Zvočniki za vodnike: kaj iskati

Nenadomestljiv pri organiziranju izletov zvočnikov za vodnike. Najenostavnejša tehnika tehta malo, zavzema malo prostora, vendar omogoča celotni skupini, da sliši vodnika. Organizatorju ni treba motiti, če pripovedujejo zanimiva zgodovinska dejstva, zato lahko govorimo izraz, igranje intonacije.

Uporaba mikrofona naredi turnejo prijetnejšo in lažjo, za tiste, ki jo porabijo, in za vse goste dogodka.

Raznolikost sodobne tehnologije

Uspešen nakup je mogoč, če kupec vnaprej ve, kaj potrebuje. Pri izbiri zvočnikov za vodnike je potrebno vnaprej oblikovati zahteve. To je:


 • v katerih pogojih bo oprema delovala;
 • koliko energije je potrebno;
 • Kako bistveno je velikost in teža.
 • Kompaktna, ne zelo zmogljiva in ekonomično porabljena električna energija - to so zvočniki za vodila, ki so namenjeni za uporabo v majhnih prostorih, na primer v avtobusu. Uporabljajo se lahko za izlet za manjšo skupino ljudi v muzejskih dvoranah.
  Za vznemirljivo ulično potovanje v pogojih mestnega hrupa so potrebne močnejše naprave. Tu se odločijo, da se osredotočijo na razmere na določenem območju. Na primer, če vodnik običajno pove skupini o predmetih, ki se ustavijo na veliki ulici - Nevsky Prospect ali New Arbat, bo potreboval močan mikrofon. Ampak, če pot poteka skozi mirno zgodovinskoulicah skandinavskih mest, bo dovolj naprave šibke moči. Najmočnejši in najbolj učinkoviti zvočniki za vodnike potrebujejo tisti, ki oglašujejo križarjenja potniških ladij in avtobusne ture na uro. Za ta namen se uporabljajo mikrofoni, ki lahko dolgo časa govorijo brez polnjenja, dajo glasen, jasen in jasen zvok brez dodatnih ovir. Poskrbite, da boste izgubili avdio datoteko, ki je bila posneta na bliskovnem pogonu. Pogosto takšne naprave v trgovinah uporabljajo za privabljanje kupcev.


  Značilnosti naprave

  Moderni zvočnik usmerja pas in mikrofon se nahaja na človeški glavi. Sistem vključuje posebno napravo, ki izboljšuje človeški jezik. Takšen zvočnik se pogosto imenuje tudi prenosni zvočniški sistem.
  Pri izbiri posamezne naprave bodite pozorni na celoten sklop: na voljo je reža za pomnilniške kartice, katera oblika je možna povezava prek USB. Najbolj učinkoviti modeli podpirajo vse sodobne zvočne formate.

  Kako dolgo lahko uporabljate?

  Tipično, zvočniki za vodila in vodila-prevajalce delujejo na litij-ionske baterije. Preprosto zaračunavajo, delovni čas pa se giblje od nekaj ur do nekaj dni. Trajanje akumulatorja ni odvisno samo od njegove zmogljivosti, temveč tudi od količine energije, ki jo porabijo sistemi in enote naprave. Večja je moč glasu na izhodu, več energije mora enota delovati intako, da se za krajši čas dovolj napolni baterija.

  Mere - ni zadnji parameter

  Glede na govornike za vodnike, katerih fotografije so presenetljive zaradi svoje raznolikosti, lahko opazimo, da se enote po velikosti zelo razlikujejo. Lahko najdete precej drobne škatle, vendar obstajajo pomembne škatle, ki visijo na tesnem pasu. Vredno je sprejeti odločitev v korist določene različice, pri čemer najprej razmislite, kako bo enota uporabljena.
  Če je zvočnik potreben za kratkotrajna srečanja in kratka potovanja, velikost ne igra posebne vloge. Toda, ko se morate cel dan pogovarjati z mikrofonom, se sprehajati z mestom, pogosto poganjate več deset kilometrov, pomislite na majhno različico, da se znebite dodatne teže.

  Kaj še lahko pazite

  Kakovost zvočnika ni le značilnosti, v resnici, škatle, ki visijo na pasu. Nič manj pomembno je, da ima sistem dobre rezultate žic - brez potencialnih dvoran. Dolga življenjska doba naprave je odvisna od tega, kako ranljivi so izhodi, kako je avdio kabel priključen in v katerem pletenico je izdelan. V zadnjih letih se je na trgu pojavilo modele v tekstilni vrvi. Stanejo več kot običajno, vendar je kakovost veliko večja. Tak kabel se ne bo zlomil.
  Nekateri zvočniki so opremljeni z radijsko povezavo. To omogoča vsakemu članu skupine, ki obleče slušalke, da sliši glas vodnika pred glavo, o dogodku ali območju. Takšne naprave so absolutno nepogrešljive pri vodenju izletov v templjih.

  Namesto zaključkov

  Ali se ne želite srečati s situacijo, ko skupina ne sliši svojega voditelja slabo? Ni želje, da bi vse to ponovili ves čas, da bi se lahko vsi pridružili skupini? Ne želite dvigniti glas, delati z veliko skupino, rad govoriti jasno in jasno? Mikrofoni, zvočniki prihajajo na pomoč. Poleg tega naprave ohranjajo zdravje vodnikov, glasnice, grla. Manj poudarjeni na delovnem mestu bodo vodniki vsekakor bolj radi svoje poslovanje in lahko prišli do še bolj zanimive poti, iščejo informacije, povezane z zgodovinskimi spomeniki in kulturne dediščine.

  Sorodne publikacije