilo, ki čaka, da zapre programe za ozadje. To je odgovornost storitve gostitelja opravil Windows. Kaj je ta proces, za kaj potrebuje, kako deluje in zakaj naloži sistemske vire, bomo v članku pogledali še naprej. Posebna pozornost bo namenjena deaktiviranju te storitve in njeni odstranitvi.

Task Host Windows: Kaj je ta storitev?

Številni uporabniki v situacijah, kjer zaradi neznanih razlogov obstajajo večje obremenitve sistemskih virov, takoj pokličejo upravitelja opravil in poskušajo ugotoviti vzrok takega pojava. Tako je.


Toda najpogosteje so ugotovili, da je izvedljivi datoteki taskhost.exe predstavljen precej "neželen" proces. Nekateri menijo, da je virus. To je lahko tudi. Oglejmo si prvotni proces Windows Task Host. Kaj je ta storitev? To je sistemska komponenta, ki je odgovorna za klicanje ali dostopanje do dinamičnih knjižnic, ki so na začetku nekaterih programov prenesene v RAM. Jasno je, da niso vse aplikacije lahko predstavljene le kot EXE datoteke. Živ primer so izvršljive komponente dinamičnih knjižnic (DLL). Isto storitev, v nasprotju z dvema podobnima (rundll32.exe in svchost.exe), ki se lahko zažene v obliki več ločenih procesov z enakimi imeni.imena, se nikoli ne začne znova. Z drugimi besedami, samo kliče vse knjižnice, druga dva procesa pa porazdelita obremenitev med tekočimi kopijami. Zato - obremenitev sredstev.


Prekomerna obremenitev virov s programom Windows Host: kako popraviti?

Domneva se, da je zaviranje računalnika ta komponenta kriva le v enem primeru - če je virus. O odstranitvi bomo govorili ločeno. Zdaj pa poglejmo, kaj lahko storimo za zmanjšanje obremenitve sistemskih virov. Najprej morate poklicati "Task Scheduler" (lahko uporabite skrbniški oddelek) in aktivirati prikaz skrite naloge v pogledu kartice.
Če se pomikate skozi drevo imenikov s knjižnicami razporejevalnika, lahko vidite, da se okno gostitelja opravil nahaja v razdelku RAC in ga predstavlja komponenta RacTask. Če se želite znebiti tega postopka, morate uporabiti meni PCM, ki izbere zaustavitev in nato ponovno zagnati sistem.

Ali lahko izbrišem datoteko storitve?

Vendar se veliko uporabnikov ne ustavi. Boleče jih zanima, kako odgovoriti na vprašanja o tem, kako odstraniti Windows Task Host (in na splošno, kako varno je). Načeloma, kot kaže praksa, o tem ni nič posebej slabega. Vsaj povratne informacije uporabnikov, brisanje datoteke, ki je odgovorna za izvajanje storitve, kaže, da se sistemu ni nič zgodilo. Iz varnostnih razlogov pa je najbolje, da tega ne storite. In če to storite, potem samo na lastno odgovornost.
Ta storitev gostitelja opravil je Windows. To je malo jasno. Zdaj pa si poglejmo lokacijo izvršilne komponente EXE (datoteka taskhost.exe). Privzeta lokacija slednjega je sistemski imenik System32, ki se nahaja v glavnem imeniku sistema, od koder ga je treba izbrisati. Torej, morate le to storiti v varnem načinu. Z običajnim zagonskim sistemom tega ne bo storil.

Kaj storiti, če je virus?

Končno, nekaj besed o najbolj neprijetnih razmerah, povezanih s procesom Task Host Windows. Kaj je to v smislu virusne okužbe? Takoj, opomnimo, da je to precej nevarna grožnja, ki lahko zaradi pretiranega povečanja obremenitve virov destabilizira Windows do te mere, da niti sistemskih procesov ni mogoče izvesti. Ugotovite, kaj je virus, lahko v istem "Task Manager". Prvi znak je dva ali več istih procesov. Kateri od njih je virus? Izvirna storitev ima atribut zagona LOCAL SERVICE in nobenega drugega. Druga metoda definicije je, da si ogledate skozi meni PCM v postopku izbrane lokacije datoteke. Če se razlikuje od System32, ste lahko prepričani, da je virus sam. Izvirna datoteka ima velikost največ 50 KB in virusi dosežejo 150 Kbytes ali več. Zaznane mape in datoteke je treba takoj izbrisati ročno. Izkazalo se je, da je to mogoče storiti brez večjih težav.
No, potem morate zagnati vsak prenosni protivirusni skener ali pripomoček AdwCleaner in preizkusiti sistem za virusno ali adwaresko spyware.komponente, odstranite grožnje, če jih najdete, in končno očistite sistem s katerim koli pripomočkom, da optimizirate ali odstranite smeti računalnika, vključno z registrom.

Namesto izida

To je vse o Windows Task Hostu. Mislim, da so ti procesi na različne načine že jasni. Dodati je treba, da jih na splošno ni priporočljivo odstraniti. Malo stvari se lahko zgodi. En uporabnik je normalen in v drugih posledicah je lahko najbolj nepredvidljiv. Z virusi je tudi enostavno. Kot lahko vidite, pomaga tudi ročna odstranitev, saj sama grožnja ne prikriva sistema in ne ustvarja lastnih kopij.

Sorodne publikacije