Lenovo IdeaPad 320: pregledi, specifikacije, procesor, poraba energije in trditvene lastnosti

Izbira prenosnega računalnika je dejansko stvar. Te naprave stanejo veliko. Zato morate izbrati tako, da vam ni treba zamuditi denarja, ki ste ga vrgli na veter. Sodobni prenosni računalniki na ravni proračuna imajo približno enako "nadev" in enak nabor funkcij. Raztezanje nekaj nenavadnega v tem segmentu je zelo težko. Tudi "izkušeni" proizvajalci ne želijo zadovoljiti uporabnikov z nenavadnimi državnimi uslužbenci. Lenovo pa ni nobena izjema. Njen najboljši budgeter - pregledi Lenovo IdeaPad 320, ki pogosto puščajo lastnike, je navaden predstavnik svojega razreda. Nič ni izrednega. Upoštevali bomo vse njegove značilnosti. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Nekaj ​​o Lenovo

Proizvajalec tehnologije iz srednjega kraljestva je začel svoje potovanje leta 1984. V tem času je podjetje IBM-ove računalnike prilagajalo kitajskemu trgu. Prvi računalnik je nastal leta 1990. Od tega trenutka se zgodovina "Lenovo" začne kot proizvajalec strojev, ne pa kot uvoznik. Do leta 2003 se je podjetje ukvarjalo z distribucijo svojih izdelkov izključno na kitajskem trgu, v letu 2003 pa je postalo mednarodno in takoj pridobilo ljubezen uporabnikov do kakovostne opreme in nizkih cen. Lenovo je naredil senzacijo z nakupom IBM-ovega legendarnega proizvajalca računalnikov. Nato je prišlo na vrsto kultne Motorola. Do sedaj je "Lenovo" najbolj dinamično podjetje v proizvodnji strojev. Dokaz je zato poceni, vendar visokokakovostenPrenosnik Lenovo IdeaPad 320. Ocene o tem bomo preučili malo kasneje. Doslej bomo govorili o prenosnem računalniku. Začnimo s pojavom.


Videz in oblika

Ohišje prenosnika je izdelano iz plastike. Popolnoma Brez kovinskih elementov in blizu. Barva je siva. Všeč je, da je zadeva popolnoma mat. Prstni odtisi bi bili bolj jasno vidni na sijaju. Sama plastika je zelo kakovostna. Zbirka je prav tako prijetna. Zdaj ni ogromnih razpok, nič ne škripi in ne škripi. Za kakovost zbirke imajo Kitajci trdne pet. Kot je za oblikovanje, vendar pred nami je klasičen "brezosebni" laptop. Okviri okrog zaslona naj bi bili debeli. Tukaj ni nobene oblikovalske izdelave. In kam gredo iz proračunskega zvezka? Osrednje mesto na sprednji plošči je membranska tipkovnica z otočnimi gumbi. Obstaja digitalni blok. Seveda bi bilo pričakovati, da bo prisotnost mehanike tukaj neumna, toda vsaj osvetlitev bi lahko dala. Pod tipkovnico je dokaj velika sledilna ploščica. Uporabite jih udobno. To izgleda laptop Lenovo IdeaPad 32015ISK. Mnenja o tem bodo na koncu članka. Medtem upoštevajte glavne značilnosti.


Procesor in RAM

Ta prenosni računalnik je namestil najnovejšo generacijo procesorja Intel Core i5. Ima 4 jedra, vendar 8 virtualnih tokov. To poveča celotno zmogljivost "kamna". Standardna delovna frekvenca je samo 1600 MHz. Vendar pa obstaja poseben turbo način, v katerem se procesor pospeši na 3400 MHz.Res je, da dolgo časa v takem načinu ne more delovati. Toda tudi to zagotavlja dobro delovanje za celotno napravo. Predpomnilnik tretje ravni je 6 megabajtov. To je dokaj dober rezultat. Vsak mobilni procesor se ne more pohvaliti s temi lastnostmi. Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad 320, ki ga bodo kasneje razstavili, je močnejši od vseh drugih zaposlenih v proračunu. In to ni slabo.
Zdaj o RAM-u. Tukaj uporabljamo 6 gigabajtni modul s frekvenco 2133 MHz. Vrsta pomnilnika DDR4. RAM je zelo dober. Zagotavlja dobro delovanje celotnega strojnega dela prenosnega računalnika. Mimogrede, lahko dodate RAM. Potrebno je samo namestiti drug modul v prenosni računalnik. Ta možnost prilagajanja (čeprav zelo skromna) igra le pri roki pri primerjanju tega prenosnika s konkurenti. Zdaj pa preidimo na najbolj zanimivo. Na grafično kartico. Ni vse tako enostavno, kot se zdi.

Video kartica

Ta prenosnik ima več sprememb. Ena od njih ima diskretno grafiko iz NVIDIA - GeForce 940MX. V drugi - Radeon 520. Najcenejša sprememba je stroškovno integrirana grafika Intel. Seveda ob upoštevanju modela z vgrajeno grafiko ni smiselno. Toda možnosti z "diskretnimi" povzročajo določen interes. Omeniti je treba, da imata oba grafična adapterja 2 gigabajta video pomnilnika in se ponašata z odlično zmogljivostjo. Toda v različici s kartico iz zelene blagovne znamke vključena tehnologija NVIDIA Optimus, v drugi pa - analogna od Radeona. V vsakem primeru, medtem ko laptop teče s preprostimi aplikacijami, diskretne grafikemiruje Povezuje se le, če se zažene igra ali katera koli zahtevna aplikacija. S tem prihranite življenjsko dobo baterije. Na splošno, z grafiko v Lenovo IdeaPad 32015IAP, ki so pregledi po naravi različni, je vse v redu. Zdaj pa preidimo na druge značilnosti.

Skupna moč prenosnega računalnika

Kako se prenosni računalnik kaže v sintetičnih testih? Presenetljivo dobro. Deluje previdno s stresnimi testi in drugimi podobnimi testi. Med testiranjem se temperatura procesorja ni dvignila nad deklarirano normo, tudi pri delovanju v turbo načinu pri visokih frekvencah. Nobenega procesorja ni bilo opazno. Frekvence niso potonile. Vse je v redu. Testi grafike so šli dobro. Prenosnik je lahko zagnal skoraj vse sodobne igrače. Čeprav ne pri maksimalnih grafičnih nastavitvah. On je na moči nizke in srednje. Toda to je tudi veliko za mobilno napravo.

Deklarirana funkcionalna

V tem smislu je v prenosnem računalniku vse standardno. Na voljo sta 2 standardna USB 3.0 vgrajena dvojna pasovna Wi-Fi oddajnika, bluetooth različica 4.2, odlično shranjevanje SSD in zaslon povprečne kakovosti. O zadnjem - več. Izvaja se z uporabo matrike TN in podpira ločljivost Full HD. Vidni koti so precej skromni. Na splošno je na njem mogoče delati, vendar le ne kot oblikovalec. Kje in kje vzeti matrico IPS v proračunski lepton? To so ključne značilnosti prenosnika Lenovo IdeaPad 32015IAP. Pregled bomo pregledali takoj.

Pozitivna povratna informacijalastniki

Če želite izvedeti, kako se ena ali druga naprava obnaša v realnem smislu, potem morate samo prebrati tiste, ki so o njej pisali tisti, ki so jih že kupili. Enako velja za Lenovo IdeaPad 32015AST. Povratne informacije uporabnikov o napravi so dvoumne. Tisti, ki so zadovoljni z nakupom, upoštevajte, da ima prenosnik odlične zmogljivosti. Lahko se uporablja tako za delo kot za zabavo. Eden od uporabnikov je celo dejal, da prenosnik zlahka potegne tanke, GTA 5 in PUBG na povprečne nastavitve grafike. No, mogoče je. Diskretna grafika na prenosnem računalniku ni slaba. Prav tako uporabniki opazijo zelo kakovostno montažo naprave. Vse je nastavljeno na najbližji milimeter. Mnogi tudi trdijo, da je laptop zelo zanesljiv. Za pol leta uporaba v njem ni prekinjena. Tu je dosežek! Čeprav mnogi trdijo, da med letom uporaba prenosnega računalnika ni bila nikoli v garancijskem popravilu. Na splošno je tehnologija "Lenovo" znana po svoji zanesljivosti. Na splošno so uporabniki zelo zadovoljni s svojo pridobitvijo in močno priporočajo nakup tega prenosnega računalnika.

Negativne povratne informacije od lastnikov

Vendar pa obstajajo tisti, ki niso imeli prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad 32015ISK. Povratne informacije uporabnikov negativne narave jasno kažejo, da je med temi napravami veliko tovarniških napak. In kako drugače pojasniti dejstvo, da je CD pogon nenadoma zavrnil? Poleg tega ni bil nikoli uporabljen. Prav tako mnogi lastniki tega čudeža tehnologije trdijo, da je sledilna ploščica nerodna. Roka se ves čas pomika innemogoče je nadzorovati s prenosnim računalnikom. In najbolj domiselna poteza - samo dva USB reža s takšno sledilno ploščico. To pomeni, da je miška z bliskovnim pogonom ali katera koli druga naprava. Tretji ni podan. V zvezi s tem ni zelo dobro premišljena. Tudi uporabniki so se pritožili, da je sprememba z "Radoneon" na krovu nerealno močno ogrevana. Toda to je problem z grafično kartico.

Zaključek

Torej smo pregledali proračunski prenosnik Lenovo IdeaPad 320. Mnenja o tem pojasnjujejo, da je naprava na splošno vredna. Obstajajo majhne pomanjkljivosti, vendar pa jih kompenzira moč strojne platforme in cena.

Sorodne publikacije