Prometni senzor (ulica): vrste, ključne funkcije, nasveti za izbiro in nakup

Vprašanja, povezana z uporabo tehnologij za varčevanje z energijo, so v zadnjem času vedno bolj pomembna. Da bi zmanjšali stroške plačevanja računov za električno energijo, so ljudje začeli spreminjati običajne svetilke za LED luči, opremljene s senzorji gibanja.

Katere so prednosti sodobnega senzorja gibanja? Street senzor res pomaga rešiti? Kje lahko namestim take naprave? Kako jih pravilno izbrati? Danes bomo poskušali odgovoriti na vsa ta vprašanja.


Kje so nameščene podobne naprave?

Da bi racionalno pristopili k uporabi virov, je povsod priporočljiva namestitev senzorjev gibanja. Po ocenah strokovnjakov te naprave zagotavljajo med 50% in 75% prihrankov električne energije. Proizvajalci lahko ponudijo kot svetilko z registrarjem za namestitev v hiši, pisarni, verandi, shrambi in ulični svetilki s senzorjem gibanja, ki se lahko namesti na vrtu, na dvorišču, na garažnih vratih itd. udobno za dom in za ulico. Nič več vam ni treba rokovati na steni in iskati stikala. Svetloba se bo obrnila takoj, ko pridete na zadostno razdaljo. V mnogih primerih je primerno uporabljati senzor gibanja. Ulična naprava, na primer, se lahko namesti na vhodu v podeželsko kočo ali vzdolž vrtnih poti, ki poteka po poti do stavbe. Tema vas ne bo več spremljalavečer ali noč, in računi za plačilo električne energije bodo prenehali vleči "živel" iz družinskega proračuna.


Načelo delovanja

Ulična svetilka s senzorjem gibanja - funkcionalna in sodobna naprava. Načelo delovanja temelji na vključitvi svetlobnega vira po tem, ko je predmet viden v vidnem polju senzorja. Žarnica se po določenem času izklopi (uporabnik jo lahko namesti sam).
Infrardeči senzor gibanja se najpogosteje uporablja za svetlobne naprave. Ulica registrar je cenjena zaradi dejstva, da lahko služi za dolgo časa (brez okvar in prekinitev pri delu). Poleg tega imajo instrumenti dobro občutljivost. Delo senzorja se izvede na naslednji način. Skenira območje okoli sebe in prepozna temperaturne kazalnike okoliškega prostora. Takoj, ko se temperatura spremeni zaradi premikanja predmetov, naprava takoj deluje tako, da osvetli. Mimogrede, senzor gibanja ulic lahko sodeluje ne samo z razsvetljavo. Lahko je del CCTV ali alarmnega sistema.

Nastavitve in funkcije

Vsaka ulična svetilka se lahko nastavi v treh osnovnih nastavitvah.
 • Časovni interval. Določite lahko obdobje, v katerem bo naprava delovala. Čas vklopa bo precej krajši od zaustavitve. Stikalo je praviloma nastavljeno med tri sekunde in nekaj minut. Zakasnitev v času zaustavitve je nastavljena za dve do pet minut.
 • Svojo občutljivost lahko prilagodite. Višja kot je ta indikator, jasnejši bo senzor gibanja (vključno z ulico). Strokovnjaki svetujejo spreminjanje nastavitev občutljivosti, odvisno od letnega časa. Praviloma poleti senzor gibanja deluje precej bolje, v hladni sezoni pa se zaradi nizkih temperatur pojavljajo občasne nesreče.
 • Nastavite lahko stopnjo osvetlitve. Strinjam se, zakaj je v dnevnem času vključena električna energija. Senzor zajame gibanje in hkrati preveri stopnjo osvetlitve ozemlja. Če je v nastavitvah nižji od nastavljenega praga, se prižge lučka. Če gre oseba mimo svetlega poldneva, se električna energija ne vklopi. To je premišljeno gospodarstvo.
 • Glavne prednosti naprav

  Ulične svetilke, opremljene s senzorji gibanja, imajo veliko pozitivnih lastnosti. Kot smo že omenili, znatno prihranijo električno energijo in zato zmanjšajo stroške. Prav tako so naprave kompaktne velikosti in elegantne oblike. Lahko jih namestite v katerikoli prostor, popolnoma ne skrbi, da bodo izgledali nesmiselno glede na ozadje notranjosti.
  Poleg tega so svetilke s senzorji zelo primerne za lastnike podeželskih hiš in podeželskih hiš. Lahko jih namestite ne samo na verandi, temveč tudi v kleti, na verandi, v shrambi. Brez svetilk, brez stikala. Takšne naprave so osnovni signalni sistem. Svetloba je vključena ne glede na to, katera oseba je doma. In če ste prišli v hišo in tam je svetloba, potem zagotovo v hišiali je nekdo prodrl na spletno mesto.

  Kaj morate iskati pri izbiri ulične svetilke?

 • Dobra zaščita pred vlago in prahom. Zaželeno je, da ima ulična svetilka s senzorjem gibanja telo iz antikorozivnih materialov.
 • Steklo, odporno na udarce in vlago. Zunanji vplivi ne smejo povzročiti poškodb naprave in povzročiti okvare.
 • Elegantna oblika in kompaktna velikost.
 • Res je, da senzor gibanja deluje z možnostjo različnih funkcionalnih sprememb in nastavitev.
 • Seveda takšne naprave naredijo človeško življenje bolj udobno.

  Sorodne publikacije