Igralna plošča Fanatec Porsche 911 GT2: opis in ocene

FANATEC je blagovna znamka trga vrhunskih simulatorjev, ki ponuja veliko lepih dirkalnih izdelkov, ki jih odlikuje nemška inženirska znanja in brezkompromisen pristop pri kakovosti montaže. Clubsport Wheel Base V2 velja za čudež sodobne tehnologije in najboljša izbira za navdušence motorističnega športa. Vendar pa je cena 600 $ - je nedvomno zelo draga in ni na voljo večini potrošnikov. Na srečo je katalog izdelkov FANATEC na voljo cenejše možnosti, kot je igralno kolo FANATEC Porsche 911 GT2 (na sliki spodaj) po ceni 24.995 $. Ta model predstavlja natančno reprodukcijo originala in je zasnovan za delo s PC simulatorji.


FANATEC Porsche 911 GT2 igralni volan: opis

Proizvajalec je uporabil sijajni sivi premaz, ki se združi z črnim logotipom GT2. Rezultat je čudovit barvni kontrast, ki izgleda odlično na mizi in je ugodno drugačen od dolgočasne črne barve drugih proizvajalcev. Uporabniki so prijetno presenečeni zaradi čistosti sijaja in odpornosti proti onesnaženju. Volan vozi skozi gladko in tiho jermensko vožnjo, ki zmanjšuje število mrtvih mrtvih območij in omogoča takojšnje povratne informacije s senzorjem visoke ločljivosti. Posledično so zelo zadovoljni zavoji, ki dajejo jasen občutek napredovanja, ko se trak zavrti. Lastniki FANATEC Porsche 911 GT2 so eksperimentirali s simulatorji, kot sta Assorto Corsa, Raceroom Experience Racing, Race 07, itd., Kar nakazuje, da je pogon GT2 odličen in se ga lahko hitro navadi.Ni zamud, neuravnoteženih rotacij in drugih težav v kateri koli formuli, od NASCAR do F1. Avtomatska kalibracija novincev je zelo zaskrbljujoča, saj trak ni v osrednjem položaju. Vendar to ne pomeni, da se FANATEC Porsche 911 GT2 ne ujema. Položaj lahko prilagodite tako, da ga nastavite na želeni položaj, nato pa v PC načinu hkrati pritisnete gumbe LSB in RSB, nato pa še Xbox Guide in spustite.


Namestitev

Seveda je montaža enkratna, vendar je na primer slabša od Thrustmaster T500RS. Postopek namestitve je nastavitev položaja vpenjalne naprave. Potrebno je zrahljati nosilec, ga spustiti navzdol in namestiti igralno konzolo na rob mize. Nato je treba pritrdilno napravo pritrditi na podstavek, da ustvarite pritisk na nastavljivo plastično pritrditev in jo pritrdite z dviganjem sponk. Teoretično to zveni preprosto, vendar ne deluje tako dobro. Prva težava je zrnatost, ko se zategne, ki jo je mogoče odstraniti z majhno količino mazanja. Toda končni nosilec ni dovolj zanesljiv. Čeprav je osnovna enota uporabna in se med igro ne premika, jo uporabniki pozovejo, da jo namestijo na predvajalnik Playseat ali RennSport.

Kakovost delovanja

Vozni pult je fenomenalen in grozno podoben 911 GT2 zaradi pravega kovinskega Porschejevega logotipa, obloge alcantara in premera 300 mm. Velika velikost se zdi resnična, ko se roke samodejno pomaknejo v pravilen položaj. Pomanjkljivost tega je neprijetnost za uporabnike z majhnimi rokami ali za tiste, ki se večinoma igrajoOdprte oblike krmiljenja, kot je Formula 1. V modelu F12013 se FANATEC Porsche 911 GT2 odlično odvija, vendar njegova povečana teža povzroča nekoliko čudne občutke pri filigranski vožnji. Od vseh možnih disciplin je najbolj primeren za ring racing in rally tekmovanja.
Z estetskega vidika se igralni volan FANATEC Porsche 911 GT2 imenuje neprekosljivo. Prevleka umetne alcantare je odlična in udobna. Končna obdelava ne povzroči, da bi se roke potile ali zdrsnile. Prijetne občutke povečuje gumijasto jedro in osupljivo podroben Porschejev logotip. Edino razočaranje je prestavna ročica, ki je preveč mehka in ne daje taktilne povratne zveze kot klik. Čeprav je popolnoma funkcionalen in uporablja aluminijaste plošče, se mu je težko prilagoditi.

Kontrole

FANATEC je izbral bolj spektakularen slog postavitve gumbov in se odločil za uporabo LED-jev namesto tradicionalnih rešitev. Gumbi so urejeni dobro premišljeno in se takoj odzovejo, ko morate hitro spremeniti kot kamere, DRS, KERS in druge pomembne parametre. Osvetlitev se opravi spretno - je zelo jasno vidna v temi. To omogoča nočnim dirkam z odmaknjenimi lučmi, da dosežejo maksimalno potopno raven. Praviloma je težko videti gumbe na ročajih drugih proizvajalcev in zahtevajo veliko časa za preučevanje, vendar drzne, svetle svetleče diode spodbujajo spremembo parametrov.

Igralni avtomobil FANATEC Porsche 911 GT2: kakouporabljati?

Ko odstranite škatlo iz škatle, namestite gonilnike in pedale in povežete vse z računalnikom, lahko vklopite napajanje. Volan se začne vrteti, kalibrira in takoj se zasliši brenčanje malega ventilatorja v podstavku. Zvok ni preveč moteč, še posebej, ko se zvok motorja sliši, a kljub temu je.
Seveda, za igro bo treba ponovno umeriti tako volan kot voznika. Lahko prilagodite splošno moč učinka vibracij, linearnosti koles, kotov vrtenja in še pol ducata drugih stvari. Praviloma so parametri nastavljeni preko menija posamezne igre, če pa ta možnost ni na voljo, postane ta funkcija nujna. Pedali so še enostavnejši za nastavitev, vendar jih je prav tako težko prilagoditi.

Informacijski zaslon

Prilagoditev je v središču filozofije podjetja FANATEC, kar dokazuje LED 911 GT2. Ta majhen zaslon vam omogoča, da spremenite nastavitve, vključno s linearnostjo krmiljenja v območju 270-900 stopinj, moč povratne informacije, omogočite učinek ABS in celo dodate umetne mrtve cone za povečanje stabilnosti na neravnih površinah. Shranite lahko do 5 nastavitev za 5 računalniških iger in preklapljate med profili. Sprva se ta funkcija morda zdi malce obremenjujoča, vendar je presenetljivo intuitivna in je velika prednost modela, saj lahko prilagodite nastavitve in pojdete v meni med dirko. Poleg tega bo v nekaterih simulatorjih možnost nastavitve in profilov volana omogočila spreminjanje načina vožnje tudi v voziluv primeru, če razvijalec v programu ni predvidel take možnosti. Indikatorska plošča je svetlo rdeča, na voljo sta dva majhna gumba za shranjevanje, preklapljanje in spreminjanje nastavitev.

Realistični učinek vibracij

Igralni volan FANATEC Porsche 911 GT2 ima sistem povratnih informacij, ki ga poganja motor Mabuchi RS 550 in ustvarja učinek vibracij. Poleg tega obstajata dva aktuatorja, ki simulirata nepravilnosti poti. Na splošno so povratne informacije odlične in reproducirajo tako majhne vibracije v odsotnosti sklopke kot tudi najmočnejše visoke hitrosti trkov na progi. Uporabniki so navdušeni nad kakovostjo učinka in njegovim realizmom. Mnoge simulatorje, kot je Assetto Corsa, bodo zelo koristili tej funkciji.

Kaj moram kupiti?

Osnovni komplet vključuje samo igralni volan FANATEC Porsche 911 GT2 s podnožjem in prestavno ročico ter zahteva dodatne pedale, na primer Clubsport Pedali v vrednosti 250 $. Čeprav se zdi, da je to visoka cena, se uporabnikom svetuje, da jim glede na njihovo neprekosljivo kakovost posvetijo veliko pozornost.

Sklep

FANATEC Porsche 911 GT2 je zgleden izdelek za dirkalne simulatorje, ki postavlja nove standarde za kakovost izdelave in ustvarjanje licenciranega igralnega obrobja. Čeprav obstaja vprašanje v zvezi z montažnim sistemom naprave in prestavno ročico, je v vsem ostalo vse brezhibno. Visoko kakovostni pedali znatno povečajo stroške, vendar brez njih volan ni dovolj.

Sorodne publikacije