Miš je prenehal delovati - kaj storiti? Nastavitev miške

Računalniško zložljivi stroj. Uporabniki so pogosto soočeni z različnimi težavami z opremo, ki je z njo povezana. Morate vedeti, kako popraviti to ali to težavo brez težav. Potem bo delo na računalniku prineslo samo užitek. Kaj, če bi miška nenadoma prenehala delovati na tem stroju? Zakaj se to dogaja? Kateri nasveti in priporočila si med seboj posredujejo uporabniki? Ali lahko nekako nastavim računalniško miško tako, da deluje v celoti in ne prinaša uporabnikovih težav? To ni tako težko razumeti. Še posebej, če poznate vse možne scenarije.
Poškodba žice

Prva možnost, ki se mu pokaže, je poškodba priključnih žic naprave. Večina računalniških mišk je še vedno povezana z žico. Zato za modele Bluetooth ni težav. Potrebno je preveriti celovitost priključnih žic. Ne sme biti pritisnjen ali poškodovan. V nasprotnem primeru morate kupiti novo miško. Konec koncev, zamenjava žice, praviloma, nima nobenega smisla. Koliko stane računalniška miška? Cena je odvisna od mnogih dejavnikov. V povprečju bo običajni model USB brez dodatnih gumbov stalo 600-800 rubljev. Lahko kupite brezžično miško. Nato se od obravnavanega vzroka problema sploh ne morate soočiti. Po zamenjavi naprave bo vse delovalo v celoti.

Priključki

Miška je nenadoma prenehala delovati na računalniku? Zakaj se to dogaja?Naslednji scenarij dogodkov se pojavi ne glede na to, kateri model je bil povezan. Konec koncev je to vprašanje poškodbe priključnega konektorja. Na primer, zaradi dolgo časa, ko se uporablja gnezdo.Nihče ni imun na to težavo. Škoda je jasno vidna na miški, ki se poveže preko PS /2 vtičnice. Toda z USB vtičnicami je vse veliko težje. Težko je opaziti njihovo škodo. Predlaga se, da rešite situacijo, preprosto priključite komponento v drugo režo. Če je težava ravno v škodi, bo miš delovala dobesedno v nekaj sekundah. Ni rezultatov? Potem morate paziti na druge možnosti za razvoj dogodkov.

Poroka

USB Mouse je prenehal delovati? Verjetno je, da je krivec zakonske zveze. Praviloma se pojavi skoraj takoj po nakupu nove komponente. Poroka ni predmet popravila. V trgovino morate vključiti mrtvo miško s čekom. Tam je treba napravo zamenjati. Ali pa vrnite denar kupcu. V vsakem primeru se bo miška odvzela na pregled. Vsekakor bo natančno razumela, ali je poroka vseh. Pomembno: Pomembno samo za novo napravo. Če miš deluje dlje časa, potem poroka s tem ni povezana. Zato je okvara opreme posledica nečesa drugega.

Broken

Miš je prenehal delovati? Kaj storiti? Ko gre za zelo staro opremo, lahko pomislite, da je bila samo uničena. To je pokvarjeno. Na splošno, kot kaže praksa, zlom miši - pojav precej redka. Toda še vedno se dogaja.
Lahko poskusite popraviti napravo. To storite tako, da miško dobite v servisnih centrih. Pogosto taka tehnika ne prinaša nobenega rezultata. Edina rešitev je nova računalniška miška. Cena, kot je že bilo omenjeno, je odvisna od mnogih dejavnikov. Lahko kupite navadno miško za 600-800 rubljev, vendar obstajajo modeli iger. Njihova cena je približno 1500-2000 rubljev. Vse je odvisno od uporabniških nastavitev.
Nakup nove miške? Potem je čas, da ga povežemo. In vse bo delovalo v polni moči. Samo na ta način se popravi stanje z okvaro naprave.

Vozniki

Vendar to niso vsi vzroki problema, ki se preiskuje. Kaj naj storim, če miška preneha delovati? Dejansko obstaja veliko možnosti. Naslednji razporejevalnik se najpogosteje nahaja na modelih igralnih naprav. To so manjkajoči gonilniki. Pri povezovanju nove opreme praviloma operacijski sistem išče gonilnike in jih samodejno namesti. Pri običajnih pazduhah je vse preprosto. To je pogosto dovolj, da počakate nekaj minut - in vse je pripravljeno za delo! Toda modeli igralnih naprav zahtevajo dodatne gonilnike. Brez njih priključene opreme ne bodo mogli uporabljati s polno zmogljivostjo. Verjetno je, da komponenta sploh ne bo delovala brez programske opreme. Z miško je nameščen namestitveni gonilnik z gonilniki. Pred uporabo opreme boste morali poskusiti namestiti ustrezno programsko opremo. Po tem bodo vse funkcije naprave delovale v celoti. In če se kazalec miške premakne, kaj storiti? Verjetno je toVozniki so poškodovani. Zaradi tega so bile poškodovane nastavitve strojne opreme. Programsko opremo morate ponovno namestiti ali jo posodobiti. S temi nalogami se spopadite tudi z začetnikom.

Virusi

Očitno ste prenehali delati na računalniški miški, vendar manjkajo vsa zgoraj navedena vprašanja? Kaj storiti? Zakaj je to lahko problem z opremo? Krivdo za virus. Verjetno je računalnik okužen s trojanci ali drugimi virtualnimi okužbami. Zlonamerna programska oprema lahko ne samo uniči operacijski sistem, temveč tudi onemogoči povezano opremo. Čas je, da preverite operacijski sistem z antivirusnim programom
Ali je uporabnik opazil, da se njegov kazalec miške premika ali pa oprema začne slabo delovati, čeprav so vsi zgoraj navedeni problemi že izključeni. Zaznana je zlonamerna programska oprema, ki je predmet obdelave in odstranitve (če je nemogoče ozdraviti.) Nato boste morali očistiti sistemski register in znova zagnati, tako da se bodo vse težave z opremo in OS ustavile na splošno, vendar ne vedno. Za pravilno delovanje je treba izvesti popolno ponovno namestitev operacijskega sistema, miška pa se vrne takoj po obdelavi sistema.

Nezdružljivost

Vključeni so skoraj vsi možni vzroki za obravnavano težavo. Ali je miška prenehala delovati?sodobni računalniki tak dogodek - ni neobičajno. In razlog za vse to je nezdružljivost opreme.
Dejansko predvsem za lastnike Windows 10. S tem operacijskim sistemom številne komponente ne delujejo. Izkazalo se je takoj po priključitvi naprav. Položaj je dovoljen na več načinov:
 • Ponovna namestitev operacijskega sistema, da je združljiva s komponentami. Računalniške zahteve so označene na paketu z miško.
 • Nakup nove opreme. V prihodnosti bomo morali posebno pozornost nameniti potrebam, ki jih postavlja računalnik.
 • Ni več možnosti za odpravo situacije. Ostaja zadnji problem, ki povzroči, da miš neha delovati.

  Nastavitve

  V nekaterih primerih je za vse mogoče kriviti nastavitve strojne opreme. To je najpogosteje pri komponentah igre. Zahteva program za prilagajanje miške po meri. To bo pomagalo prilagoditi delo opreme in uporabiti vse gumbe naprave do maksimuma. Če je komponenta igra, lahko običajno v paketu skupaj z izdelkom najdete posebne dodatke. V nasprotnem primeru boste morali programsko opremo prenesti ločeno. Na primer, bodite pozorni na X-Mouse Botton Control. Ta program za prilagajanje miške vam pomaga narediti pravi manipulator iger iz naprave. Igranje s prilagojeno opremo bo lažje igrati. Priročno in enostavno!
  Kljub temu ima vsak namestitveni program svoje funkcije. Običajno namestitev strojne opreme pomaga pri namigih, ki so na voljo v vseh podobnih aplikacijah. Takoj po nastavitvibo izpostavljena, se bo uspešnost miške vrnila!

  Sorodne publikacije