Pametni telefon Asus Zenfone 6: Pregled modela, specifikacije in ocene strank

Junak tega pregleda - pametni telefon Asus Zenfone 6. To je 6-palčna naprava, ki je zelo priljubljen proizvajalec. Začelo se je leta 2014. Ima dimenzije 166,9 x 84,3 x 9,9 mm, pri takih dimenzijah pa je teža skoraj 200 g (196 g). Proizvajalec je namestil dokaj močno strojno platformo. To je omogočilo upravljanje z vsemi nalogami. Ta pametni telefon se je pojavil na policah s privlačno ceno. On bo moral plačati približno 9900 rubljev. Po mnenju večine kupcev je ta cena popolnoma utemeljena z značilnostmi. Seveda, ne brez pomanjkljivosti, ampak v segmentu proračuna, se ne štejejo za pomembne. Oglejmo podrobno vse prednosti in slabosti naprave, kot tudi značilnosti Asus Zenfone 6 /T00G.


Paket

Vsi telefoni linije Zenfone so pakirani v dokaj spektakularnih škatlah. Odlikujejo jih prvotna zasnova, ki jo dosežemo s stranskimi ploskvami na okroglih straneh. Ta oblikovalska odločitev ni bila izbrana naključno. V teh krogih je označen kratek ugriz naprave - kamera Bluetooth, 3G in druge funkcije. Barva polja ustreza zadnji strani telefona. Če je na primer pametni telefon rdeč, se zgornji del paketa izvede v istem tonu. Pokrov škatle ima štiri ploskve. Je pravokotne oblike, le na dnu stranic so rezine pod kotom 30 °. Potrebni so, da se udobno odstrani tisti del embalaže, v katerem se nahajapametni telefon Okno se odpre po vrsti predora. Na pokrovu v spodnjem desnem kotu je fragmentarna fotografija telefona. Na isti strani je samo glavni proizvajalec predstavil informacije o procesorju. Bližje levi strani je ime telefona - Zenfone 6.

Prvi pozitivni vtis, ki ga je ustvarila svetla zasnova paketa, je bil malce pokvarjen z nizom komponent. Na žalost se je vse izkazalo za minimalno. Poleg dokumentacije je telefon opremljen le s standardnim mikro USB kablom in napajalnikom. Parametri adapterja - 135 A, 5.2 Art. Nekateri uporabniki dobijo pokrov Viewfile Cover kot darilo. Označena je v obliki ovitka. Namesto standardnega zadnjega pokrova. Sprednja plošča ima krožno luknjo. Zaradi tega lahko "okno" deluje iz menija.

Prvotna zasnova linije Zenfone

Telefon Asus Zenfone 6 je predstavljen v korporativni zasnovi, ki jo uporabljajo vsi vladarji. Treba je omeniti, da je izvirna, ne kopirana iz nekaterih vodilnih naprav iPhone. To je nedvomno prednost, saj se v zadnjih letih skoraj vsi pametni telefoni praktično ne razlikujejo od zunaj. Kaj je zanimivo za oblikovalce podjetja Asus? V prihodnjem obdobju ugotavljamo, da je enostavno določiti, ali telefon spada v linijo Zenfone. Njihov "čip" je armaturna plošča, ki se nahaja na sprednji strani. Nahaja se neposredno pod kontrolnimi tipkami. Ta dekorativni vložek je narejen tako, da pri svetlobi siježarki Razlikujeta se od osrednjega gumba. Izgleda lepo in nenavadno. Isti "žarki" so na voljo na ključu za zaklepanje in na kontrolniku glasnosti.
Poleg tega "čipov" proizvajalec ni pretiraval z vsemi vrstami dekorativnih elementov. Zato lahko na splošno rečemo, da je primer prejel lakonsko obliko. To so kot tisti, ki imajo raje klasiko. Toda za mlade ljudi, ki želijo svetlost, proizvajalec predlaga, da izberete napravo s čudovito češnjevo rdečo zadevo. Barva je sočna, zato telefon izgleda precej spektakularno. Poleg te možnosti je Asus Zenfone 6 (A600CG) predstavljen tudi v klasičnih tonih: grafit, biserno bel, svetlo zlato. Kaj kupci mislijo o oblikovanju telefona? Mnogim je bilo všeč. Vendar pa obstajajo tudi tisti, ki verjamejo, da ne morete uporabiti iste zasnove za vse naprave v liniji Zenfone. Želijo, da bi proizvajalec naredil nekaj sprememb pri načrtovanju. Ampak, kot pravijo, koliko ljudi, toliko misli, tako da o tem merilu, lahko odločitev sprejeti le na podlagi osebnih preferenc.

Asus Zenfone 6 (16 GB /32 GB /8 GB - spremembe, odvisne od velikosti notranjega skladišča) ima poleg zgoraj opisanega dekorativnega vložka tudi standardne elemente na sprednji strani. 6-palčni zaslon zavzema večino plošče. Nad njim je podolgovata luknja zvočnika. Zaprto je z kovinsko rešetko. Ob njem so prikazane osvetlitev, približek, oranžne svetleče diode in majhno "oko" sefijeve kamere. Medzaslon in dekorativni vložki so našli prostor za tanko nadzorno ploščo. Ima tri standardne tipke, občutljive na dotik. Pomembna prednost je, da je sprednja plošča zaščitena s Corning Gorilla Glass 3. Obstaja oleofobna plast, ki ne pušča prstnih odtisov. In če se pojavi nekakšno onesnaženje, ga bo z lahkoto odstraniti z mehko krpo.

Med zaslonom in stranjo telefona je črna obroba. Njegova debelina je približno 5 mm. Na proporcionalen način ni vprašanj in nobenih pripomb, ki jih ne moremo reči o udobju. Mnogi uporabniki menijo, da bi bilo odsotnost okvira koristna. V tem primeru bi bila uporaba naprave bolj udobna. Povezanost z blagovno znamko Asus dokazuje logotip, ki se nahaja nad zaslonom. Natisnjena je v jeklenih barvah, zato se na črni plošči popolnoma razlikuje.

Zadnja stena

Zadnji pokrov Asus Zenfone 6 (A600CG) je izdelan iz plastike. Na dotik je zelo prijetno, na daljavo spominja na kožo. Obstaja majhen teksturiran vzorec. To je precej težko opaziti, toda on je tisti, ki je dovolil znižati raven marže. Seveda ostanejo prstni odtisi, vendar jih lahko opazite le pri močni svetlobi. Tudi zaradi fine teksture zadnji pokrov ne zdrsne v dlani.
Proizvajalec plošče je predložil samo standardne izdelke. Gre za kamere za objektiv, bliskavico in dinamiko. Prvi dve sta v zgornjem delu, drugi v spodnjem. Vendar pa se kljub temu jasno nahajajo v centru. Pod bliskavico se uporabi logotip. Je dovolj jasen insvetlo izstopa v ozadju. Toda informacije o znamki procesorja in vrsti pametnih telefonov, natisnjenih s prosojnimi črkami. Zato, da bi jih opazili, moramo pozorno preučiti. Kot smo že omenili, je na dnu dinamika lukenj. Po velikosti, čeprav ozki, vendar dovolj dolgo. Toda računanje na dva zvočnika ni vredno konfiguracije nič več kot standard. Zadnji pokrov je trdno blizu glavnega dela ohišja. Dvomi o moči uporabnikov se ne pojavijo. Plošča se pritrdi s pomočjo posebnih ključavnic (vse več kot deset). Zaradi njih bo gradnja težko razčleniti. To je vsekakor prednost, vendar odpiranje pokrova ni enostavno. Kot pravijo uporabniki, noben noht ali objekt tretje osebe ne more obvladati ključavnic ne bo delovalo. Zadnji pokrov je odstranljiv. Pod njim so reže za SIM-kartice "mikro" formata. Na voljo je tudi priključek za pogon. Proizvajalec jih je jasno postavil v središče ene vrstice. To je omogočilo zaokroževanje zadnjega pokrova tako, da se je debelina od sredine do robov zmanjšala za približno polovico (od 10 mm na 5 mm).

Krmilni elementi in priključki

Asus Zenfone 6 je opremljen s standardnimi krmilniki. Med njimi so tipke za nastavitev glasnosti in zaklepanje. Oba sta vlečena na desno stran. Lastniki trdijo, da je priročno, da jih uporabljajo, saj so jasno nameščeni pod palcem. Ko jih pritisnemo, se nič ne zgodi in to je nedvomna prednost. Ti ključi so vgravirani z značilnim vzorcem, ki je "čip" vseh napravZenfone serije. Kako proizvajalec najde mini-jack in micro-USB konektorje? Prvi se pripelje na zgornji konec. Uporablja se za žične slušalke. Tam je bil tudi prostor za dodatno luknjo za mikrofon. Na dnu pa je priključek micro-USB. Namenjen je polnjenju baterije telefona in povezovanju z drugimi napravami. Prvi modeli ne podpirajo načina OTG. Naslednje je bilo posodobitev in ta možnost je postala dostopna uporabnikom. Poleg priključka micro-USB ima spodnji del tudi majhno luknjo glavnega mikrofona.

Ergonomija

Zaradi dejstva, da je ohišje Asus Zenfone 6 ukrivljeno, pametni telefon v roki leži kot vliven, kljub svoji veliki velikosti. Pritrditev z dlanjo je robustna, tako da je možnost naključnega padca zmanjšana. Ena roka ne more upravljati telefona. Dejstvo je, da je njegova širina skoraj 85 mm, zato bo dolžina palca zadostovala le na dnu zaslona. Glede na veliko maso naprave, nošenje srajc v prsnem žepu ne bo delovalo, vendar je v hlačah celo zelo priročno. Vendar pa so uporabniki opazili, da bo pridobivanje pametnega telefona iz kavbojk malo težje.

Zaslon

V prikazu Asus Zenfone 6 je vredno spoštovanja. Kot smo že omenili, je njegova diagonala enaka šest centimetrov. Zaslon je izdelan s sodobno tehnologijo IPS +. Ta matrika ima veliko prednosti. Prvi - zagotavlja širok kotov gledanja, drugi - slika je polna barv, sočno in svetlo. Veliko uporabnikov je posvečalo pozornost oleofobijipokrov in varno steklo, ki je zaščiteno z zaslonom. Visoka kakovost slike zagotavlja ne samo visoko ločljivost (1280 x 720 px), temveč tudi odsotnost zračne plasti. Ni utripanja, opazna je pikselacija s prostim očesom (gostota - 245 ppi). Tudi prednost svetlosti zaslona, ​​nameščenega v Asus Zenfone 6 (max - 330 cd /m2 min - 12 cd /m2). Obstajajo funkcije samodejnega prilagajanja in ročne nastavitve. Barvno ravnovesje je odlično, globina odtenkov je 16 M. Možnost multitouch je na voljo. Tip zaslona na dotik - kapacitivni zaslon na dotik. Senzor se hitro odzove na dotik, brez zamud, in deluje natančno. Edina stvar, ki jo je mogoče pripisati slabosti - stabilnost črne barve. Ona je na nizki ravni. Spremembe lahko opazimo tudi z rahlim odstopanjem od navpičnice. Toda na splošno se je izkazalo, da je zaslon visoke kakovosti, še posebej, če upoštevate cenovno kategorijo pametnega telefona.

Zvok

Zvočniki, nameščeni v Asus Zenfone 6, niso visoke kakovosti. Zvoke lahko opišemo kot povprečje. Ni govora o govorjeni dinamiki. Glas sogovornika se prenaša naravno in jasno. Glasnost glasbe je dovolj, tudi če govorite na hrupnem mestu. Toda glavni govornik je imel nekaj pritožb uporabnikov. Največja pomanjkljivost je majhen volumen. Za tiste, ki raje poslušajo glasbo prek slušalk, je ta model odličen. Sliši se glasno in jasno, brez ovir.

Kamera

V Asus Zenfone 6 so lastnosti fotoaparata v povprečju. Naprava ima dva optična modula. Spredaj je opremljen s senzorjem velikosti 2 milijona slikovnih pik. Koristi so lahkovključujejo prisotnost samodejnega ostrenja. Ločljivost glavne kamere zadostuje za izdelavo visokokakovostnih fotografij. Temelji na 13-megapixel matriki. Po mnenju uporabnikov so fotografije vredne dostojnega. Ostrina, čeprav ne na visoki ravni, je pa celo. Nastavitve omogočajo samodejno obdelavo fotografij. Uporabniki so opazili, da se joker odlično spopada. Včasih lahko vidimo zrnatega na strel pri slabi svetlobi. Ločljivost kamere, čeprav ne vodilni, vendar z besedilom, ki ga zdravi. Vse črke so jasno vidne na fotografijah. Najvišjo kakovost je mogoče doseči v scenarijih dokumentarne in umetniške fotografije. Način snemanja videa je predviden. Največja ločljivost je 1920 x 1080 slikovnih pik. Stopnja fps je 27579. Kakovost videa v eni besedi ni slaba. Vsi veliki predmeti so jasno vidni, ni zamegljenih podrobnosti. Če pa posnamete videoposnetek s premikajočim se strojem, številke ne bo mogoče razstaviti.

Komunikacije

Katere komunikacijske zmogljivosti ima Asus Zenfone 6? Plošča (Intel XMM 6360 (modem) + Intel Clover Trail) omogoča delo z 2G in 3G. Ta model ni primeren za delo z omrežji četrte generacije, saj ta standard ni podprt. Z globalnim spletom se lahko povežete prek povezave Wi-Fi. Ta modul deluje v frekvenčnem območju 24 GHz. Podpira vse sodobne standarde. Uporabljate lahko tudi mobilni 3G internet. Brezžični modul Bluetooth 4.0 je na voljo za prenos podatkov o zraku. Na voljo je tudi navigacija (GLONASS, GPS). Da bi vzpostavili povezavo zsatelitov, boste morali počakati nekaj minut. Ti izrazi so pomembni le, če je telefon na prostem. Večina uporabnikov je dejala, da je pozitivna povratna informacija Smart Dial. Namenjen je samodejnemu iskanju številk v imeniku. V tovarni proizvajalec ponuja trdno tipkovnico. To je priročno, vsebuje vse potrebne znake. Po potrebi ga nastavite po višini. Tipkovnico lahko nastavite s palcem, saj so tipke dovolj velike. Pri prehodu na abecedo boste morali uporabiti prste druge roke. Da bi razširili komunikacijske zmogljivosti v pripomočku, je proizvajalec namestil vdelano programsko opremo.
 • Share Link - program za izmenjavo podatkov prek povezave Wi-Fi.
 • PS Link omogoča upravljanje pripomočka prek osebnega računalnika.
 • Party Link je aplikacija za skupno rabo fotografij.
 • Remote Link - pripomoček, ki vam omogoča nadzor računalnika ali prenosnika prek pametnega telefona.
 • Pri mobilnih komunikacijah sta na tem telefonu nameščena dve vrsti mikro SIM. Oba sta v stanju pripravljenosti. Če je potrebno, lahko eni od sedmih kartic dodelite, na primer, delo z internetom 3G. Obe reži podpirajo to možnost.

  Programska oprema

  Sprva je bil ta pametni telefon izdan pod nadzorom Androida 4.3. Po določenem času je bila na voljo nadgradnja na različico 4.4. Uporabniki so zadovoljni z grafičnim uporabniškim vmesnikom znamke ZenUI. Proizvajalec redno ponuja posodobitvefirmware v zraku, vendar v meniju ni večjih sprememb. Vmesnik je oblikovan kompetentno. V zavesi lahko samostojno izberete program za hiter dostop. Obstaja tudi drsnik za ročno nastavljanje svetlosti. Namizje je standardno z uro, iskalnim nizom Google, ikonami v imeniku, klici, brskalnikom itd. Uporabnik lahko spremeni aplikacije po lastni presoji. Njihovo število se lahko zmanjša in poveča. Pogosto uporabljene aplikacije so nameščene na namizju. Število oken ni omejeno. Vendar pa je za večino uporabnikov svojih 2. Asus Zenfone 6 "Android 4.4" se lahko uradno nadgraditi na različico 6, kako to storiti bodo obravnavani v nadaljevanju. Zdaj, nekaj besed o uporabi pametnega telefona prek pokrivne lupine podjetja. Kot je bilo rečeno zgoraj, je v njem okrogla luknja. Pripomoček zagotavlja funkcijo stiskanja vmesnika na njegovo velikost. To pomeni, da lahko preletite brez odpiranja pokrova pokrova. V tem načinu so na voljo ure, svetilke, vreme in celo čarobna žoga odgovorov. Če lastnik aktivira predvajalnik glasbe, se v oknu prikaže vrstica za nadzor predvajalnika. Edini način, da odklenete pametni telefon skozi to luknjo, ne bo deloval. Za aktiviranje morate odpreti pokrovček ali uporabiti tipko za vklop.

  Nadgradnja na Android 6

  Asus Zenfone 6 Kot smo že omenili, lahko sistem uradno nadgradite na šesto različico. Napredni uporabniki so to priložnost ocenili kot pozitivne komentarje. Če pa se ta posodobitev ne prikaže samodejno, jo lahko zaženete prek glavnih sistemskih nastavitev, namestitvearhiviranje ali uporabo računalnika. Če želite posodobiti zrak, morate pripomoček povezati z internetom. Priporočljivo je, da uporabljate ta Wi-Fi, saj ima mobilni 3G lahko omejen promet. Algoritem dejanja:
 • Odprite nastavitve.
 • Kliknite zavihek "Pomoč". V njej poiščite element "Obnovitev sistema".
 • Začnite z nadgradnjo iskanja.
 • Ko najdete novo različico vdelane programske opreme, aktivirajte prenos in ustrezno namestite na napravo.
 • Za posodobitev z namestitvijo arhiva boste morali narediti naslednje:
 • Prenesite datoteke vdelane programske opreme v arhivsko datoteko v računalnik. V ta namen je zaželeno, da se uporablja samo uradna spletna stran.
 • Prenesite datoteke v pomnilnik pametnega telefona in nato izklopite napajanje.
 • Nato zaženite telefon v načinu za obnovitev z uporabo tipk za glasnost in zaklepanja.
 • Izberite Apply update iz menija.
 • Pojdite na Izbira iz notranjega pomnilnika ali Izbira iz sdcard (Odvisno od lokacije datoteke vdelane programske opreme).
 • Zadnja akcija - poiščite datoteko in aktivirajte njeno namestitev.
 • Programsko opremo pametnega telefona lahko posodobite tudi z računalnikom. Če želite to narediti, prenesite datoteko z uradne strani Asusa na osebni računalnik. Nato razpakirajte in, tako da priključite kabel USB na pametni telefon in začnete namestitev.

  Avtonomija

  Nedvomna prednost Asus Zenfone 6 je baterija. Naprava ima električno napajanje 3300 miliamperov na uro. Ti parametri zadostujejo za 6-palčno napravo s široko paleto funkcij. Telefonsposoben za delo:
 • V načinu igre - približno 4 ure
 • V načinu branja - 16,5 ur
 • V video načinu - do 9 ur.
 • Takšni rezultati se lahko štejejo za vredne. Edina stvar, ki jo je treba obravnavati, je napačen prikaz naboja. Dejstvo je, da bo z majhnim odstotkom naprave deloval dlje za približno 6%. Funkcije za varčevanje z energijo si zaslužijo pohvalo. Dva sta. Prvi prekine internetno povezavo z majhno porabo, zmanjša svetlost in deaktivira druge možnosti. V tem načinu bo lastnik prejel napravo z minimalno funkcionalnostjo. Toda ko vklopite inteligentno varčevanje z energijo, se bo varčevanje z energijo izvajalo brez kakršnih koli omejitev uporabnikov. V večini primerov se zadnji način uporablja pri gledanju videoposnetkov in branju knjig.

  Performance

  Asus Zenfone 6 deluje na 2-jedrnem procesorju Intel Atom Z2580. Vsak računalniški modul lahko generira frekvenco 2000 megahertz. Grafika ustreza grafični kartici PowerVR SGX544MP2. Njegove zmogljivosti so omejene na 533 megahertz. Ta stroj združuje 2 GB RAM-a. Glede na spremembo lahko velikost vgrajenega skladišča variira od 8Gb do 32Gb. Vmesna različica ima vgrajen pomnilnik 16 GB. Nedvomna prednost je razpoložljivost ločene reže za zunanje pogone. Pripomoček deluje s flash diski do 64 GB.

  Pozitivne in negativne povratne informacije

  Glede na to, da so uporabniki imeli priložnost testirati to napravo že več let, jih je veliko mogoče najti na spletu.ocene o Asus Zenfone 6. Govorijo o prednostih in slabostih naprave. Prvi so:
 • Velik zaslon z dostojnimi značilnostmi.
 • Visokokakovostni senzor.
 • Realistični prenos barv.
 • Udoben in lep vmesnik.
 • Podpora za dve kartici SIM.
 • Zanesljiva montaža.
 • Dolga življenjska doba baterije.
 • Uporabne značilnosti glavne kamere.
 • Zmogljiva strojna platforma.
 • Vendar je ta model, kot v večini primerov z drugimi pametnimi telefoni, našel tudi pomanjkljivosti. Mednje sodijo:
 • Precej obsežne velikosti in velika teža.
 • Ko je tovor visoka, se zadnja stena segreje.
 • Nizka energetska učinkovitost procesorja Intel Atom.
 • Šibka prostornina.
 • Primerjava Asus Zenfone 2 Laser in Asus Zenfone 6

  Na koncu tega pregleda bomo izvedli primerjalni opis dveh modelov proizvajalca Asus. Zenfone 6 je izšel leta 2014, Zenfone 2 Laser pa je bil v prodaji leta 2015. Slednji ima podporo četrte generacije standardov, v šestem pa ga ni. Tudi prednosti pripomočka za leto 2015 vključujejo manjšo maso (razlika je 6 g), operacijski sistem (Lollipop), izboljšan grafični pospeševalnik (Adreno 405), sposobnost za delo s flash diski, ki je enaka 128 GB. Zaslon Zenfone 2 Laser ima tudi višjo ločljivost, ki ustreza kakovosti Full HD. Značilnosti zaščitnega stekla nad nivojem - Corning Gorilla Glass 4. Povečala je tudi ločljivost sprednje kamere do 5 megapikslov. Ostali so opremljeniostala enaka kot v Zenfone 6.

  Sorodne publikacije