Backspace je ključ in kje se nahaja?

Pogosto se pri branju informacijskega članka, priročnika za program ali nastavitve upravljanja v računalniški igri v besedilu najde ključ pod imenom Backspace. Kakšen ključ, kje ugotoviti, kakšno funkcijo opravlja - odgovori na ta in druga vprašanja bodo pomagali spodaj navedene informacije.

Kje je ključ?

Eden od najpogosteje uporabljenih gumbov na tipkovnici je Backspace. Kakšen ključ in kje se nahaja, medtem ko mnogi ne vedo.
Njegova lokacija se lahko razlikuje glede na vrsto in model tipkovnice. Vendar pa je v večini primerov dovolj, da si ogledate prostor nad velikim gumbom Enter, kjer se nahaja tipka Backspace, ki jo je mogoče prepoznati v podolgovati obliki. Določimo ga lahko tudi s puščico, usmerjeno na levo stran tipkovnice, in z ustreznim napisom, ki žal ni na vsakem modelu naprave.


Pogosta napaka pri odgovoru na vprašanje "Vračanje - ključ?" je, da je najširši gumb na tipkovnici ali samo "Space". Toda ta ideja je napačna - razlog za to je podobno ime - Space.

Kje in za kakšno uporabo?

Ob prvem poznavanju osebnega računalnika, poleg vprašanja o tipki Backspace (ki je ključ), obstaja interes za njegovo funkcionalnost. V večini aplikacij, povezanih z nizom besedil, je odgovoren za vrnitev tiskanega nosilca z odstranitvijo zadnjega znaka ali elementa. Če je izbrano besedilo ali fragment dokumenta, se odstrani celotna izbranainformacije.


Skupaj z drugimi ključi se njegova funkcionalnost bistveno poveča in je odvisna od specifikacije same aplikacije, v kateri se opravlja delo. V internetnih brskalnikih tipka Backspace deluje kot gumb za vrnitev na prejšnjo stran. Najnovejše različice nekaterih brskalnikov so se s tem gumbom premaknile v podporo kombinacijam, na primer Alt + Backspace.

Popravila Backspace tipko

Pri delu s tipkovnico se zdi, da ni Vračalka, potem ko je pravilno priključene naprave in razpoložljivosti voznikov povzroči odpoved računalnik lahko govori več dejavnikov. Eden od najbolj razširjenih - zadeti umazanijo ključ sam, ki ovira pravilno delovanje ključa. Da bi rešili ta problem dovolj odstranite zgornjo ploščo, za čiščenje membrane ali vzmeti vrnitev na, nato pa pritrdite ploščo na izvirno spletno mesto in preverite njegovo delovanje. Ko bi bilo to operacijo upoštevati, da je "antene", ki ima ključ, zelo krhek, zato je treba ukrepati previdno.
Drug priljubljen razlog je vlažnost kontaktov na tiskanem vezju. Posledično lahko pride do korozije kontaktov, zaradi česar se tipkovnica preneha odzivati ​​na tisk. V tem primeru je potrebno opraviti podrobnejšo analizo vhodne naprave in izbrisati stik ključa. Če ti koraki niso pomagali obnoviti naprave, se obrnite na servisni center. Morda razlog za napačno delo ni sam ključ,in na tipkovnici, nato pa bo težko ugotoviti razloge brez izkušenj in ustreznega znanja.

Sorodne publikacije