Brezzračna pnevmatika za vozila: opis, poglede in ocene

Veliko voznikov je slišalo zamisel o ustvarjanju pnevmatik brez zračnosti. Če jih takšne novice niso omamile, potem so vsaj enkrat mislile, da bi bilo lepo dobiti takšna kolesa. Kaj je glavno načelo običajne gume? Na račun zraka pod pritiskom v pnevmatiki lahko voznik premaga različne teste: vožnjo po kamnu, žeblje, robnike in tako naprej. Še vedno se ne zanimajo ulice, ki želijo, da bi nekdo prebil kolesa. Kaj se bo zgodilo, če vzamete zrak iz takih pnevmatik? In to sploh ni pomembno, komora ali kolesa brez cevi. Zaradi sprememb tlaka se bo poraba goriva povečala, na cesti se bo avtomobil obnašal nepredvidljivo. Če bo pritisk na nič, potem oseba ne bo mogla iti daleč. V članku bomo razmislili o tem, kako je zamisel o ustvarjanju brezzračnih pnevmatik, kakšne prednosti in koliko bo to uspelo. Govorimo tudi o proizvajalcih, ki so prvi izdelovali takšne modele za navadne voznike. Kateri so postali uspešni in kateri niso? O vsem.

Kaj je brezzračna guma za avto?

Oblikovanje takšnega razvoja je prvič uradno govorilo Pentagonu. Seveda je bilo to v vojaškem kontekstu. Dejstvo je, da ne vedno vedno oklepna guma obravnava vse naloge. Ko se takšne ideje pojavijo v takem vplivnem sistemu, se sredstva takoj dodelijo za njeno izvajanje. Prvič so bile na vozilih Humvee uporabljene brezzračne pnevmatike, katerih cena spodaj. Takoj po testih je bilo mogoče poudariti vse pomanjkljivostiin koristi.

Kaj predstavlja ta model? Je votla z gumijastimi posteljami, ki delujejo kot zrak.

Gradnja

Če so zračne pnevmatike zaprte in imajo stranske stene, jih bo težko ločiti od zračnega analognega. Zdaj obstajata dve vrsti modelov tega razvoja:
 • polnilo - fiberglass;
 • vgrajene poliuretanske igle za pletenje.
 • Praviloma so modeli, ki jih je ustvaril prvi tip, izdelani v zaprti obliki. V nasprotnem primeru lahko preprosto izgubite steklena vlakna na cesti. Vendar je treba razumeti, da je učinkovit sistem še vedno učinkovit. Ima več prednosti: lažje je izdelati, potrebujemo manj materialov, vse napake, ki jih je mogoče doseči med premikanjem, so takoj opazne. Druga vrsta brezzračne pnevmatike, katere cena je precej visoka, se ne zdi tako zapletena. Na robu pnevmatike se uporablja raztegljiva objemka, v sredini pa se uporablja klasična kletka. Do zadnjega priključite iglo iz poliuretana v določenem zaporedju. Slika je od vsakega proizvajalca, zato so slabosti in prednosti vseh različni.

  Uporaba brezzračne gume

  Treba je še enkrat pojasniti, da se ta zasnova šteje za zelo učinkovito. Če ga uporabimo, bo človek za vedno pozabil punkcije ali nadzor tlaka. Ta ideja se je že zdavnaj preselila iz vojske v "civilno". Že kmalu bodo ljudje imeli priložnost aktivno uporabljati takšne modele. V tem trenutku pa je razvoj še vedno v tekuaktivni način. Serijske kopije že obstajajo in se uporabljajo na slabo naloženih vozilih: skuterji, voziček za golf, kolesa. Pnevmatike brez zraka se uporabljajo v industrijskem sektorju. Uporabljajo se na nakladalnikih in bagrih. Včasih so vgrajeni v invalidske vozičke.

  Razlog za takšno "raznolikost" in selektivnost je več kot razumljiv. S takšno gumo se lahko premikate samo pri hitrostih do 80 km /h. Če ta vrednost preseže, bodo parazitske vibracije prenesene na karoserijo vozila.

  Prednosti pnevmatik brez zraka

  Kot smo že omenili, ima nova oblika veliko prednosti in slabosti. Opozoriti je treba, da bodo slednji morali občutno ujeti ustvarjalce trga. Za začetek si oglejmo vse prednosti dizajna brez zraka: kolo lahko spremeni svojo obliko glede na to, kaj gre avto. Vse luknje in izbokline voznik ne opazijo. Če je približno 70% konstrukcije v normalnem stanju, ostane kolo v delovnem stanju. Ni potrebno preverjati pritiska, ker ga preprosto ni. Iz tega sledi še ena prednost: kolo ne more počiti. Teža takšne konstrukcije je veliko manjša od "zračne" različice. Ni potrebe po uporabi diskov. To zmanjšuje celotno težo konstrukcije. Poleg tega vse to neposredno vpliva in izboljšuje učinke vožnje avtomobila ali drugega vozila. Edina stvar, ki jo je treba vzeti s seboj, so ključi. Črpalke, dvigala in tako naprej niso potrebni.Zaradi majhne teže bo avtomobil porabil manj goriva.
  Pričakuje se, da bodo cene za brezkontaktno gumo visoke. Po evforiji te inovacije pa se bodo verjetno spustili na raven pnevmatskih protipostavk. Predvideva se, da bodo brezzračne pnevmatike za VAZ in druge avtomobile na voljo vsem ljudem. Modeli bodo vsestranski, tako da jih lahko namestite na stare modele in sodobne SUV. Trenutno strokovnjaki pravijo, da se bo takšna guma zlahka spremenila v primeru obrabe in poškodb. To ne bo velik problem za voznike. Potrebno je samo določiti poseben profil, pritrditi konstrukcijo z vijaki in lahko greste. Če obstaja želja za vožnjo v gorah, potem lahko potegnete želeno "kožo" in pripravljeni za poliuretansko bazo.

  Pomanjkljivosti pnevmatik

  Vendar, kakšne so slabosti modela? Posebno pozornost bi morali nameniti potencialnim kupcem. Omejitev hitrosti - največ 80 km /h. Če se dlje časa premikate v maksimalnem načinu, lahko pnevmatika začne hrupa in se ogreje. Nosilnost je majhna, saj tehnologija še ni bila izpopolnjena. Togost strukture se ne da prilagoditi. Na primer, kot pri konvencionalnih analogih, da bi znižali pritisk, da gredo po pesku, ne bo delovalo. V zvezi z zadnjim odstavkom je treba razmisliti ločeno. Če potrebujete vožnjo po drugem cestnem pokrovu, boste morali priloženi komplet zamenjati z zahtevanim.

  Model iz Michelina

  Prva civilna guma podobnega oblikovanja se je pojavila leta 2015 into so Michelinove brezzračne pnevmatike. " Ustvarjanje je bilo imenovano angleška beseda Tweel. Dešifriranje: pnevmatika + kolo (pnevmatika + kolo). Podjetje je ustvarilo modele, ki se lahko uporabljajo na posebni opremi, skuterjih, sprehajalcih, kolesih. To so vozila, ki imajo majhno težo in dimenzije. Kaj je račun za gradnjo? Razvijalec je ustvaril sistem preproge, ki je bil pritrjen na podpičje. V bližini so igle za pletenje, določene v posebnem vrstnem redu. Obstaja tudi raztegljiva objemka. Oblikuje videz pnevmatik.

  Model Polaris

  Tweelov konkurenčni proizvajalec pnevmatik je postal Polarisov model. Podjetje je lahko ustvarilo boljši model. Na splošno so si podobni. Izvedene so bile le manjše spremembe: igle za pletenje so bile nastavljene tako, da so začele tvoriti "čebeljo celico". Drugi uporabljeni materiali. Koristi takšne novosti so postale čim bolj vidne. Med gibanjem kolesa so sposobni nenehno spreminjati njegovo togost. To se doseže s pomočjo prejetih celic. Zaradi tega postane oblika kolesa bolj zanesljiva, in neenakosti se najbolje premagajo.

  Bridgestone

  Poudariti je treba zračne pnevmatike podjetja Bridgestone. Podjetje je ustvarilo nenavadno "risbo": v profilu zavite pletilne igle, zaradi katerih je pnevmatika značilna posebna elastičnost. Proizvajalec ni posebej razmišljal o uporabljenih materialih, model je izdelan iz reciklirane stare gume. Na splošno model tega razvijalca ni zelo uspešen. Ta parameter ima največjo hitrost 64 km /hNosilnost kolesa je 150 kg. Model lahko uporabljate na vozičku za golf, nič več kot to.
  Guma je še vedno v razvoju in še ni sproščena brezzračna avtobus za VAZ (cena za njih tudi ni nameščena). Pričakujemo, da bo ta novost prišla v Rusijo že v revidirani obliki in z zmanjšano začetno cenovno politiko.

  Hankook

  Korejski proizvajalec Hankook je navdušen nad svojim razvojem, ki se je imenoval I-Flex. Narejen je bil nenavaden obrat. Ta model ima pnevmatiko in kosilo v eni sami izvedbi - povezani sta. V 95% uporabljenih materialov. Prve predstavljene pnevmatike so bile v letu 2013. Že takrat so imeli zanimivo zasnovo, zato so obiskovalcem všeč model. Zdaj so te pnevmatike nameščene na vozilih linije Volkswagen Up. Treba je opozoriti, da je korejska pnevmatika tega modela I-Flex trenutno najbolj priljubljena. Zdaj je že peta generacija izdelkov. Inženirji so lahko premagali pregrado pri 80 km /h, maksimalna hitrost je bila dvignjena na 130 km /h. Med preskusi je bil ta indikator potrjen. Nova slika deluje odlično z novimi obremenitvami. Poleg tega so nameščeni novi Hankook I-Flex-Vs, ki so nameščeni na standardnih kompletih za večerjo.

  Rezultati

  Tehnologija pnevmatik brez zračnosti je trenutno v fazi izpopolnjevanja in uvedbi novih odtenkov, ki bi lahko obravnavali vse zgoraj navedene slabosti. Treba je opozoriti, da na prvi taki modeli so namenjeni za vožnjo po cestah v Združenih državah, vendar se ne razburjen.Uradno v Rusiji, bo takšna novost že izšla in popolna. V skladu s tem bodo stroški imeli čas za padec, in kakovost bo pridobil dostojno obrne. Zato bi morali vsi počakati. Koliko stanejo pnevmatske pnevmatike? V Ruski federaciji, se prodajajo neformalno, tako da bi resnično vrednost je dovolj težko. Opozoriti moramo le, da je trenutno v ZDA visoka. S čim je to povezano? Tudi ob dejstvu, da se je ta tehnologija pojavila pred 10 leti v prodaji, so kupci resnično zainteresirani. Zaradi dejstva, da evforija še ni izginila, so proizvajalci precenjeni. S čim je to povezano? Z dejstvom, da so uporabljeni materiali še vedno visoki.

  Sorodne publikacije