Appleova tehnika. Preverjanje garancije in izvirnosti naprave

Appleova tehnologija je že dolgo vodilna na trgu elektronskih pripomočkov. Izhod novega modela katere koli naprave je vedno velik dogodek, o katerem govori ves svet. Vsaka naprava podjetja "Apple" je priljubljena, tako da je na trgu veliko ponarejenih kopij za rabljene ali obnovljene naprave. Pri nakupu pripomočka v uradni trgovini ali pri uradnem prodajalcu je popolnoma brez pomena. Vendar pa mora biti nakup naprave iz rok ali pa ne nove naprave v kabini, biti previdni.

Prodajalec ne more samo goljufati z izvirnostjo naprave, saj je ponarejanje težko prepoznati na očeh, ampak tudi skriti preteklo ali neveljavno jamstvo. Preprosto in enostavno preverite telefon, Apple ga je prej poskrbel. Garancija in originalnost naprave sta na voljo vsem in sta popolnoma brezplačni. Kljub dejstvu, da obstajajo storitve tretjih oseb, je najbolje, da napravo preverite na spletni strani podjetja.

Kaj potrebujemo?

Kljub dejstvu, da je jamstvo preprosto, priročno in intuitivno, se veliko ljudi tega ne zaveda. To ni presenetljivo, saj vsi raje uporabljajo naprave "jabolko". Prehod s katerekoli druge tehnike na Apple, prvič ne razumete ničesar. Še posebej neznane vse vrste razlik, do katerih je samo garancija. Preverjanje izvirnosti z garancijo je zaželeno za nakup, še posebej, če je pripomoček vzet iz roke. Takšni sporazumi ne predvidevajo pravnega roka za vrnitevali izmenjavo blaga. V salonih komunikacije so stvari boljše, ker lahko vsakdo preveri pristnost naprave v hiši, in če ne stori ničesar - vrni pripomoček. Najprej morate poiskati in zapisati serijsko številko vaše naprave Apple. Preverjanje garancije bo uspešno, če takšna serijska številka obstaja v skupni bazi podatkov. Poleg serijske številke se IMEI uporablja tudi za preverjanje veljavnosti. Serijska številka IMEI je na vsaki napravi Apple.

Kaj je serijska številka IMEI?

Serijska številka je edinstvena kombinacija znakov, ki ima samo eno napravo. Serijske številke se ne ujemajo. Vredno je pogledati prisotnost v serijski številki 0 številk v trgovini. Številka je dovoljena, vendar se črka "O" v serijskih številkah nikoli ne pojavi. IMEI je tudi posebna serijska številka. Možno je tudi preverjanje garancije podjetja Apple IMEI.

Omogoča vam identifikacijo naprave in se nikoli ne ponavlja. Če poznamo to kombinacijo številk, lahko telefon vedno sledimo kjerkoli na svetu. In najpomembnejše je, da je le v originalnih napravah Apple. Večina kitajskih kopij je mogoče brez težav prepoznati. Nekateri ga zamenjujejo s serijsko številko, vendar to ni isto.

Kje iskati?

To si lahko ogledate neposredno na škatli naprave, na hrbtni strani, na pladnju kartice SIM in v nastavitvah. Natančneje, v razdelku »o napravi«. Ne pozabite na potrebo, da preverite podatke o ujemanju v polju in v nastavitvah telefona. Neusklajenost podatkov je prvi znakponarejanja ali prevare. Preverjanje serijske številke garancije Apple v dobesednem smislu se izvede v dveh klikih. Najprej se številka prekopira iz razdelka »O napravah« in se nato vnese v poseben stolpec na spletnem mestu Apple. Nato dobimo najbolj točne informacije o naši napravi.
Tudi če jamstvo zmanjka iz dneva v dan, bo to zapisano. Morate biti previdni, saj garancija poteče - to je odličen razlog za znižanje cene naprave, ki jo kupujete. IMEI se nahaja tudi na škatli, na hrbtni strani, v reži za kartico SIM in v istem nastavitvenem delu kot serijska številka. Preverjanje garancije za Apple iPhone po serijski številki bo nemogoče, če manjka ali ga ni mogoče pogledati. Tudi v tem primeru je mogoče preveriti Iphone. Dovolj je, da zamenjate serijsko številko telefona IMEI.

Kaj storiti, če prodajalec nasprotuje preverjanju?

Iskren prodajalec nima ničesar skriti. Zahteva za preverjanje se praviloma odzove zelo pozitivno. Prodajalec tudi vse popolnoma razume. Vendar pa ni vedno vse tako dobro. Prodajalci so različni. Nekateri preprosto ne želijo dati naprave v roke nekoga drugega in ponuditi, da kupcu pokažejo rezultate pregleda. Drugi prodajalci ne samo ne dajo telefon, ampak sami na vsak način prišli do zavrnitev, da preveri. Ne glede na to, kaj prodajalec zruši, se zaveda, da je Apple. Preverjanje garancije ali avtentičnosti je običajno pri nakupu opreme te družbe. Edini razlog, zaradi katerega prodajalec ignorira preverjanje, je nepravilnost naprave ali prevara z resničnostjogarancije. V takih primerih se morate odpovedati poslu.

Omejena garancija - kaj je to?

Na splošno jamstvo pomeni posebno obveznost proizvajalca za popravilo ali zamenjavo okvarjenih, poškodovanih ali slabe kakovosti naprav.
Ta garancija Apple velja le eno leto in vključuje številne zanimive nianse. Popravite ali zamenjajte napravo brezplačno, samo če je proizvajalec odgovoren za napako. V tem primeru bo naprava predmet strokovnega pregleda. Napravo pod to garancijo lahko oddate samo, če je v tovarniškem stanju. Če se vrgnejo in pride do zobca ali čipa, bodo zavrnili garancijo. V nekaterih primerih pripomočki sploh ne pošljejo na pregled, hkrati pa ponujajo plačano popravilo. Če ima kupljena naprava sledove fizičnih poškodb, potem to ni problem podjetja Apple. Preverjanje garancije bo zanesljivo. In to je dodaten razlog za znižanje cene.
Poleg tega garancija ne zajema baterij, zaščitnega stekla, udrtin ali čipov in tistih poškodb, ki so nastale zaradi uporabe neoriginalnih naprav. Tudi uporaba slušalk iz drugega podjetja bo popravila neuravnoteženega priključka ne jamčila. Tako jamstvo pokriva le tovarniško napako.

Sorodne publikacije