Best Windows 10 Browser - Pregled, funkcije in nasveti

Ni skrivnost, da polovica uporabnikov osebnih računalnikov uporablja operacijski sistem Windows Vista, kljub temu, da oboževalci Apple blondinke uživajo v platformi macOS. Neodvisni statistični podatki pravijo, da je razmerje 9: 1, kar pomeni, da 90% celotne populacije računalnikov raje "okno", medtem ko drugi sedijo na "Macintosh" ali "Linux".

Malo prej, najbolj priljubljena različica operacijskega sistema Windows 7 je šteje sedmi seriji - Windows 7, vendar po sprostitvi "desetine" in temeljito brušenje vseh svojih pomanjkljivosti in težave, internetna skupnost končno sprejela platformo, in uporabniki začeli, da se premaknete na nov OS. Mesec za mesecem se vojska občudovalcev novega Windows 10 neizprosno povečuje.


V zvezi s tem so številnim uporabnikom zastavljena precej logična vprašanja: "In kateri brskalnik je boljši za Windows 10?" To vprašanje je postalo še bolj pomembno, ko je Microsoft povečal zahteve za programsko opremo tretjih oseb, ki se nanašajo na varnost, in zdaj ne more vsak brskalnik začeti na deseti platformi. Prvič, zagovornik operacijskega sistema je prevzel virusni objekt, tako znan brskalnik kot "Opera", ne da bi mu omogočil delo v svojem okolju. Kaj bi lahko povedali o drugih manj priljubljenih brskalnikih. Torej, poskusimo ugotoviti, kateri je najboljši brskalnik za Windows 10 kot eden boljši od drugega in ali zavrniti svoje stare navade v korist nečesa novega. Za izračun izračunamo mnenjestrokovnjaki v tej industriji in pregledi povprečnih uporabnikov o vsakem izdelku.Google Chrome

Chrome je postal vodilna v stari različici operacijskega sistema Chrome OS in še vedno drži vrstico. Bil je priznan kot najboljši brskalnik za Windows 10 strokovnjake in uporabnike osebnih računalnikov. Ta brskalnik ima vsa potrebna orodja za brskanje po spletu: zmogljiv, učinkovit, hiter in prilagodljiv.
Če se obrnemo na isto statistiko (števci LiveInternet), bomo videli, da približno 60% vseh uporabnikov raje »Chromium« v »Googlu«. Število podpornikov najboljšega brskalnika za Windows 10 v letu 2017 se je povečalo za 5% in se vsako leto povečuje. - Kakšno oglaševanje ni opravil Google, vendar 108 milijonov uporabnikov ne bo izbralo ravno tako slabega brskalnika. Potem pa si poglejmo glavne prednosti in slabosti boljšega internetnega brskalnika za Windows 10. Začnimo s prednostmi Chromiuma.

Hitrost

Za mnoge uporabnike je ta indikator prednost pri izbiri spletnega brskalnika. Na spletu lahko najdete veliko statističnih virov, ki merijo ta parameter. Če povzamemo te številke, bomo videli, da Chrom samozavestno vodi hitrost obdelave podatkov v primerjavi s svojimi konkurenti.
Izrecna dodatna prednapetostna stran strani močno izboljša to možnost in brskalnik postane še hitrejši. Tak "čip" bo zelo koristen za lastnike usmerjevalnikov z omejitvami vhodnega toka. In tistim, ki uporabljajo USB modeme, je bolje, da ga onemogočite, da bi se izognili prekomerni porabi prometa.

Udobje

VmesnikDober brskalnik za Windows 10 je zamišljen kot trivialen. Tukaj ni nič odvečnega - samo vse, kar potrebujete. Razvijalec je vedno upošteval in sledil načelu "odprtega in delujočega" in prav v "Chromiumu", ki je bil prvič uveden, je omogočen hiter dostop. Naslovna vrstica ni le mesto za vnos spletnega naslova, ampak tudi iskalno vrstico, kjer lahko uporabnik izbere kateri koli iskalnik, da vnese ključne fraze. Kasneje so to funkcionalnost sprejeli tudi drugi, ne manj dobri brskalniki za Windows 10, Chrom pa je bil pionir.

Stabilnost

Vsa poročila o zrušitvah, prometnih nesrečah ali nezmožnosti izvajanja operacije so tukaj zelo redka in skoraj ne pojavljajo. Ta stabilnost je posledica delitve procesov, kar pomeni, da je vsak zavihek ločena skupina v krmilniku, ki je odgovoren za izvajanje določene naloge. Če gre kaj narobe, bo jeziček s problemom zaprt, ostalo pa bo nadaljevalo.

Varnost

To ni nič manj pomembna možnost za brskalnik, še posebej, če še niste mogli namestiti protivirusnega programa, ampak ga poiščite na spletu. "Chromium" ima svojo bazo škodljivih virov, ki se nenehno posodablja. Poleg tega lahko uradni dodatki in vtičniki vaš brskalnik spremenijo v poln požarni zid ali protivirusni program. Hitrost dela v tem primeru se bo občutno zmanjšala, vendar zaradi pomanjkanja namiznega zaščitnega paketa - precej dobra alternativa.

Razširitev

Za "Chromium" lahko najdete veliko število uradnih in amaterskih dodatkov v trgovini Googles in kupite dobropolovici ni treba, ker so svobodni. Tukaj lahko najdete različne probleme oblikovanja, vtičnike za različna področja dejavnosti (IT, oblikovanje, postavitev, SEO in še več) in dodatke, ki močno izboljšajo funkcionalnost brskalnika.
Prav tako bo treba opozoriti, da ima Google trgovina različico mobilnega brskalnika za pametne telefone. Mnogi uporabniki menijo, da je Chrome najboljši brskalnik za Windows Phone 10 in platformo Android. V prvem primeru ima nekoliko spremenjeno ime - Chromox, v drugem primeru pa - Google Chrome.

Slabosti

Žlico katrana vedno najdemo na okusnem sodu medu in ta dober brskalnik za Windows 10 ni bil nobena izjema. Ena od najresnejših pomanjkljivosti brskalnika, na katerega se pritožujejo lastniki šibkih osebnih računalnikov - je njegova "drznost". Če imate veliko RAM-a in starejšega procesorja, je zagonsko zagon, dnevnike in druge frize zagotovljeno. Torej, tisti, ki imajo RAM manj kot 2 GB, je bolje, da izberete drugo različico brskalnika.

Mozilla Firefox

Eden od hardcore konkurentov "Chromium", ki mu diha v hrbtu, je Mozilla Firefox ali preprosto "Fox". Mnogi uporabniki računalnikov raje uporabljajo ta brskalnik, saj to ni le odličen brskalnik za Windows 10, ampak najboljši. Vsakdo spoštuje sebe programerje, spletni oblikovalci in SEO strokovnjaki sedijo na njem.
To spoštovanje do brskalnika si je prislužilo svojo prilagodljivost in fino nastavitev popolnoma za vse potrebe. "Fox", zaradi velikega števila aplikacij, se lahko preoblikuje ne le kot močan in večfunkcijski brskalnik, ampak da postane platforma podobna tistemu, kjer lahkopraktično opravljanje vseh nalog.

Hitrost

Kar zadeva hitrost obdelave podatkov, v nasprotju s kromom lisice niso tako rožnate. Ko namestite popolnoma nov in "čist" brskalnik, ki bo odprl vse strani, kliknite na naslov.
Tako brezhibno zmogljivost boste uživali le, če ne boste vstavili resnih dodatkov ali dodatkov. Vsaka širitev tretje osebe, kot je kamen, zmanjša hitrost, in kolikor jo imate, počasnejši bo brskalnik. "Obravnava" tak problem z veliko količino RAM-a (8 GB) in zmogljiv procesor, tako da so lastniki šibkih osebnih računalnikov boljši.

Fina nastavitev

Kaj je močna "lisica" v svoji vsestranskosti. Brskalnik lahko konfigurirate tako, kot želite in za vse potrebe. Na uradnem brskalniku lahko najdete veliko dodatkov, ki se začnejo z oblikovanjem in končajo z resnimi orodji za spletno oblikovanje in programiranje. Za to, in tudi všeč brskalnik Seoshnikov in laiki.

Slabosti

Ena žlica katrana je bila izražena v oddelku "Hitrost". Če bi morali naložiti vtičnike in dodatke brskalnika, bo čakanje na odprtje ene strani trajalo zelo dolgo. Zato se mnogi navadni uporabniki selijo iz Foxa v Chrome, strokovnjaki, ki potrebujejo Mozillo, nadgradijo računalnike, izdelajo optična vlakna in poskušajo ne občudovati števila razširitev.

Opera

To je eden najstarejših brskalnikov: njegova priljubljenost je dosegla vrhobdobje omejenega in počasnega interneta. Sodobne realnosti narekujejo nekoliko drugačne prednostne naloge, vendar so "čipi" brskalnika še vedno pomembni za lastnike USB modemov in za tiste, ki imajo težave s stabilnim dostopom do spleta.
Kljub tretjemu mestu v namiznem okolju velja, da je "Opera" najboljši brskalnik za Windows 10 Mobile in platformo Android, kjer je glavna značilnost brskalnika padla, kot je nemogoče. Opera je odlično orodje za brskanje po spletu, vendar, če potrebujete večfunkcionalnost in veliko uporabnih vtičnikov za delo, je najbolje, da se osredotočite na dva prejšnja anketiranca.

Hitrost

Ena glavnih značilnosti tega brskalnika je Turbo Mode. Omogoča vam bistveno skrajšanje časa za prenos strani z interneta. Poleg tega je "Opera" motor popolnoma optimiziran za šibke računalnike, zato je to za lastnike starih namiznih računalnikov odlična alternativa ognjevitemu "Chromiumu" in okornemu "Foxu".

Prihranki

Tisti, ki uporabljajo modeme USB za dostop do omrežja od mobilnih operaterjev z omejenim prometom, "Opera" nikakor ne bo mogoče. Brskalnik ne samo, da pospeši nalaganje spletnih mest, temveč omogoča tudi ekonomično porabo megabajtov s stiskanjem slik in videoposnetkov.

Blokiranje oglasov

Konkurenčni analogi zahtevajo dodatne vtičnike in razširitve za blokiranje agresivnega oglaševanja, druga pa preprečuje zaznavanje strani programske opreme. Opera ima že vgrajene mehanizme za preprečevanje pojavnih oken,številke in druga oglaševalska okolja, zato ni treba namestiti ničesar drugega. In hitrost delovanja z vključeno funkcijo zaklepanja se poveča za dva in celo trikrat.

Slabosti

Edina resna pomanjkljivost je, da strokovnjaki menijo, da je "Opera" načeloma pomanjkljiva. Brskalnik ne vidi nevarnih mest in virov, ki jih opozarjajo prejšnji brskalniki, zato je bolje, da greste v omrežje z nameščenim protivirusnim paketom, sicer lahko tvegate okužbo trojancev, vohunske in druge zlonamerne kode. Prav tako veliko uporabnikov in spletnih strokovnjakov opozarja na preveč skromno funkcionalnost niza razširitev za "Opera". Vse, kar lahko najdete na uradnem viru, je vizualna ličila za brskalnik in manjši dodatki za glavno funkcionalnost, kar je med več sto dodatki.

Sorodne publikacije