Kako vem starost domene in za kaj gre?

Internet v življenju sodobne osebe ima pomembno vlogo. Vsak dan več kot 30% prebivalcev Zemlje brskajo po spletnih straneh. Za bolj priročno brskanje po internetnih virih so bile domene zasnovane tako, da vam bodo z lahkoto pomagale pri iskanju želenega spletnega mesta, tako da vnesete le nekaj besed, ne pa tudi dolg naslov IP strežnika.

Domena je

Domena spletnega mesta je kombinacija številk, črk in nekaterih posebnih znakov. Število znakov v domeni se mora razlikovati od 2 do 63. Registracija domen poteka prek specializiranih spletnih storitev. To storite tako, da posredujete le nekaj osebnih podatkov in izberete brezplačno domeno. Prav tako te storitve pomagajo spoznati starost domene na naslovu spletnega mesta.


Kaj so domene?

Domena je sestavljena iz dveh ali več delov, ki se imenujejo tudi ravni:
 • Prva raven vključuje simbole, ki kažejo, da domena pripada določeni državi, vrsti organizacije itd. je vir. Čeprav domensko ime prve ravni ni vedno kraj, o katerem koli v zadnjem času.
 • Druga raven domene je edinstven identifikator mesta (ime). Ta raven je v lasti vseh resnih internetnih virov.
 • Tretja raven domene se uporablja za dodelitev določenih delov vira "mini lokaciji". Forum spletnega mesta se lahko na primer prikaže z uporabo forum.site.ru na ravni domene 3 namesto site.ru/forum.
 • Znate starost domene ne glede na stopnjo, ki ji pripada.


  Kakšna je starost domene in kako jo opredeliti?

  Domain Age je eden ključnih trenutkov pri promociji spletnega vira v iskalnikih. Iskalniki določajo stopnjo verodostojnosti spletnega mesta zaradi dejstva, da je starost domene znana, kako dolgo je razširjena in kako pogosto se pojavljajo novi materiali. Več iskanih virov je v iskalniku prikazano višje. Starost domene lahko ugotovite z uporabo vseh storitev za njihovo registracijo. Navedeni bodo datumi registracije, datum poteka domene in druge koristne informacije. Pred določitvijo, koliko starostna domena je pomembna za spletni vir, morate odgovoriti na vprašanje, katere cilje si prizadeva spletno mesto. Če je spletna stran naj bi se uporablja za hkratno "boom", kot so, na primer, Dory izkorišča, promet, promet, potem je pomen domenskega imena zmanjša, in bodite pozorni na njegovo starost več ni treba, ker je njihovo življenje ni tako trajna. Tudi starost domene ne bo pomembna za vire, ki so namenjeni za osebno uporabo. Ta kategorija je primerna za spletna mesta iz družinskih fotogalerij, avtobiografskih strani. Takšna spletna mesta verjetno ne bodo nikogar zanimiva in so namenjena samo za osebno uporabo. Toda v vsakem primeru bodo iskalniki v kratkem času našli spletni vir in ga vključili v svojo izdajo. Obstaja več preprostih načinov, na katere lahko shranite položaj spletnega mesta, če je bilo odločeno, da preklopite na drugo domeno:
 • slediteregistrirati domensko ime za dolgoročno;
 • Ime domene ni nič manj pomembno kot njegova starost, zato mora uporabiti besede, ki so neposredno povezane s predmetom spletnega mesta;
 • Kupite lahko prej kupljeno domeno, ki ima PR in TIC.
 • Sorodne publikacije