Navigator rating za "Android": "Navigator Yandex", Google Maps navigacija, "2GIS", Waze

Pametni telefon je postal sestavni del našega življenja. Zjutraj nas zbudi, zabava, ko je dolgčas, posname pomembne trenutke in pomaga komunicirati z družino in prijatelji. Nekatere možnosti telefona se ne uporabljajo vsak dan, včasih pa pomagajo v primeru nepričakovanih situacij. Na primer, prispeli ste v neznano mesto zaradi dela ali študija ali pa morda samo videli nova mesta. In zdaj je nekaj šlo narobe: sedel nisi v tem tramvaju, minibus te je odpeljal na drugo območje. Stojite sredi ulice v čudnem mestu in ne veste, kako iti dlje. Seveda vam bo pameten pametni telefon. Tokrat boste morali vedeti, kakšna je ocena brskalnika za Android, tako da jo lahko pred potovanjem namestite v napravo in jo izkoristite v takšnih primerih višje sile.


Naprava

Kaj je GPS navigator? Verjetno ste že slišali za to napravo in nekateri so jo morda uporabili za lastne namene. Deluje s signalom globalnega sistema za določanje položaja. Naprava je potrebna, da določi njeno lokacijo na Zemlji. To se izvede s podatki o zemljepisni širini in dolžini, včasih celo višini predmeta. Malo ljudi ve, vendar obstaja ločena naprava GPS-navigator. Izgleda kot katera koli merilna oprema, kot je vatmeter itd. Čip je skrit v kompaktnem ohišju in informacije so prikazane na zaslonu. Toda večina uporabnikov omenja svoje mobilne naprave, ko gre za oceno navigatorjev za Android.

Navigator v pametnem telefonu

Podobna funkcija je praktično v vseh sodobnih pametnih telefonih. Deluje samo, ko vzpostavite povezavo z internetom in opravite funkcije z istim imenom. Prednost različice telefona, da taka naprava deluje na podlagi zemljevida sveta, ima veliko uporabnih in ne zelo možnosti, ki bi lahko bile potrebne v različnih situacijah.


Številni mobilni navigatorji vam pomagajo raziskati teren, poiskati najboljšo pot, poiskati prave koordinate in se naučiti o pohodništvu in avtomobilizmu. Da bi uvrstili navigator za Android, morate preizkusiti najbolj priljubljene različice aplikacij. Nekdo lahko ima eno ali drugo možnost. Nekateri so pozorni na vmesnik, drugi na hitrost in enostavnost uporabe. Vendar pa so najbolj priljubljene aplikacije za pametni telefon najbolj prenesene v Googlu Play.

Ocena

Seveda bi bilo logično, če bi se obrnili na anketo uporabnikov, ki so namestili podobne programe na svoj pametni telefon. Samo pomagali bi, da bi naredili objektivno oceno navigatorjev za Android. Najlažji način, da ugotovite, kateri je boljši ali vsaj priljubljen, je, da si ogledate Play Market o številu namestitev programa.
 • »Google Zemljevidi: navigacija in javni prevoz« Google je uvrščen na prvo mesto, saj je bila aplikacija prenesena 1 milijardo krat.
 • Waze je socialni navigator istega razvijalca. Program je bil prenesen 100 milijonov krat.
 • "Yandex. Navigator - prometni zastoj in GPS navigacija »iz YandexaNameščen 50 milijonov krat, zato se uvršča na tretje mesto, vendar ga deli z drugim programom.
 • "2GIS: imenik in navigator" - program podjetja DoubleGIS LLC, ki deli od "Yandex" in Maps.Me 3-5 vrstic ratinga. Nameščena je bila tudi 50 milijonov krat.
 • Maps.Me - Offline zemljevidi My.com BV V. Namestitev je bila 50 milijonov krat.
 • Navitel Navigator GPS in Maps je razvil Navitel. Aplikacija je nameščena 10 milijonov krat.
 • TUKAJ WeGo - offline karte, ki jih je razvil HERE Apps LLC. Program, kot je Navitel, je bil prenesen 10 milijonov krat.
 • "OsmAnd Zemljevidi in GPS navigacija", OsmAnd. Program je bil prenesen 5 milijonov krat.
 • Sedem cest - Navigator Navigator. Uporabniki so ga naložili milijonkrat.
 • Seveda, v pregledu Android navigatorji so morda padli iz več deset programov, vendar zgoraj opisani programi - najbolj priljubljeni in preprosti. Dobili so veliko ocen in dobro povprečno oceno.

  Zemljevidi: Navigacija in javni prevoz

  To je najbolj priljubljen program na seznamu, kar dokazuje ne le število prenosov, temveč tudi 65 milijonov krat mesečno. Navigator, izdelan na podlagi brezplačne kartografske storitve. Google je delal na tehnologiji GPS. Storitev je bila prvič uvedena leta 2005.
  Google Zemljevidi so na voljo tako v pametnem telefonu kot v računalniku. Prvič, ta storitev, ki ima vse zemljevide sveta, odraža lokacijo uporabnika, njegove običajne poti in omogoča uporabo glasovnega navigatorja. ProgramVključuje zemljevide in satelitske posnetke planeta Zemlja. Nekatere regije so prejele zračne posnetke z višine 250–500 metrov. Storitev ponuja tudi karte Lune in Marsa. Navigacija Google Zemljevidov za Android omogoča uporabo poslovnega imenika in načrta za posamezne države: ZDA, Kanada, Irska, Velika Britanija itd.

  Funkcije Google Zemljevidov

  že omenjeno, zahvaljujoč storitvi lahko iščete ulice, predmete in območja vašega mesta ali drugih. Obstaja možnost postavitve poti. Storitev aktivira funkcijo lokacije na pametnem telefonu, najde uporabnika, vas pozove, da določite cilj in pot po poti. Nato lahko vklopite možnost navigacije, ki vas bo spremljala skozi glasovna sporočila. Zato se ta možnost pogosto uporablja v avtomobilih. Ogledate si lahko ulice v Google Zemljevidih. Funkcija Google Street View vam pomaga raziskati območje, iz katerega morate priti. Na primer, greste na poslovno potovanje v drugo mesto, želite najeti stanovanje, vendar tega območja ne poznate. Vključite lahko pregled ulic in vidite, kaj je v bližini, in kakšna presenečenja vas lahko čakajo na kraju samem. Čeprav program na začetku ni bil brez povezave, je ena različica dodala možnost shranjevanja kartice določenega mesta, tako da ga je bilo mogoče kadar koli odpreti in najti pot. Ampak v tem primeru, lokacija ne deluje, in zato boste morali krmariti po ulicah in drugih predmetih okoli vas.

  Waze

  Drugi najbolj priljubljen navigator, ki je bil prenesen 100 milijonov krat. To je toBrezplačna aplikacija za navigacijo, ki spremlja stanje na cestah, vam pomaga zgraditi pot, se seznani z lokacijo radarjev za hitrosti in zbira informacije o razmerah na cesti.
  Uporabniki delajo na zemljevidih ​​programa. Uporablja se od leta 2008. Ustanovili so ga Uri Levine, Ehud Shabtai in Emir Shaynar iz Izraela. Do konca leta 2011 je podjetje sestavilo 80 zaposlenih. Toda leta 2013 je Google kupil aplikacijo za 11 milijard dolarjev.

  Funkcije Waze

  Waze Navigator za Android, ki ga lahko brezplačno namestite na Google Play. Ima zelo uporabniku prijazen vmesnik. Nekoliko drugačen od tistega v Google Zemljevidih. Pogosto se aplikacija imenuje socialna, in ne samo to. Dejstvo je, da v mnogih pogledih deluje z drugimi uporabniki. Na primer, če obstajajo kakršne koli težave na cesti, bo voznik ali pešec to prijavil programu, da drugi ne bodo prišli v neprijeten položaj. Seveda to ne pomeni, da lahko ena oseba zavede vse uporabnike Waze. Običajno storitev zbira informacije od več očividcev in neodvisno preveri podatke iz svoje baze podatkov. Navigator za Android Waze je program, ki skrbi za svoje uporabnike. Če ste zgradili pot, vendar je telefon odklopljen ali zaprt, bo Waze shranil vse podatke in po ponovnem zagonu boste videli trenutne podatke o prometu.
  Obstajajo Waze in pomanjkljivosti. Ti vključujejo pomanjkanje rednih posodobitev, ki bi lahko obravnavale napake in napake. Žal program morda ne bo uspel. Vendar je veliko primerovredke, tako da vam koristi aplikacije in njenega dela zaprejo oči pred težavami.

  «Yandex. Navigator - prometni zastoji in GPS navigacija »

  V ratingu navigatorjev je 3-5 mest vzel le tri aplikacije. Program iz Yandex v tem primeru je morda najbolj priljubljen s svojim razvijalcem. Glede na to, da je bila storitev prenesena 50 milijonov krat, vendar jo uporablja predvsem v Rusiji, dokazuje njeno odlično delo.
  Pred blokado »Yandex« v Ukrajini je veliko voznikov raje uporabilo to storitev, ker zagotavlja točne podatke in hitro deluje. «Yandex. Navigator "za Android je bil prvič izdan leta 2012. Ta navigacijska aplikacija je na voljo tudi na iOS in Windows Phone. Razvijalec je podjetje Yandex. Brezplačno ga lahko namestite iz storitve Google Play. Značilnost programa je, da zavzame malo prostora na pametnem telefonu, opravlja vse funkcije navigatorja in deluje brez izjeme.

  Funkcije »Yandex. Navigator - prometni zastoj in GPS navigacija »

  « Yandex. Navigator "za" Android "deluje ob upoštevanju prometnih zastojev in polaganja minibusa. Kot pri Google Zemljevidih ​​lahko tu uporabljate glasovna sporočila, ki vam ne bodo samo povedala, kje in kdaj se boste vrnili, temveč tudi prisotnost prometnih zastojev in druge težave na cesti. Poleg tega lahko vidite vse cestne avanture, sheme hiš in drugih predmetov, ki se v tem primeru gibljejo v tridimenzionalnem ali dvodimenzionalnem načinu. Če je navigator povezan z avtomobilom, bo meril približno hitrost vožnje in navedel čas, za kateregaboste prišli do cilja. Vsi priljubljeni predmeti bodo prikazani na poti: kavarne, trgovine, kinematografi, lekarne itd. Program lahko uporabljate na spletu ali brez povezave, v drugem primeru pa morate vnaprej shraniti pametno kartico svojega mesta ali regije, kamor greste. Yandex poskuša privabiti uporabnike na svoj izdelek, tako da uporablja veliko zanimivih "čipov". Na primer, 31. avgusta 2018, je dodal glas Vere Brežnjev, ki je lahko vaš spremljevalec. Obstajajo tudi glasovi Basti, Kharlamova, Utkina, Mashkova.

  "2GIS: imenik in navigator"

  To je še en Navigator za Android v ruskem jeziku. On je z Yandexom. Navigator "in Maps.Me razdeli 3-5 vrstic razvrstitve, saj ima 50 milijonov prenosov Play Market. Program lahko namestite brezplačno.
  Prednost storitve je ta, da deluje že skoraj 20 let, od leta 1999. Ustanovitelji so bili oče in sin Alexander in Dmitry Sysoev. V letu 2011 je potekalo preimenovanje projekta, po katerem se je "Dubligis" spremenil v "2GIS". Sedež razvijalca se nahaja v Novosibirsku. Ima priročnike za številne regije v Rusiji, pa tudi za druge države: Kazahstan, Ukrajino, Kirgizistan, Češko itd. Storitev je priljubljena, kar dokazuje, da - 40 milijonov uporabnikov na mesec v juliju 2018. Storitev je aktivna v 350 mestih, njena ocenjena vrednost pa je 211 milijonov USD.

  Funkcije "2GIS: imenik in navigator"

  "2GIS" za "Android" - dober navigator, ki se ukvarja z vsemi nalogami. Lahko delaškartografske in referenčne vsebine, uporaba informacij o organizacijah, potovalna iskanja za javni in zasebni prevoz. Aplikacija prikaže prometne zastoje, vam pomaga izmeriti razdaljo in čas do cilja.

  Maps.me

  Ta dodatek je na voljo tudi na 3-5. Mestu, ki je bilo preneseno 50 milijonov krat. Program je bil prej imenovan MapsWithMe. To je brezplačno in ga lahko namestite v pametni telefon iz storitve Google Play. Program temelji na zemljevidih ​​OpenStreetMap in se lahko uporablja kot turistični GPS navigator za Android. Prvič je bil izdan leta 2010, leta 2014 pa je kupil novega lastnika - Mail.Ru Group.

  Funkcije Maps.me

  Po prvem zagonu program prenese zemljevid mesta ali države, v kateri se nahaja uporabnik, skupaj z glavnimi objekti. Tako lahko tudi brez internetne povezave uporabite navigator.
  Aplikacija deluje z GPS-om, pomaga prilagoditi pot za različne načine prevoza. V njej je mogoče najti potreben predmet, sklepati in vnesti podatke. Navigator ima glasovna sporočila in ponuja informacije o priljubljenih lokacijah v območju.

  Navitel Navigator GPS in zemljevidi

  Vsi zgoraj opisani programi so bili brezplačni, vendar je ta možnost plačljiva. Deluje s satelitsko navigacijo. Upravlja projekt JSC "Center za navigacijske tehnologije". Program je znan v državah SND, Evropi, Aziji, Latinski Ameriki. Razvijalec Navitel ponuja številne različne brezplačne storitve, ki delujejo skupaj z zemljevidi. Na primer, "Navitel." Dogodki »dajejo priložnost, da označite ali vidite na zemljevidu

  Funkcije "Navitel Navigator GPS in Zemljevidi"

  "Navitel" - GPS-zemljevidi za "Android", tako da program obvladuje vse priljubljene funkcije, ki so opisane že prej. Omogoča iskanje naslovov ali objektov na zemljevidu, prikaz površinskih zgradb, zbiranje podatkov o manevrih. Program vam omogoča, da si ogledate vozni pas cest, izračunate pot in prilagodite vizualne namige. Namestitev dodatnega orodja pomaga pri uporabi radarjev, stacionarnih kamer, poročanja o slabih cestnih površinah.

  HERE WeGo

  Ta aplikacija je priporočilo za Google Play. Navigator je lep, čeprav je bil prej v lasti družbe Nokia. Razvit je bil leta 2013 in ponujen kot kartica za modele Nokia. Leto po izdaji programa na Googlu Play in nato v App Store.

  TUKAJ WeGo Funkcije

  Če ne veste, kateri brskalnik namestite na Android, si lahko ogledate to možnost. Aplikacija ima preprost in intuitiven vmesnik. Lahko spremeni kot gledanja. Obstaja samodejno preklapljanje med dnevnim in nočnim načinom. Zanimiva možnost je, da izberete element, ki ga lahko shranite v zbirko. To naredite tako, da izberete element in ga kliknete s prstom. Na zaslonu so točke, okoli katerih lahko izberete in shranite. Lahko tudi usmerite pot in pošljete podatke eni od družabnih omrežij ali kurirjev.
  Navigator vam omogoča uporabo več načinov, ki označujejo prometne zastoje, javni prevoz ali satelitske posnetke. Tramvaji iz podzemne železnice so lahkorazlikovati po barvi. Če kliknete katero koli hišo, lahko dobite informacije o tem, katere organizacije so, njihovi telefoni in spletna mesta.

  »Zemljevidi in GPS navigacija - OsmAnd«

  Navigator OsmAnd za Android je odprtokodna programska oprema. Uporablja kartice OpenStreetMap in številne rastrske kartice. Prvič je program postal znan leta 2010, njegov avtor pa je postal Autoshift.

  Funkcije OsmAnd

  Glavna značilnost programa je navigacija brez povezave. Poleg tega pa program deluje tudi z internetno povezavo. Podatke shrani iz interneta, tako da si lahko ogledate in urejate POI, zapisujete poti in spreminjate obstoječe prednastavitve.
  Program ima glasovne pozive v več jezikih, samodejno povečavo in vrtenje zemljevida. Uporabite lahko različne dodatke za morske kupi smučarskih prog, parkirišča, ustvarjanje avdio ali video zapisov.

  "Sedem cest"

  Zapre navigator navigacijske programske opreme "Sedem cest". Njegov razvijalec je bil Krasnoyarsk podjetje "Navikae". Prva vloga se je pojavila leta 2012. Avtorji aktivno delajo na njem, redno objavljajo posodobitve in jih izboljšujejo. Program se ukvarja z ročnim skaliranjem, ima baterije in satelitske indikatorje. Podatke o prevoženih kilometrih lahko zberete, izberete več načinov delovanja in poiščete predmete. Žal trenutno lahko najdete predmet samo na naslovu ali koordinatah. Program nima glasovnega vnosa ali univerzalnega iskanja v Google Zemljevidih. Po potovanju lahko shranite aliprenesite novo, simulirate vožnjo po poti ali pa jo povsem prikažete. Lahko uporabite sledi. Pri delu z minibusi lahko uporabljate avtomobilski način. Do danes ni mogoče uporabiti gradnje pešcev, tovornih ali javnih poti.

  Sorodne publikacije