Kako narediti posnetek zaslona na Huawei: najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov

Mnogi uporabniki pametnih telefonov in tabličnih računalnikov pogosto postavljajo vprašanja o tem, kako narediti posnetek zaslona za Huawei? Pravzaprav tukaj ni nič težkega. Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko hitro (dobesedno, v nekaj sekundah) posnamete posnetke zaslona iz vašega priljubljenega zaslona telefona ali tabličnega računalnika. V današnjem članku bomo govorili o najbolj priljubljenih in učinkovitih.

Metoda za vse

Kako narediti posnetek zaslona na Huawei? To bo ustrezal absolutno za vse naprave in vse različice firmware "Android". Hkrati morate pritisniti gumb za vklop in gumb za zmanjšanje glasnosti. Morda bo treba določiti čas, saj je tu najpomembnejša natančnost in sinhronost. Dovolj je, da nekajkrat posnamete posnetke zaslona.


Posnetek zaslona iz "menija"

Kako narediti posnetek zaslona na Huawei? Tretji način je uporaba posebnega menija, ki se odpre s tipko za vklop /zaklepanje. Ta metoda ni popolna le za telefone, ampak tudi za tablične računalnike. Naredite naslednje: najprej pritisnite gumb za vklop in ga držite, dokler se na zaslonu ne prikaže poseben meni, preko katerega lahko izklopite telefon. Praviloma je na dnu tega menija element "Screenshot", tukaj ga je treba pritisniti.

Posnetek zaslona "zavese"

Še en dokaj preprost in enako priljubljen način ustvarjanja posnetka zaslona na Huawei je uporaba zavese ali plošče za sporočila. Kaj?morate storiti:


 • Odklenite napravo.
 • Potegnite prst navzdol po vrstici z obvestili, da prikažete vse tam prikazane ikone.
 • Poiščite med ikonami, ki so podpisane kot "Screenshot", kliknite nanjo.
 • Pripravljen! Posnetek zaslona bo shranjen v galeriji naprave.
 • Razumne poteze

  V nadaljevanju je zelo priljubljen način posnetka zaslona telefona Huawei: - Uporabite pametne kretnje. Skoraj vsi pametni telefoni in tablice v zadnjih letih podpirajo pametne kretnje in klike, ki so odgovorni za te ali druge funkcije. Malo ljudi ve, vendar, da bi naredili posnetek zaslona, ​​obstajajo tudi nekatere posebne geste. Pomembno: Vse pametne poteze za posnetke zaslona je treba opraviti s prstom namesto s prstom. Zato je prva poteza dvojni dotik na zaslonu. Torej, to je vse tako preprosto. Samo dvakrat tapnite prst na zaslonu, posnetek zaslona pa bo pripravljen.
  Druga poteza je risba gležnja. Ta metoda je primerna le, če morate na zaslonu nenadoma posneti le določen del slike. Kako deluje: s pomočjo kamnov se pojavi "videz", območje je potrebno, nato pa se prikaže majhen meni za urejanje prihodnjega posnetka. Z njegovo pomočjo lahko dodate sliko na sliko ali jo takoj shranite v galerijo. Zadnja pametna poteza je, da narišemo črko S. Ta metoda ima tudi določen namen - ustvarjanje dolgih posnetkov zaslona. Potrebno s pomočjo gležnja"Nariši" na zaslonu imaginarno črko S. Dolgo posnetek bo takoj izdelan in postavljen v galerijo pametnega telefona.

  Magični gumb

  Še en zelo uporaben način, da naredite posnetek zaslona na telefonih Huawei, je "magični gumb". Ta metoda je primerna samo za naprave, ki imajo na levi strani gumb Easy Key. To je narejeno v celoti:
 • Pojdite na nastavitve naprave, nato pojdite na postavko "Upravljanje" in izberite "Pametni gumb".
 • V nastavitvenem meniju morate izbrati, katero dejanje se bo ujemalo s posnetkom zaslona. To je lahko preprost klik, dvoklik ali zadržanje.
 • Ko izberete možnost, lahko začnete ustvarjati posnetke zaslona z gumbom za preprosto tipko.
 • Aplikacije tretjih oseb

  Zadnji način, da naredite posnetek zaslona na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu Huawei, je uporaba aplikacije tretje osebe. Na trgu je kar nekaj različnih programov, ki vam omogočajo, da naredite posnetke zaslona. Najbolj priljubljena izmed njih je EZ Screenshot in Screenshot Leicht. Oba programa sta popolnoma brezplačna in neverjetno enostavna za uporabo.

  Sorodne publikacije