Multisplit sistem za 2 sobi: pregledi, specifikacije, modeli in značilnosti izbire

Multisplit sistem za 2 sobi običajno izberejo potrošniki, ki živijo v podeželskih hišah ali večstanovanjskih stanovanjih. V takem stanovanju opisano opremo lahko ohladimo več sob, ki niso odvisne druga od druge. Navzven bo nameščena samo ena zunanja enota. Vendar je pred nakupom pomembno paziti na številne dejavnike. Na primer, dolžina poti, ki včasih določa potrebo po izbiri naprave z večjo močjo, kot je potrebno.

Najboljša izbira klimatskih naprav naКондиционеры.cv.ua

Splošni opis

Takšne klimatske naprave se običajno hladijo na 8 sob, katerih skupna površina doseže 200 m 2. Če potrebujete večkratni sistem za 2 sobi, mora biti izbira opreme opravljena z umom. Danes se v prodaji prodajajo močnejši modeli, ki hladijo domove in hiše s površino do 2000 m 2. Vendar pa v tem primeru govorimo o večzonskih klimatskih napravah.

Značilnosti izbire multisplitnega sistema

Multisplit sistem za 2 sobi mora biti izbran ob upoštevanju nekaterih tehničnih dejavnikov, med njimi - zahtev:
 • za hlajenje v vsaki sobi;
 • v skupni zmogljivosti;
 • možnost črpanja tira.
 • V zvezi s prvim dejavnikom je v tem primeru problem notranjega bloka, ki lahko vozi določeno količino toplote.S povečanjem površine prostora se poveča moč bloka, ventilatorja in izmenjevalnika toplote. Pomembno je upoštevati tudi zahteve za skupno zmogljivost zunanje naprave. Ta lastnost se nanaša na moč kompresorja, ki bo v določenem času lahko pretvoril freon v tekočino.


  Najprej je treba upoštevati površino izmenjevalnika toplote in moč ventilatorja, saj ti parametri zagotavljajo učinkovito toploto in pretok zraka. Če potrebujete večkratni sistem za 2 sobi, je pomembno upoštevati tudi sposobnost opreme za črpanje poti. In notranji bloki se nahajajo v določenem koraku od zunanje naprave. Pri tem je treba upoštevati dolžino poti, ki včasih doseže več sto metrov. To kaže, da ne bo vsaka klimatska naprava lahko črpala take razdalje.

  Število sob in zunanji dejavniki

  \ t
  Pomembno je tudi paziti na število sob, če je enako 3, potem mora biti klimatska naprava izbrana tako, da ima zunanja enota možnost priključitve treh notranjih enot. Pomembno je tudi paziti na dejstvo, da je zaradi velike dolžine freonskega vezja treba dati prednost močnejši napravi za hlajenje 5 ali 6 sob. Ko je izbran sistem večkratnosti za 2 sobi, je pomembno, da ste pozorni na zunanje značilnosti naprav, to je stvar okusa, oblikovalskih odločitev in želja potrošnikov. Ne smemo pozabiti na sistemske parametre, bolj ko so, bolj pomembne bodo linearne dimenzijeblok Včasih je na fasado stanovanjske stavbe nemogoče postaviti dovolj močne bloke.

  Izbira značilnosti glede na vrsto notranjega bloka

  Pred nakupom multisplit sistema je treba paziti tudi na vrsto notranjega bloka, ki je lahko:
 • stena;
 • kanal;
 • kaseta;
 • konzola.
 • Najbolj priljubljen in običajen potrošnik je stenska enota, ki je izbrana v 90% primerov. Vendar pa lahko najdete tudi kanal opreme, ki se nahaja pod stropom, zato je treba njegovo namestitev v fazi popravila. Hkrati je uspelo doseči skrito namestitev.
  Če potrebujete klimatsko napravo, lahko razmislite o sistemu večkratnosti za 2 sobi. Včasih vključuje prisotnost notranje enote kasete, ki omogoča tudi notranjo montažo. Zrak je nato podan v dveh ali štirih smereh. Konzolna enota ima lahko eno od dveh izvedb - talno in talno. V slednjem primeru gre za obliko, ki je pritrjena navpično na tla in izgleda kot baterija.

  Pregled nekaterih modelov večplastnih vodovodnih sistemov: Mitsubishi Electric MSZ-SF20VAx2 /MXZ-2D42VA

  Če potrebujete večkratni sistem za 2 sobi, bi morale cene za takšno opremo zanimati vas. Zunanja enota v tej enoti je nameščena na steno, notranja oprema lahko deluje na proizvodnjo hladu ali toplote. Število povezanih blokov je omejeno z dvema enotama. Za to je predvidena ena notranja napravapovršina 20 m 2, druga pa 22 m 2. Dodeljena ta oprema za namestitev v razmerah stanovanj, kot tudi pisarne. Notranja enota ima belo barvo. Obstaja popoln inverter. Kapaciteta hlajenja je enaka 4 in 2 kW. Pri moči ogrevanja je 45 in 32 kW. Poraba energije je enaka 097 kW. Ta multisplit sistem za 2 Mitsubishi sobi deluje, kar daje hrup 21 dB. Dolžina poti lahko doseže 30 m, višinska razlika mora biti večja od 15 m. Ob ohladitvi lahko konstrukcija deluje pri temperaturnem območju zunanjega zraka od -10 do +46 ° C. Pri ogrevanju se lahko temperatura giblje od -15 do + 24 ° C. Pomembno je upoštevati velikost notranje enote, ki je 760 x 168 x 250 mm, zunanja enota tehta 34 kg.

  Specifikacije Daikin FTXG25LW /Sx2 /2MXS40H

  Notranja enota je lahko črne ali bele barve. Vključuje pretvornik. Kapaciteta hlajenja je 4 kW, toplotna moč pa 44 kW. Poraba energije je enaka 1 kW. Za povezovanje je pomembno, da se zanima za parametre cevi hladiva, premer je 64 mm. Dolžina poti in višinska sprememba sta enakovredni 30 in 20 m. Ta klimatska naprava za dve sobi je zmožna hlajenja pri sobni temperaturi v območju od +10 do +46 ° S. Pri obratovalnih temperaturah za ogrevanje morajo biti v območju od -15 do +155 ° C. Za povezavo je pomembno vedeti velikost zunanje enote, ki je 550h765h285 mm. zunanja enota Tehta 38 kg

  Ocene in specifikacije večdelni sistemi blagovne znamke General Climate GC /GU-M2E14HRN1

  Omenjeni multisplit sistem za 2 sobi, ocene, cene, za katere bi vas moral zanimati, je oprema, ki je priložena kompletu. Strošek je 53100 rubljev, ki je po mnenju kupcev sprejemljiva cena. Število priključenih blokov je omejeno z dvema, medtem ko je površina 43 m 2, kar po mnenju kupcev zadostuje za tipično stanovanje ali zasebno hišo zmerne velikosti. To opremo lahko namestite v hišo, stanovanje, pa tudi v spalnico, sobo katerega koli namena in celo v krajih, kjer so otroci. Notranja enota ima privlačen videz in vsestransko belo barvo, ki je zelo privlačna za stranke. Priloženi pretvornik. Kapaciteta hlajenja je 21 kW, toplotna moč pa 24 kW. Raven hrupa je 26/39 dB. Pomembno je, da pred vgradnjo postavite velikost notranje enote, ki je 750 x 190 x 250 mm, teža vsakega od njih je 15 kg. Zunanja enota tehta 39 kg, zato je pomembno, da prisluhnemo mnenju potrošnikov, ki trdijo, da je strokovnjakom najbolje zaupati namestitev, saj bodo lahko namestili posebne podpore za zanesljivo pritrditev konstrukcije.

  Zaključek

  Če izberete poceni modele pod znamkami LG in General, potem so najbolj priljubljeni kompleti, ko so vsa vozlišča v njih izbrana po moči. Toda kot za japonske proizvajalce, izdelujejo naprave, ko je izbran zunanji bloknotranji, ki se razlikujejo glede na vrsto in zmogljivost.

  Sorodne publikacije