Kako spremeniti razmik med vrsticami v "Vardo"

Ta članek vam bo povedal, kako spremenite razmik med vrsticami v Vardo. Čeprav za napredne uporabnike ta tema ne postavlja nobenih vprašanj, bo za novince članek zelo koristen. Natančno vam bomo povedali, kje je razmik med vrsticami. Kakšni so načini za spremembo in tudi dotik nekaj intervalov med odstavki in na koncu se pogovorimo o tem, kako spremeniti njihove parametre v dveh klikih.

Pojdite na nastavitev "Odstavek"

Razmik med vrsticami v "Vardo" lahko spremenite na več načinov. V tem članku bomo upoštevali le tri. Toda preden greste neposredno v priročnik, kako spremeniti razmik med vrsticami v Vardo, je vredno natančno povedati, kje so te nastavitve.


Da bi to naredili, moramo vstopiti v nastavitev "Odstavek". Tam je treba spremeniti parametre, ki jih potrebujemo:
 • Za začetek odprite program. Ustvarite lahko nov dokument in odprete obstoječi dokument.
 • Zdaj pojdite na zavihek "Domov" v orodni vrstici in poiščite območje "Odstavek".
 • Kliknite na majhen kvadrat s puščico na spodnji desni strani grafa. To je prvi način, da vstopite v nastavitev »Odstavek«.
 • Drugi način, kako se nekdo zdi lažji. Za njegovo izvedbo morate na kateremkoli delu dokumenta pritisniti tipko PCM - odpre se meni. Izbrati mora odstavek odstavek. Mimogrede, na ta način lahko spremenite razmik med vrsticami v "Vardo", 2007 inveč, in za "Vord" v letu 2003 ne bo ustrezal.

  Pojdite na "Styles Management"

  . Če imate "Ward" v letu 2003, potem se ne bojte in pot za vas. Zdaj ga bomo preučili. Praktično se ne razlikuje od prejšnjega, edina razlika je lokacija potrebnih predmetov:


 • Odprite program, zabeležite stolpec »Odstavek« in »Slogi« (na desni strani okna) V njej boste morali klikniti na ikono v spodnjem desnem kotu.
 • V spustnem meniju se prikaže polje, kako to naredite. V njem morate klikniti na gumb "Upravljanje s slogi". Ta gumb se nahaja na dnu okna - tretji je račun.
 • Odprli bomo okno, ki ga želite, vendar pa zavihek verjetno ne bo tisto, kar želite - pojdite na zavihek »Privzeto«.
 • Na tem, zdaj, pojdimo na navodila, kako spremeniti razmik vrstic v "Vardo".

  Določite privzeti razmik med vrsticami.

  Torej, po navodilih iz zgornjih metod, boste dobili praktično enako nastavitev. Okno ima območje, imenovano "Interval". Kot je preprosto uganiti, bomo z njo še naprej delali. Mimogrede, tukaj je podan ne samo razmik med vrsticami v "Vordi" privzeto, temveč tudi interval med odstavki. Najprej pa poglejte seznam, ki je na desni strani. Ko ste ga namestili, lahko uporabite tako rekoč predloge. In nastavite interval v skladu z njimi. Če želite bolj natančno prilagoditi vrzel medvrstice, lahko vnesete vrednost v polje poleg. V levem delu je interval med odstavki.
  Po tem, ne oklevajte in kliknite OK in uporabite spremembe. Interval se, seveda, spremeni glede na izbrane vrednosti, vendar se privzeto ne shrani. Če želite to narediti, kliknite gumb na dnu okna - prikaže se sporočilo, v katerem morate izbrati: "Vsi dokumenti, ki temeljijo na predlogu Normsl."

  Spremenite razmik vrstic v dveh klikih

  Zdaj je vredno govoriti o tem, kako spremeniti razmik med vrsticami hitro, ne da bi se zatekali k dolgim ​​in skrbnim nastavitvam. Samo reči, da ta metoda ne bo zahtevala privzete nastavitve, bo samo spremenila interval v predhodno izbranem delu teksta. Vardo, 2007 v Ljubljani prejšnja različica pa ni dejstvo, da bo metoda delovala, v zavihku "Domov" v razdelku "Odstavek" pa najdete gumb "Interval".
  S klikom na gumb se odpre meni, v katerem lahko izberete želeni parameter, nato pa se spremeni izbrani del besedila.

  Sorodne publikacije