Kako odpreti poškodovan arhiv RAR: najpreprostejši način za pridobivanje in obnovitev informacij

Pogosto lahko pri delu s stisnjenimi podatki v obliki stisnjenih arhivov v formatu RAR (in ne samo pri njem) naletite na različne vrste sporočil o napakah, ki jih arhiv sam ali datoteke ali mape, ki jih vsebuje, pokvarijo in jih ni mogoče izbrisati. Večina uporabnikov, na žalost, absolutno ne ve, kako odpreti poškodovan arhiv RAR, saj menijo, da to sprva ni mogoče. V tem primeru je mogoče vse uporabnike takoj spodbuditi, saj so metode za obnovitev celovitosti pakiranih podatkov, razen v primeru kritične škode, na primer v obliki kontrolnih vzorcev za neskladnost. O najpreprostejših od njih bomo nadalje razpravljali.

Napaka "Arhiv RAR je poškodovan ali neznanega formata": kaj storiti?

Najprej pa si predstavljamo situacijo, ko je uporabnik prenesel pakirane podatke iz interneta in uporabil izključno zaupanja vredne vire. Zdi se, da je prenos potekel brez napak, vendar ko poskuša razpakirati program, arhivator poroča, da je arhiv RAR poškodovan (ni odprt s standardno metodo). Ko gre za morebitno poškodbo podatkov, je izhod. V primeru izdaje sporočil o napakah CRC ali nepričakovanega zaključka arhiva je najbolje, da prenesete prenos z drugim internetnim virom. Možno je, da je bil na mestu, s katerega je bil izveden začetni prenos, arhiv že v tem stanju.


Kako obnovitije poškodovan arhiv RAR z "domačim" programom?

Seveda lahko znova naložite datoteko, še posebej, če je velika, veliko časa. In kaj, če je promet plačan? To je dodaten materialni strošek! Vsi uporabniki vedo, kaj storiti v takšni situaciji, je veliko lažje in brez ponovnega zagona. Kako odpreti poškodovan arhiv RAR? Najprej morate uporabiti glavni pripomoček za delo s podatki tega formata - program WinRAR. Zaželeno je, da ga posodobite na najnovejšo različico.
Po zagonu programa v oknu lastnega upravljalnika datotek programa je potrebno najti arhiv, ki je shranjen na disku ali izmenljivem mediju, ga izbrati in nato izbrati točko menija operacij obnavljanja arhiva, po katerem bo treba določiti obliko poškodovanega formata datoteke (v našem primeru RAR, ne ZIP), kot tudi izberite mesto shranjevanja obnovljenih podatkov. Po potrditvi operacije lahko na standardni način odprete nov arhiv v 99 od 100 primerov (dvakrat kliknite na datoteko) ali v sami aplikaciji.


Pridobivanje datotek po delih

Zdaj pa si poglejmo, kako drug arhiv odpreti poškodovan arhiv RAR, ne manj učinkovito. Če ne veste, WinRAR ni nujno, da razširite celoten arhiv. To lahko storite v delih, tako da shranite poškodovane datoteke na določeno mesto.
Če želite to narediti, morate zagnati standardno razpakiranje, v meniju za izbiro kraja za shranjevanje podatkov na dnu okna pa si zapomnite element"Pustite razširljive datoteke na plošči" ali "Ne izbrišite datotek z napakami" (za različne različice programa za arhiviranje). Možno je, da bodo po postopku nekateri rahlo poškodovani podatki v arhivu izvlečeni in sproščeni.

Obnavljanje ali odpiranje arhiva z uporabo orodja za obnovitev RAR

Nazadnje se pogovorimo o tem, kako odpreti poškodovan arhiv RAR, če zgoraj navedene metode niso zagotovile želenega učinka. Za izvajanje takšnih operacij lahko uporabite majhno orodje RAR Recovery Toolbox. Je pa plačan in brez registracije je možno opraviti samo analizo poškodovanega arhiva, vendar ne bo obnovljena. Vendar pa lahko kot možnost uporabite to aplikacijo. Dovolj je, da izberete želeni arhiv in sledite navodilom »Mojstra«.
V tem primeru je treba označiti vse datoteke, ki jih je treba analizirati in obnoviti, pri čemer je treba paziti na ikono klicaja nasproti vsakega od njih. Če ima modro barvo, jo lahko obnovite. Z rdečo - ne.
Položaj je skoraj enak prejšnjemu primeru, ko je vsaj del informacij mogoče dobiti iz arhiva. Lahko se zgodi, da bodo samo nekatere nepotrebne datoteke, kot so besedilna navodila ali kaj drugega, poškodovane, glavne komponente programa, če jih prenesete v program v arhivu, bodo obnovljene, kar nikakor ne vpliva na namestitev ali delovanje programa.

Sorodne publikacije