Hitri in izvirni učinki lebdenja CSS

Stran, ki je narejena hitro, brez pretiranih vrtinčenj in opaznih stroškov, z dostojnim dizajnom in polno funkcionalnostjo - dobro delo in vreden rezultat. Izbira umetnika v tem primeru je zelo pomembna ne le za lastnika mesta, ampak za povprečnega obiskovalca. Ni vsakdo radi obiskal vire, ki uporabljajo sofisticirana orodja za prikaz njihove dinamike. Zato se morda ne zdi čudno, vendar je predanost umetnika uporabi psevdo-razredov, kot je CSS hover, dobra izbira. Preprostost - najpogosteje ključ do uspeha.

Kraj uporabe

Psevdo razred CSS se uporablja za ime razreda (razredi) ali identifikator, ki opisuje oznako, ki ni nujno vizualno prikazana na strani, vendar mora biti dostopna miško, na primer prek pravila z-indeksa CSS.

Če je na voljo dovolj dela oznake, bo CSS hover deloval. Dejstvo, da lahko razrede manipuliramo in konstruiramo iz njihovih konstrukcijskih imen v običajnem stanju oznak strani, in v primeru, ko je miška nad njimi, ne pomeni, da so oznake, ki jih opisujejo edinstveni identifikatorji, omejene. Vse je odvisno od spretnosti in tehnologije razvijalca. Mesto pod oznako ima vedno obliko pravokotnika, vendar nekaj pravil za sliko ozadja in barvo ozadja (v smislu transparentnosti) zlahka spremeni stanje stvari. Slika ni nujno v formatu .png ali .jpg - uporabite lahko preprosto .gif animacijo.

Razumevanje postavitve

Postavitev sloga je odvisna od izvajalca. Če jeoboževalec CSS, lahko pričakujete popolno pomanjkanje javascript kode in možnost, da razumete, kako je določeno dejanje na strani ustvarjeno. Morate se pomikati po številnih razredih CSS in ujeti njihove medsebojne odnose, preden postane ustvarjalčeva misel na voljo.
Če je bil izbran izvajalec kompozitni razvijalec, ki ima dokaj dobro CSS pravilo, vendar bolj osredotočen na oznake HTML in javascript, bo težko razumeti možnosti za dinamično postavitev. V tem primeru bodo oznake CSS in pravila skočili s kode strani kot gobe po dežju.

Ni najboljša možnost, da združimo enkoderje HTML + CSS in HTML + JS skupaj, toda v praksi to ne uspe vedno. Najboljša možnost je, da razvijalcu naložite svoje zahteve, od katerih je ena le CSS hover in pravila te vrste so zelo pomembna. To je ravno tako enostaven primer, ko lahko kupec natančno določi, kaj naj uporabi. Popravite, da se obvezujete, da boste uporabili podobne CSS učinke. Vse poskuse prostega poklicnega plavanja je treba ustaviti pred korenom, še preden se začne delo na spletnem mestu, sicer ne bo končano.

Učinek lebdenja CSS pri lebdenju in skrbi

Glavna stvar je razumeti načelo in je zelo preprosto. Pokažite vse čare psevdo-razredov samo na dinamičnih ali preprosto realnih straneh. Članek je težko opisati gibanje. Na sliki je mogoče videti splošno idejo.
Logika tukaj je preprosta - obstajata dva opisa. Eden prikaže oznako v normalnem stanju, drugi pa v primeru, ko je prišla miška. V drugem primeru ime razreda aliID preprosto dodate v »: hover«. Oba opisa morata izpolnjevati zahteve CSS.

Medved je prišel do oznake in ga zapustil

. Sprejeto je, da je oznaka v normalnem stanju statična, če na začetku ni treba prikazati nekaj dinamičnega. Zato morajo pravila za hover CSS pri lebdenju spremeniti nekaj v slogu običajnega statusa oznake.
To ni obvezno načelo. Lahko in morate uporabljati polno moč CSS pravil, zlasti prehod, motnost, barvo ozadja, ozadje-image Še posebej zanimivi so prvi dve - sami po sebi sta dinamični. Še bolj zanimiva je možnost uporabe dinamike skrbi za miško iz oznake. Zakaj ne? Statično stanje na strani ni nič dinamično, če pa je miška prispela na oznako, je lebdenje, potem pa je morda še vedno živo. Dejstvo, da razred ni dodeljen psevdo-razredu, ne pomeni nič enakega.
Medsebojno pritrjevanje oznak, na primer, serija krogov s polmeri, ki se zmanjšujejo na sredini, vam bo omogočila, da ustvarite val pri premikanju miške. Če greste še dlje, delite oznake na pravih mestih z enakimi pravili (na običajen način in v CSS hoveru), na primer prostor med informacijskimi bloki, na pravih mestih, lahko prikažete miško, bujenje, zamegljenost zaslona ali zamegljenost meja informacijskih blokov.
Ni nujno, da so hover CSS učinki v oznakah nad bloki informacij. Zahtevane oznake lahko pogledate samo. Toda takoj, ko je miška prekoračila razpoložljivi del, lahko CSS hover slog poveča indeks z. Ko skrbi za miško, se bo vse vrnilo na njihova mesta. CSS hover pseudo razred v povezavi s pravilno uporaboPravila CSS - dobro, preprosto, pravilno delujoče mesto.

Sorodne publikacije