Prenosno olje: kaj je bolje, značilnosti, blagovne znamke, klasifikacije, pregledi

Olja za menjalnike, katerih pregledi so predstavljeni spodaj v članku, so zelo priljubljeni med vsemi vozniki. To je posledica dejstva, da menjalnik ne more dolgo delovati brez te tekočine. Če za dolgo časa ne boste oskrbovali avtomobilske komponente s podobno viskozno snovjo, bo to nujno prekinilo in ne bo primerno za nadaljnje delovanje. Zaradi dejstva, da bo zamenjava menjalnika stala veliko več, bodo vsi vozniki pravočasno kupili to olje. In izbrati boljše, preveri čas, tudi če ni drago. Članek predstavlja pregled dobrih transmisijskih olj in njihovih blagovnih znamk. Ta seznam vključuje samo tiste izdelke, ki praktično nikoli ne povzročajo pritožb in pritožb, vendar brez manjših pomanjkljivosti niso stali. Začnimo s pregledom.

Castrol

Veliko znamk olja za menjalnike se proizvaja v Združenem kraljestvu ali v Ameriki. Castrol ni izjema. Njen sedež se nahaja v glavnem mestu Anglije. Ustanovljen je bil precej dolgo - leta 1899, ko so se avtomobili začeli postopoma podaljševati, pri čemer so konji prestavljali kot obliko prevoza in potovanja na splošno. Viskoznost maziva je bila nato na višini, zato jo uživajte z veseljem. Blagovna znamka je tesno povezana z BP, ki proizvaja nafto in ustvarja različne izdelke. Proizvajalec pri domačem kupcu je priljubljen, saj se njegova olja prodajajo v kateri koli specializirani trgoviniprecej ugodne cene.

Liqui Moly

Nemški proizvajalec se je na trgu pojavil leta 1957. Že takrat se je ukvarjal z ustvarjanjem sestavnih delov, kot so olje za menjalnike za avtomatski menjalnik in ročni menjalnik, avto-kemija, maziva in avto-kozmetika. O kakovosti kakovosti ne bo odveč govoriti, saj veliko izdelkov uporablja veliko športnikov, ki zasedajo prva mesta na svojih avtomobilih. V Rusiji je podjetje in njegove tekočine začelo uporabljati povpraševanje šele od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja, ko je uspelo priti na domači trg.

MOBIL

MOBIL je ameriška blagovna znamka. Ukvarja se s pridobivanjem, transportom in predelavo naftnih derivatov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1882. Zdaj lahko svoje izdelke zlahka najdete na skoraj vseh prodajnih mestih v Ruski federaciji. Opazil je dejstvo, da večina kupcev in ljubiteljev tega podjetja v prihodnosti, po prvem nakupu olja za menjalnike, ne preide na izdelke konkurentov.

SHELL

Kateri od voznikov in voznikov ne pozna logotipa v obliki želve rumeno-rdeče barve? Ta blagovna znamka je dolgo časa okrasila avtomobile na Formuli 1. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1907. Sedež ima na Nizozemskem, in sicer v Haagu. Podjetje, tako kot vsi drugi, se ukvarja s pridobivanjem, predelavo in prevozom nafte. Olje prenosa (kar je bolje vedeti malo kasneje) iz te blagovne znamke raje vse: ne le navadni vozniki, temveč tudi udeleženci na športnih tekmovanjih.

Kaj naj poišče, kdajkupci?

Pred nakupom neke vrste olja za vaš najljubši avto morate biti pozorni na nekatere dejavnike, ki niso nič manj pomembni od kakovosti. Govorimo o stroških, lastnostih izdelkov in razpoložljivosti v ruskih trgovinah. Slednji dejavnik se ne zdi tako pomemben, vendar bi moral biti pozoren tudi nanj. Konec koncev, če kupite olje, ki ga nikomur ni znano, obstaja velika verjetnost, da boste ostali izven prostega menjalnika. Prav tako je vredno posvetiti pozornost količini in kakovosti dodatkov. In nazadnje, ki zahteva čas kupca - je treba ugotoviti, ali je olje sposobno opravljati svoje funkcije pri minus temperaturah. Konec koncev, obstajajo tiste možnosti, ki že zamrznejo pri -5 ° C.

Razvrstitev olj za prenos - SAE

Olja se razvrščajo po več razlogih. Obstajata dve vrsti:
 • SAE.
 • API-ji.
 • Obstajajo tudi klasifikacije mednarodnih proizvajalcev, ameriške vojske in tako naprej. Vendar pa niso tako priljubljeni in mnogi navadni vozniki niti ne razumejo njihovega obstoja. Vse zgoraj navedene klasifikacije so postale razširjene in priznane kot resnične. Oglejmo torej pogled na raziskavo teh vrst. Razmislite o uvedbi mednarodne klasifikacije. SAE je standard viskoznosti. Zagotavlja 9 različnih sort olj. Med njimi je 5 poletnih in 4 zimskih. Slednji so običajno označeni s črko W. Pri temperaturah do -55 ° C se lahko uporabijo različice z oznako 70W, do -40 ° C - 75W, do -26 ° C - 80W, do -12 ° C - 85W. Zato je pomembno izbrati pravilno olje za menjalnik. Kar je za potrošnika bolje, saj ima vsak svoje kriterije in cilje.


  Poletna olja nimajo posebne indeksacije. Ime so dobili v obliki SAE 90 in tako naprej. Mimogrede, ta vrsta olja se uporablja za menjalnike pri nizkocenovnih strojih, ki imajo šibke motorje. Opcija SAE 140 je primerna za vozila s celotnim vozilom ali SUV. SAE 250 je namenjen športnim in dirkalnim avtomobilom.

  Razvrstitev olj za prenos - API

  Standard API deli obstoječa olja v 6 kategorij. Za majhna vozila, ki prevažajo težke tovore, in menjalnik deluje brez preobremenitev, se bo ujemala različica GL-1. Za iste stroje je potreben naslednji standard, vendar se razlikuje po tem, da snovi vsebujejo komponente proti trenja. Kategorija GL-3 bo koristna za tiste z lestevsko nameščenim menjalnikom, sam stroj pa ne deluje v zelo težkih pogojih. Naslednji razred se zdaj zelo pogosto uporablja in je zelo potreben. Uporaba takšnih olj je priporočena tudi običajnim voznikom, ki zmerno uporabljajo svoje vozilo. Značilno je, da je viskoznost te vrste maziva zmerna. GL-5 standard je druga od razširjenosti. Lahko se že uporablja v pogojih strogega delovanja stroja. Poleg tega se takšna olja pogosto uporabljajo za motorna kolesa svojih "železnih konjev". Najnovejši razred GL-6 se v praksi pogosto ne uporablja. Ta olja so potrebna za avtomobile, ki pospešujejo do največje hitrosti, ves čas prenašajo velike obremenitve. Podobne razmere izkoriščanjaSkoraj nemogoče ga je izvajati, zato vozniki uporabljajo prejšnji razred.

  ZIC G-F TOP 75W-90

  Podjetje odlikuje dejstvo, da njegova olja nimajo preveč vrednosti. Opisana različica velja za eno najboljših med sintetičnimi izdelki. Zakaj nimaš precenjene cene? Vse je posledica dejstva, da proizvajalec stisne maržo, zato izbira potrošnikov pogosto pade ravno na prenos olja 75W90.
  Upoštevajmo njegove prednosti.
 • Sprejemljivi stroški.
 • Termo-oksidacijska stabilnost ima visoko zmogljivost.
 • Dodatki so zelo kakovostni in lahko podaljšajo življenjsko dobo menjalnika.
 • V zmrzali ni vibracij ali hrupa.
 • Po želji se lahko za olje uporablja ročni menjalnik.
 • Slabosti, ki jih kupci sploh ne razkrijejo. Pregledi tega olja kažejo, da tudi po nizki ceni najdete res odličen izdelek, ki bo le olajšal uporabo avtomobila in preprečil resne težave. Tekočina deluje odlično pri nizkih temperaturah. Če redno uporabljate prenos olja 75W90, se bo verjetnost težav z menjalnikom znatno zmanjšala na skoraj nič.

  Skupaj Trans SYN FE 75W-90

  SYN FE 75W-90 je še eno dobro sintetično olje. Izdelek kaže odlične rezultate, ima veliko prednosti, vendar ne brez pomanjkljivosti. Tekočina je viskozna, zato je ne smete bati uporabiti pri nizkih temperaturah. Kakšne so prednosti masla?
 • Toplotna stabilnost na najvišji ravni.
 • Ima odlične protikorozijske lastnosti.
 • Olje popolnoma sodeluje s številnimi sinhronizatorji.
 • Pogosto spreminjanje tekočine v avtomobilu je zelo redko.
 • Najdemo jih v številnih trgovinah v Rusiji. Med pomanjkljivostmi so potrošniki opazili, da univerzalnost olja včasih igra z njo slabo šalo. Zakaj? Zdaj pa se pogovorimo o tem. Recenzije izdelkov so odlične. Zaradi dejstva, da se olje šteje za univerzalno, ima povprečno ceno znamke, ki jo nekateri povečujejo. Ampak, da ga pokličete resno minus je mogoče - na avto ni treba shraniti. Zaradi visoke viskoznosti olje ne zamrzne na mrazu in popolnoma opravlja svoje funkcije. Vsestranskost včasih prinaša - je napisal majhen odstotek kupcev. Še vedno so zmanjkali opreme.

  Kakšno sintetično olje je boljše?

  Zgoraj je bilo približno dve različici sintetičnega tipa. Opisane so vse značilnosti prenosnih olj, njihove prednosti in slabosti. Izbira med njimi je potrebna za samega voznika, saj ima vsak svoje prioritete. Prvi je znan po svoji kakovosti, nizki ceni in odličnih ocenah. Drugi pa je dovolj močan, da deluje tudi pri hudih minusnih temperaturah, vendar mu tega ni všeč. Vendar to ne pomeni, da ne morete paziti na to olje za prenos. Kaj je bolje? Najverjetneje, ZIC G-F TOP 75W-90.

  LIQUI MOLY Hypoid-Getriebeoil TDL 75W-90

  Zdaj bomo govorili o polsintetičnem olju. Na voljo je v običajni plastični steklenici. Zaradi posebnih tehnologij in skladnosti z nekaterimi standardi je maslo lahkosinhroniziranih in nesinhroniziranih prenosov. Upoštevajte značilnosti, ki so jih potrošniki izpostavili kot koristi.
 • Dostojna cena.
 • Dobra toplotna odpornost.
 • Ima odlične mazalne lastnosti.
 • ​​
 • Omogoča menjalniku, da se izogne ​​gnitju.
 • Lahko se uporablja v avtomobilih s katero koli vrsto pogona.
 • Kaj potrošniki opozarjajo na pomanjkljivosti?
 • Zamenjava olja je potrebna skozi strogo časovno obdobje.
 • Pri nekaterih sinhronizatorjih domače proizvodnje olje ni želelo biti prijatelj.
 • Glede na povratne informacije se bo tekočina morala redno spreminjati. Vendar pa se to izravnava z dejstvom, da ima olje odlično antikorozijsko lastnost, zato prenos z njim ne bo uspel dolgo časa. Potrošniki so zadovoljni tudi z vrednostjo. Ni najnižja, vendar je popolnoma skladna s kakovostjo.

  THK Trans Gipoid Super 75W-90

  Ta polsintetična snov se prodaja razmeroma poceni, vendar je kakovostna in pogosto impresivna zaradi svojih prednosti. Najpogosteje značilnosti olj za prenos takšne cenovne kategorije ne dosežejo vsaj povprečja. Razmislite o koristih.
 • Deluje odlično tako pri temperaturah plus kot za minus.
 • Dobra zaščita pred gnitjem in obrabo menjalnikov.
 • Stroški so rekordno nizki.
 • Za vse obremenitve varuje prenosni vod.
 • Odlično deluje s hipoidnimi zobniki.
 • Ena od pomanjkljivosti je, da je bolje, da olja ne uporabljamo pri tistih sinhronizatorjih, ki so narejeni iz barvekovin Mnenja o tekočinah so pozitivna. Pogosto se uporabljajo na avtomobilih avtomobilov in tovora, ki so primerna olja standardnega GL-5.

  Boljše polsintetično olje

  Ker je bilo že ugotovljeno, je olje za menjalnike zelo pomembno za avtomobile. Pol-sintetika je v veliko povpraševanju. Dve zgoraj opisani možnosti sta zelo dobra in vredna pozornosti. Najverjetneje se lahko najboljša izmed njih imenuje prva tekočina. Da ga svetujejo prodajalci in delavci avtomobilskih centrov, bencinskih servisov. Vendar pa te vrednosti ni treba močno dati, pri čemer izberete prenos olja. Kaj je bolje - morate sami definirati.

  Sorodne publikacije