Način brez beleženja zgodovine »Mozilla«: kako uporabljati?

Brskalnik Mozilla Firefox je trenutno eden izmed najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov. Je hiter in varen. Obstaja tudi veliko vtičnikov in razširitev za brskalnik. Ni presenetljivo, da ga uporablja veliko uporabnikov. Nekateri so slišali za takšno možnost kot Mozilla v načinu brez beleženja zgodovine. Kaj je ta način in kaj lahko ponudi povprečnemu uporabniku? O tem bomo zdaj govorili.

Kaj je način brez beleženja zgodovine?

Način brez beleženja zgodovine v Mozilli omogoča zasebno ogledovanje spletnih strani. To pomeni, da zgodovina obiskov v tej obliki ni shranjena. Tudi piškotki in seznami za prenos se očistijo. Na splošno je zasebno brskanje relevantno za tiste, ki uporabljajo računalnik vzporedno z drugim uporabnikom in želi skriti sledi svojih spletnih dejavnosti na spletu. Ne smemo pa misliti, da zasebni način skriva zgodovino obiskanih strani od ponudnika ali pristojnih organov. Zasebnost je možna samo v enem računalniku. Ne glede na to, kako žalostno se sliši.


Mozillin inkognito način se lahko sproži z vročimi tipkami. Lahko pa ga tudi ročno aktivirate z grafičnim vmesnikom. Kakšne so prednosti Mozillinega zasebnega režima? Drugi uporabnik računalnika ne bo vedel, katera spletna mesta ste obiskali in zakaj. Zasebni način tudi ne prikaže seznama prenosov. Vendar so podatki shranjeni v sistemskem imeniku prenosov. Zato bo dovolj, da gremo tja, da bomo razumeli, kaj ste se zibali.

Kako omogočiti način zapomoč pri uporabi grafičnega vmesnika?

Zdaj je jasno, za kaj obstaja način inkognito "Mozili". Kako omogočiti uporabo grafičnega vmesnika? Zelo preprosto. S tem bo uspelo celo začetnik. Še posebej, če upoštevate, da je v "Mozilla" popolnoma ruski vmesnik. Torej odprite meni brskalnika (gumb s tremi vodoravnimi črtami) in kliknite na element »Novo zasebno okno«. To velja, če je za delo dovolj le eno okno. "Mozilla" jo bo odprla. Zdaj boste morali v naslovno vrstico vnesti spletno mesto, ki ga želimo doseči. Odpre se v načinu brez beleženja zgodovine. Na splošno je vse, kar se odpre v tem oknu, zasebno.


Malo ljudi ve, vendar lahko za vsako kartico vključite način brez beleženja zgodovine "Mozilla". Dovolj bo, da aktivirate zaščito za sledenje. Ta možnost se prikaže, ko vklopite zasebni način. In to vam omogoča, da ne shranjujete piškotkov, zgodovine obiskov, prijav, gesel in drugih informacij.

Kako vklopiti način brez beleženja zgodovine z uporabo hotkeys

Obstaja še en način, da vklopite anonimni način "Mozilla" - hotkeys. Privilegij tega brskalnika je, da jih je mogoče skoraj popolnoma upravljati z ustreznimi tipkami. Torej, kako vklopiti zasebni način s pomočjo hotkeys? Zelo preprosto. Najprej morate odpreti nov zavihek, nato pa takoj pritisniti tri tipke na tipkovnici Ctrl, Shift in P. Ta kombinacija je odgovorna za vklop zasebne oblike prikaza. Če želite izklopiti način brez beleženja zgodovine, preprosto zaprite zasebno okno.
Drugi način za omogočanje načina brez beleženja zgodovine v Mozilli: kombinacijo tipk za izvedbo tega dejanja lahko dodelite sami. Navsezadnje vsi ne izpolnjujejo standarda. Če želite dodeliti novo kombinacijo, odprite meni (gumb s tremi vrsticami) in pojdite v Nastavitve. V splošnih nastavitvah bo postavka »Napredne možnosti«. Obstajajo tudi ustrezni parametri v bloku "Hot Keys". Vsako kombinacijo tipk, ki so primerne za začetek načina brez beleženja zgodovine, lahko dodelite in vse bo delovalo.

Zasebni način v drugih brskalnikih

Karkoli že je, "Mozilla" je daleč od edinega brskalnika, ki vam omogoča uporabo zasebnega načina za ogled različnih strani. Ta možnost je na voljo v Opera, Chromium in Safari. Verjetno obstaja tudi v drugih, ne tako priljubljenih brskalnikih. V "Chromium", "Opera" in "Safari" obstajajo ustrezne hotkeys za začetek zasebnega brskanja. Več o njih lahko najdete le v nastavitvah teh brskalnikov. Univerzalnih navodil za vse spletne brskalnike ne obstaja. Da bi razumeli, kako je način brez beleženja zgodovine omogočen v drugih brskalnikih, morate preučiti spremno dokumentacijo. Toda glavna stvar je, da je vsaj. To je dosežek.

Zaključek

Zato je način brez beleženja zgodovine "Mozilla" posebna oblika za zasebno brskanje po spletnih straneh. Pri uporabi piškotkov, zgodovine obiskov, prenosov, prijav in gesel se ne shranjujejo. Ta način lahko v brskalniku »Mozilla Firefox« omogočite na več načinov: z uporabo grafičnegain uporabo nekaterih kombinacij tipk. Vendar zasebni način ne pomeni, da zgodovina vaše spletne strani ne bo na voljo ponudniku ali pristojnim organom. Vsa zasebnost velja izključno za en računalnik. Za bolj skrito brskanje po spletu boste morali uporabljati bolj sodobne metode.

Sorodne publikacije