Pametni telefon ASUS ZenFone Go?

ASUS poskuša slediti glavnim akterjem na trgu mobilnih naprav in nikoli ne preneha proizvajati novih digitalnih izdelkov. Dolgo pričakovani pametni telefon Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB je dobil dobre ocene uporabnikov in ljubiteljev pripomočkov. Kljub temu, da je njegova prodaja že davno minila, je še vedno pomemben. Zenfone Go - cela vrsta poceni, a hkrati produktivnih naprav za svojo ceno. Na splošno gre za zmanjšano različico Zenfone 5. Glavne značilnosti serije so dve sim kartici, quad-core procesor in dober pomnilnik.


Opis naprave

Čeprav je telefon namenjen povprečnemu proračunu lastnika, je njegova zmogljivost precej elegantna. Hrbtna stran je okrogla in prijetna na otip, zdi se kot kovinski kovček. Od zanimivih funkcij je dodeliti upodobljeno kamero, posebej za sephi. To bo navdušilo navdušence, da bodo sami fotografirali. Med barvami je izbira - srebrna, bela, zlata, rumena, modra in črna. Obstaja tudi redka različica rdečega Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB, ki je veliko manj pogosta.
Na sprednji plošči ni posebnih neobičajnih elementov. Vse je precej klasično - kamera, zvočnik, logotip podjetja, standardni Android-pametni telefoni za gumbe - "Nazaj", "Domov" in "Meni".

Delovanje naprave in njene naprave

Pod pokrovom pametnega telefona je quad-core Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916. Ta procesor je ARM čip,izdelani za naprave srednjega razreda. Mimogrede, postal je prvi 64-bitni model podjetja Qualcomm. Jedra imajo konfiguracijo Cortex-A53. Adreno 306 se uporablja kot pospeševalnik video posnetkov, ki seveda ni vrhunski, ampak se uvršča med vse grafične module. Procesor je izdelan po tehnologiji 28 nm in vključuje pomnilniški krmilnik LPDDR2 /3.


Vgrajeni pomnilnik v pametnem telefonu naj bi znašal do 8 GB. Vendar pa ima uporabnik običajno okrog 4. Skupni znesek je mogoče s kartico SD razširiti na 128. Obstaja veliko RAM-a za proračunski pametni telefon - 1 GB. Takšna količina bi morala biti zadostna za hkratni zagon več aplikacij povprečne "resnosti".

Zaslon in njegove značilnosti

Zanimivo je, da v uradnih značilnostih vrste zaslona ni nikjer našteto, vendar pa je, glede na povratne informacije strank o Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB, to IPS. Multi-touch je podprt, tip je kapacitivni. Vidni koti so majhni, vendar je proračun zelo razložen. Diagonala zaslona je 45 palcev pri ločljivosti 854 na 480 točk. Skupno število slikovnih pik na palec je 218. Zaslon je standard enostavnosti: ko je izpostavljen neposredni sončni svetlobi, je treba pogledati odsev.
Kot je Zenfone Go ZB450KL 8GB opremljen z dvema kamerama - zadaj in spredaj, kot je izdelan po meri na sodobnih pametnih telefonih. Prvi je sposoben fotografirati z ločljivostjo 8 MP, druga pa v 2. Tilivan lahko osvetli LED bliskavica. Če želite prilagoditi definicijo, obstaja funkcija samodejnega ostrenja. Uspešno lahko uporabljate različne skenerječrtne kode.
Senzorji na napravi imajo merilnik pospeška, ki ujame položaj pametnega telefona, kompas se verjetno ne bo izgubil v gozdu, senzor bližine za udoben pogovor in senzor osvetlitve, ki je na tem zaslonu zelo pomemben.
Enota lahko predvaja MP3 FM radijske datoteke, kar je standard za številne sodobne pametne telefone in ni presenetljivo.

Komunikacijske in komunikacijske komponente

Telefon lahko deluje v vseh znanih celičnih omrežnih protokolih, vključno s 4G. To pa ima pet razponov. Dve reži za kartice se razlikujejo glede na obliko - mikro SIM in nano-SIM. Način njihovega dela je izmeničen. Vgrajeni modul Wi-Fi omogoča povezavo z brezžičnim omrežjem po najnovejših 80211 n. Za komunikacijo z napravami so na voljo naprave Bluetooth s podporo združljivosti nazaj. Za navigacijo se uporabljajo GPS, ruski GLONASS ali kitajski BeiDou. Kot pomožni iskalnik satelitov se izvaja A-GPS.

Avtonomija in zmogljivost baterije

Med pregledi na Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB je veliko in približno baterija, ki ima 2070 magijo. Pozitivni in negativni. Na podlagi njih lahko sklepamo, da baterija v povprečju porabi enodnevno uporabo. Za nekoga ni dovolj, in nekdo je že navajen na takšno porabo energije. V tem primeru so razvijalci navedli 16 ur pogovorov in 13 v načinu surfanja spletnih strani na Wi-Fi.

Programska oprema in vmesnik

Android telefon 6.0 je nameščen na pametnem telefonu ». Toda funkcija telefona ni v tem. In notranjost je ekskluzivna lupina ZenUI. Optimiziran je posebej zaNaprave ASUS. Je dodatek za vmesnik. Izboljša videz in občutek naprave. Izvedena tehnologija gibov in posebna kombinacija gumbov.

Značilnosti prve uporabe

Pred uporabo je priporočljivo podati nekaj priporočil za pravilno nastavitev in uporabo pametnega telefona. Nekateri od njih temeljijo na pregledih Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB, nekateri pa so vzeti iz uradnih vodnikov.
Pri nameščanju kartic SIM je pomembno, da se spomnite, da čeprav oba rež in 4G podpora, lahko samo eden od njih dela s tehnologijo v trenutnem času. Zen UI ima svoje edinstvene aplikacije in funkcije:
 • Prehrana in pospeševanje. Ta mehanizem zapira neuporabljene procese in programe ter s tem sprošča RAM in trajanje baterije. To je še posebej pomembno po daljši uporabi "težkih" aplikacij.
 • Upravljalec zagona. Prav tako optimizira procese in RAM z odstranitvijo iz seznama, naloženega na začetku aplikacijskega sistema.
 • ASUS Mobile Manager. To je nabor orodij za upravljanje nastavitev aplikacij in različnih funkcij, zbranih na enem mestu. Nastavitev dovoljenj za programe, varčevanje z energijo, iskanje virusov, lastnosti sporočil.
 • Filter je modre barve. To orodje daje zaslonu mehke, mirne tone, optimalne za branje.
 • V zvezi z namestitvijo vdelane programske opreme ali sprejemom korenskih pravic ta naprava za take ukrepe ni zagotovljena. Dejstvo je, da je njegov zagonski blažilnik blokiran in to zaščito odstranitrenutek je nemogoč. Standardne posodobitve so nameščene v običajnem načinu ali prek obnovitve.
  Mimogrede, začetek obnovitvenega načina je precej nenavaden. Najprej morate izklopiti pametni telefon, nato pritisniti in držati gumbe za glasnost in vklopiti. V meniju morate izbrati obnovitev. Ko se slika prikaže, morate znova pritisniti gumb za vklop in nato še glasnost. Pri nakupu pametnega telefona na računu v storitvi Google Drive je bilo dodeljenih 100 dodatnih gigabajtov prostora za obdobje dveh let.

  Primerjava z najbližjimi tekmeci

  Podobno kot junak članka so lastnosti v lasti Samsung Galaxy J12016. Nekoliko drugačen procesor z isto arhitekturo, število jeder in frekvenco. Podpira tudi 4G način, ima 2 SIM kartici, operativni in vgrajeni pomnilnik 1 GB oziroma 8 GB. Razlika je v ceni, ki je za Samsung več kot 1000 rubljev. Tudi različica Android je J1 - 51. LG K3 LTE K100DS je bolj podoben Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB. Ista različica operacijskega sistema, ločljivost in velikost zaslona, ​​podprti standardi komunikacije in celo cena. Majhna razlika je v uporabljenem procesorju, katerega jedra dajejo nekoliko nižjo frekvenco 1100 MHz in video adapter, ki je predstavljen v obliki Mali-T720 MP2. V svoji postavitvi ima ASUS podobno napravo - Asus Zenfone Go ZB452KG. Vse glavne značilnosti niso povsem drugačne. Tukaj je samo ena verzija operacijskega sistema starejša. Kot je za kamere, tukaj je vse malo slabše: spredaj - 2 MP, in zadaj - 8 MP.
  Blagovna znamka "Lenovo" ima podoben izvod v svojem obsegu - Vibe B A2016. Zaslonopremljena z enako ločljivostjo 854 x 480 slikovnih pik z velikostjo enake 45 palcev. Res je, da je tu TFT matrika. Procesor je manj produktiven, saj ima 4 jedra po 1000 MHz. Pomnilnik je enak. Verzija Androida v pametnem telefonu družbe Lenovo je enaka - 6.0. 2 Kartice SIM lahko delujejo v vseh razpoložljivih načinih. Glavna kamera je malo podkachala in ima 5 MP. Cena se lahko razlikuje, in v povprečju je manj kot 300 rubljev kot Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB Black. Mnenja o tem predstavniku družbe "Lenovo" so pretežno pozitivna.

  Pozitivne povratne informacije

  Glavno merilo za izbiro te naprave za mnoge uporabnike je bila natančno cena. Mnenja o Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB so v celoti podprta. In to ni presenetljivo, telefon s privlačnimi funkcijami stane približno 5000 rubljev. Z zunanjimi parametri so številne ocene o Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB povezane z enostavnostjo in priročnostjo pri nošenju v torbah ali žepih. Kakovost izdelave je bila na dostojni ravni. Res je, da je tu tudi negotovost. Nekdo bi lahko zdržal telefon in nekdo je imel dovolj enega, da bi izpadel. Ko uporabljate funkcije telefona in navigatorja, naprava napravi dober vtis. Pri klicih samo, lahko pametni telefon raztezajo za eno polnjenje do celotnega tedna, po mnenju enega od anketirancev odzvali. Zaslon se je prikazal na svoji najboljši strani: na mrazu se popolnoma odziva na pritiskanje skozi rokavice. Pregled Asus Zenfone Go ZB452KG črna je ugotovila, da v tej barvi telefon izgleda zelo elegantno in prefinjeno. Markus, čeprav je opazen, pa se precej hitro odpravi. Tehnologija LTEpokazala dobro raven in hitrost sprejema podatkov. Z nekaterimi pregledi o Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB, doseže 50 Mbps.
  Veliko uporabnikov je uživalo v načinu samodejnega ostrenja na fotoaparatu, kar vam omogoča, da posnamete posnetke blizu makra. Na splošno, iz vseh pregledov kupcev Asus Zenfone Go modelov v članku, lahko ugotovite pozitivne strani naprave:
 • dobro graditi in eleganten dizajn;
 • nizka cena;
 • baterija, z enostavno uporabo lahko traja dolgo časa;
 • prisotnost samodejnega ostrenja;
 • stabilna prehodna funkcija;
 • prisotnost senzorjev;
 • ne najslabša uspešnost;
 • priročen in funkcionalen Zen UI;
 • Android 6.0.
 • Negativni odzivi

  Za veliko število uporabnikov je bilo neprijetno odkritje pomanjkanje zmožnosti za pridobitev korenskih pravic prek zaklenjenega zagonskega nalagalnika. In to ne bo omogočilo namestitve veliko programske opreme, firmware in "custom" predelave. Poleg tega brez korenskih pravic nameščenih programov za sprostitev prostora ne bo mogoče odstraniti. Nekdo je imel malo vgrajenega spomina. S tem se zmanjša možnost uporabe telefona za igre na srečo. Pregled pametnega telefona Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB White je poudaril povečano občutljivost na svetlobo. Zaslon, za katerega se je zdelo, da je plus, je hkrati postal minus. V sončnem vremenu postane uporaba telefona za branje ali iskanje informacij na internetu problematična. Stanje je nekoliko shranjeno zaradi prisotnosti svetlobnega senzorja, ki je prilagojen zunanjemu svetu. Vgrajen pomnilnik zelo pogostoni dovolj. Stalne "zavore" in "meglenje" v tem telefonu niso neobičajne. Kot je za RAM, potem tukaj tudi vse ni tako gladko, čeprav je 1 GB. V praksi gre približno za polovico za servisiranje sistema. To pa pomeni, da bo težko izvajati težke programe. Če povzamemo, lahko dobite veliko minusov:
 • z aktivno uporabo baterije pametnega telefona ni dovolj niti dan;
 • ​​
 • zaslon z nizko kakovostjo;
 • majhna količina pomnilnika, tako vgrajena kot operativna;
 • pomanjkanje možnosti, da bi dobili korenine, ki bi pokrivale možnosti;
 • ne-ročni dostop do notranjosti aparata - pokrov se odstrani precej nenavadno;
 • V načinu, ki je preprost za uporabo, obstajajo težave pri poslušanju glasbe, kot je eden od kupcev poudaril v odzivu na pametni telefon Asus ZB450KL Go 45
  . Večina pregledov o ceni pametnega telefona Asus Zenfone Go ZB450KL 8GB je pozitivna. Še vedno pa je veliko uporabnikov prišlo do zaključka, da je bolj zanesljiv in produktivnejši telefon boljši, saj je ta model primeren le kot začasni klicatelj z najmanj preprostimi funkcijami in aplikacijami. Ali bo mogoče služiti kot prvi korak v velikem življenju pametnih telefonov, ki rastejo otroka. Poleg tega so v liniji telefonov "Asus" še bolj napredni modeli, ki jih lahko izberete za želeno količino. Analogi konkurenčnih podjetij lahko sodelujejo tudi v "dirki" za prvenstvo, saj je trg še cenejši, vendar ne manj produktivni.
 • Sorodne publikacije