Način, kako narediti križanko v Excelu

Križanka je igra, ki jo vsi poznamo. Trenutno je na voljo veliko različic te zabave, a ena stvar je mogoče reči zagotovo - križanke radi rešijo veliko. Iz tega sledi, da obstajajo ljudje, ki jih radi ustvarjajo.

Ustvarjanje križanke je morda potrebno za različne namene. Kdo jih dela, da preizkusi znanje študentov, a kdo zase in za svoje znance. Če se boste odločili, da boste prvič ustvarili svojo sestavljanko, vam bo Excel pri tem pomagal.

Poravnava celic

Torej začnemo razbrati, kako narediti križanko v Excelu. Mnogi uporabniki so že opazili, da je Excelov urejevalnik preglednic odličen za ustvarjanje križank, saj vsebuje glavne - celice. Seveda te celice niso povsem pravilne, tako da zdaj lahko ugotovimo, kako jim dati pravi pogled.


Če želite spremeniti velikost, morate najprej izbrati celoten list programa, da bi se spremembe zgodile povsod. Če želite to narediti, preprosto pritisnite CTRL + A. Ko izberete kjerkoli v delovnem prostoru, z desno tipko miške kliknite (PCM), da odprete kontekstni meni. V njej morate izbrati element "višina črte". Videli boste majhno škatlo z vnosnim poljem, morate določiti višino vrstice 18 točk in klikniti na gumb "OK". Torej smo pokazali višino, vendar celice še vedno niso pravilne oblike - morate spremeniti širino. Če želite to narediti, ne da bi počistili, kliknite na MAC po imenu stolpca, na primer s stolpcem F. V kontekstnem meniju izberite "Širina stolpca". V polje vnesiteštevilka 3 in kliknite V redu.


Kot lahko vidite, je velikost celic postala kvadratna, kar smo potrebovali. Ampak to je samo prva faza, kot v Excelu naredite križanko. Potem bo težje. Mimogrede, velikost celic lahko nastavite sami, vendar ohranite razmerje.

Ustvarjanje celic

Ustvarjanje križanke brez celic je nemogoče, zato je naslednji korak ustvarjanje. Najprej določite obliko same križanke. Za vzorec in svoje lahko uporabite drugo. Izračunajte, katero območje zavzema, in ga izmerite v programu. Recimo, da križanka vzame 11 do 9 celic, oziroma izolira to območje. Zdaj morate določiti omejitve, za to pa uporabimo isto orodje, ki je na zavihku »Domov« v razdelku »Pisava«. S klikom na puščico poleg nje se prikaže spustni seznam, v katerem izberete »Vse meje«.
Zato so celice, vendar so zelo številne. Zato je naslednji korak prekinitev presežka. Ne pozabite: razumeti, kako narediti križanko v Excelu, morate prebrati članek do konca.

Ustvarjanje oblike križanke

Teža naših celic mora odstraniti moteče. Da bi to naredili, je zelo priročno uporabljati orodje "Čisto", ki se nahaja na orodni vrstici v razdelku "Urejanje" na istem zavihku "Domov". Mimogrede, to orodje ima sliko radirko.
Vse, kar morate storiti, je, da združite dodatne celice in kliknete na orodje »Počisti«. Če kliknete na, boste vprašani, kaj točno je metodapočistite, nato izberite "Počisti vse".
Zato morate iti skozi obliko, ki je bila prvotno zamišljena. Ko dosežete to, pojdite na naslednji korak.

Dodajanje oštevilčevanja

Sedaj morate navesti želene celice križanke. To lahko storite na dva načina: vnesite številke v same celice ali številske celice. V primeru bomo uporabili drugo možnost, saj je to najbolje za to križanko. Vse kar morate storiti je, da izberete želeno celico, vnesete ustrezno številko in pritisnete ENTER. Vendar so lahko številke zelo velike ali, nasprotno, majhne, ​​zato jih nastavite tako, kot jih potrebujejo. Če ste naredili križanko natančno tako kot v članku, bi bila velikost pisave "8" odlična. Mimogrede, če želite, da je oštevilčevanje boljše, lahko vnesete številko v enem od vogalov, na primer v spodnjem desnem kotu. To naredite tako, da označite želeno celico in v orodni vrstici na zavihku Domov dvokliknite dve spodnji ravni poravnavanja in desno poravnane gumbe. Ti gumbi so v skupini orodij za poravnavo. Na koncu morate približno izstopiti, kot je prikazano na spodnji sliki.
Prav tako ne pozabite, da lahko improvizirate tako, da spremenite velikost celic in pisave. Lahko spremenite pisavo ali spremenite lokacijo številk.

Uvod Vprašanja

Križanka v Excelu je skoraj popolna, ostaja le napisati vprašanja, na katera bo treba odgovoriti. Naj bo zelo enostavno. Najprej določite, kjevpisani bodo. Desno, levo, zgoraj ali spodaj lahko uganete sami - odločite se samo. Toda v primeru na desni. V prvem primeru označite približen del vprašanja in kliknite gumb »Spoji«. Ta gumb se nahaja pod zavihkom »Domov« v razdelku »Poravnava«. V spustnem meniju izberite možnost Spoji celice.
Zdaj morate vnašati vprašanja sami, ne da bi pozabili najprej dati njihovo številko. To je vse, zdaj veš, kako narediti križanko v Excelu.

Sorodne publikacije