Kaj je partner in kako delati z njo? Partnerski program

Ko je kriza zaostrena, ljudje začenjajo iskati dodatne načine pridobivanja denarja. Pogosto je njihova pozornost ustavljena s pridobivanjem pasivnega dohodka. Na srečo, zdaj ni kamen starosti, in če je potrebno, lahko prejmete denar, kar minimalni napor. Ena od možnosti za pridobitev pasivnega dohodka je affiliate program. Kaj je to in kako jih zaslužiti, bomo poskušali povedati kasneje v članku.

Podružnice

Kaj so torej partnerski programi (ali samo podružnice)? Gre za posebno obliko oglaševalske dejavnosti spletne trgovine, ki je osredotočena na povečanje prodaje. Trgovina ponuja svojim partnerjem povezave, transparente in promocijska besedila o njihovem blagu, nato pa plača odstotek nakupov, ki so jih kupci izkoristili. Če na preprostem jeziku razložite, kaj je partner, potem lahko rečete, da je to vrsta poslovnega odnosa med prodajalcem in distributerjem. Recimo, da obstaja spletna trgovina in želi povečati svojo prodajo. Obstaja tudi oseba, ki želi delati na daljavo ali išče vir pasivnega dohodka. Spletna trgovina mu posreduje povezavo na ustreznih straneh. Ljudje gredo zanj in kupujejo, od teh nakupov pa se odstotek nanaša na osebo, ki je objavila povezavo. Tukaj v dveh besedah, kaj je partner, čeprav je še vedno veliko nepojasnjenih o tem vprašanju.


Affiliate Network

Pred začetkom dela je vredno omenitiaffiliate programi so affiliate omrežja. Omrežje združuje več deset ali celo stotine spletnih trgovin. Zato je tukaj veliko izdelkov, kar je povsem logično, da bo več možnosti za zaslužek. Tu je ena nedvomna prednost - partner lahko samostojno izbere najugodnejše blago in ga promovira. Omenjena mreža vam omogoča, da hitro in enostavno najdete najustreznejšo možnost za zaslužek. Če želite, lahko združite razrede z več partnerskimi programi, vendar bo to trajalo dlje in bo težje dobro oglaševati (razen če ni lastne strani).

Nekateri so prepričani, da so vsi partnerski programi resna in nezanesljiva dejavnost. Vendar so vsi različni. Seveda obstajajo tisti, ki vam ne bodo dali velikega denarja, samo ne poskusite. Vendar pa se velika večina spletnih trgovin osredotoča na dolgoročno sodelovanje in ponuja stabilne plače, tako da je tisto, kar izberejo partnerji za zaslužek, od česa.

Kako zaslužiti?

Kateri so različni partnerji drugih načinov pridobivanja denarja na spletu? Zaposleni zasluži denar za rezultat, ko kupec opravi nakup ali se registrira. Seveda lahko najdete prejemnike podružnic, kjer plačate za klike ali število ogledov, vendar teh programov ni dovolj. Napačno se domneva, da lahko samo webmastri in lastniki mest zaslužijo denar. Vendar pa je to mogoče in ne lastnih sredstev. Na primer, lahko oglašujete storitve ali partnerske izdelke na forumih, družabnih omrežjihali tematske klepete. Takemu oglaševalcu je zagotovljena osebna identifikacijska številka partnerja, ki bo vedela, da mora biti delo te osebe plačano.

Affiliate ID

Torej, kako delati s partnerji? Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da se prijavite za program. To je potrebno vedeti, kdo je prinesel prodajalca na spletno stran in kdo ga mora plačati. Po registraciji novega partnerja objavite promocijske materiale, v katere so vstavljeni njihovi identifikatorji. S tem skript definira zaposlenega. Mimogrede, identifikator je lahko uporabniško ime ali geslo, pod katerim se je partner registriral. Obstajajo primeri, ko scenarij uporablja naključni nabor znakov, saj identifikator ali ID postane rangirana številka začetnika. Obstajajo programi, kjer so zaposlenim dodeljene domene ali poddomene, potem pa potreba po identifikatorju partnerja sama izgine.

Povezane povezave: posebnosti dela

No, zdaj je jasno, kaj je partner in kako delati z njo. Vendar pa morate vedeti, kako potekajo plačila, kar se izvede s povezavo po kliku in drugimi izključno tehničnimi odtenki. Potem ko odjemalec klikne povezavo, skript preveri prisotnost ID-ja partnerja v njej. V tem primeru se zabeleži v piškotku (piškotku) brskalnika. Ko potencialna stranka preide prek napotitvene povezave, brskalnik samodejno postane označen partnerski identifikator.

Ko je bil nalog izvršen in plačan, prispe račun partnerjanagrado, vendar le, če je scenarij lahko prebral piškotek. Če je stranka odšla iz drugega računalnika ali izbrisala vse datoteke Cookie, potem skript ne more prebrati ID-ja, zato se nagrada ne zaračuna. Obstajajo partnerji, ki so po prvem plačilu stranke trajno povezani s partnerjem.
Mnogi zgodnji webmasters so zaskrbljeni zaradi števila obiskovalcev na njihovem spletnem mestu in zato ne sodelujejo s partnerskimi programi. Vendar pa je prodajalec popolnoma enak, kaj je povprečni dnevni obisk mesta, pomembno je, da prodaja svoj izdelek. In nagrajuje samo partnerja, ki je naročil kupca.

Vrste programov

Kaj je partner in kako zaslužiti denar, vendar je tudi vredno vedeti o sortah teh programov. Vsi so razdeljeni na podvrste, odvisno od tega, kaj partner plačuje za denar. Na primer, obstajajo programi, kjer plačate za poglede ali klike. Pripadniki so različni, v vsakem primeru pa je treba vsako od njih podrobneje obravnavati:
 • Za klike. Nagrada se izplača, ko stranka preprosto prekorači oglaševalsko pasico ali povezavo. Seveda bo znesek odvisen od številnih dejavnikov, vendar dejstvo, da bo nakup opravljen, s tem ne bo imel ničesar. Takšen partner ni primeren za spletne trgovine, ampak kot promocija novih filmov, dogodkov itd. Daje dober rezultat.
 • Za prodajo. Kot smo že omenili, je partner plačan le, ko je stranka, ki je prečkala povezavo, opravila nakup.
 • Za ukrepanje. V tem primeru, obrestiplačati, če stranka izvede določene ukrepe. Večina novih obiskovalcev mora izpolniti vprašalnik, registrirati, naročiti ali prenesti izdelek. Ti affiliate partnerji pogosto uporabljajo spletne strani za zmenke ali spletne igre.
 • Za predstavo. Partner prejme nagrado, če je stranka videla promocijski video. Uporabite take partnerje za Youtub kanale ali na straneh filmov. Čeprav obstajajo neprijetne možnosti, ko partner vstavi videoposnetek v besedilno stran. To je napaka mnogih začetnikov, ki želijo zaslužiti. Kot kaže praksa, občinstvo, ki preiskuje stran v iskanju pravih informacij, noče čakati na konec videoposnetka in preprosto zapre zavihek. V skladu s tem se število napak poveča in mesto začne izgubljati svoj položaj.
 • Trženje

  Trženje na več ravneh postaja vedno bolj priljubljeno. V primeru partnerjev, oglaševalec ustvari hierarhični sistem za promocijo izdelka (izdelka ali storitve). Če partner "A" privabi partnerje "B" in "C" v svoje delo, bo njihov dohodek zagotovo vplival na dobiček prvega partnerja "A". Partnerji prinašajo dohodke vsem udeležencem, ki v večini primerov sploh ne zavedajo obstoja drug drugega.
  Prav tako je treba omeniti, da je mogoče partnerje plačati in brezplačno. Prosti partnerji so tisti, ki ne potrebujejo dodatnih naložb za oglaševanje. Na primer, če je povezava ali pasica postavljena na vaše spletno mesto ali družabno omrežje. Če je takopoudarek na kontekstualnem oglaševanju ali virusnem trženju, potem pa ne opravite brez dodatnih naložb.

  Proti

  Ne glede na to, kako prilagodljiv je izdelek partnerskih programov, ima lahko več slabosti:
 • Obstaja veliko obiskovalcev vira, da dobijo dober odstotek od prodajalca.
 • Prihodki se knjižijo v dobro elektronske denarnice in pri odbitku sredstev s kartice se od tega odšteje odstotek.
 • Na spletu je pogosto mogoče srečati dvomljive partnerje, za katere je treba vložiti nekaj denarja.
 • Pros

  Pa vendar pozitivne točke izničijo možne nianse. V veliki večini primerov vam ni treba vlagati v program. Priključki zahtevajo minimalen čas in denar, in če resno pristopite k temu problemu, potem lahko v nekaj mesecih ustvarite dobro strategijo dobička, ki vam bo omogočila, da zaslužite denar, ne da bi zapustili svoj dom.
  Priključki so primerni za tiste, ki imajo sredstva z minimalnim številom obiskovalcev - 500 na dan. Spletna stran mora le postaviti oglaševalsko zastavo, obiskovalci pa bodo začeli ustvarjati dohodek, tudi če tega ne bodo vedeli. Za večjo učinkovitost je bolje paziti na oglaševanje, ki je pomembno za predmet spletnega mesta. Če partner nima lastnih sredstev in v socialnem omrežju ni veliko naročnikov, bo moral uporabiti strategije virusnega marketinga ali začeti preučevati značilnosti kontekstualnega oglaševanja. Ampak v vsakem primeru, affiliate programi soodličen vir dodatnih pasivnih dohodkov.

  Sorodne publikacije