Kawasaki Z1000: Svetel, mestni svetlejši, pregled modela

Kawasaki Z1000 je prava mestna pištola. To je močan, lep, prefinjen železni konj. Proizvajalec ga pozicionira kot proizvajalca kot naslednika legendarne Z-serije, proizvedene pred več kot 3-4 desetletji. Zelo težko se strinjam s tem dejstvom, saj je to zelo sodoben, futuristični in tehnološki motor, ki je nova generacija prometa. Današnji govor je o njem.

Nekaj ​​zgodovine

Leta 2003 je Kawasaki predstavil prvo generacijo motornega kolesa Kawasaki Z1000. To je bilo mesto streetfighter, ki temelji na dejstvu, da je bil "neeked", samo v tovarni zmogljivosti. Takrat je bilo priljubljeno nakupovanje športnih koles, razstavljanje vseh plastike, namestitev klasičnega udobnega kolesa in samo zabava v mestu iz enega preprostega razloga - priročno. Če pogledamo vse to, so se podjetja odločila, da je čas za začetek proizvodnje takšnih motornih koles, ki bi bila zelo primerna za uporabo v mestu, vendar bi lahko pokazali vse svoje moči in zmogljivosti, če bi bilo potrebno. Seveda, ko so velika podjetja prevzela svojo proizvodnjo, je bilo treba modele obogatiti, in sicer motorna kolesa, ki so nadomestili samozaposlene kopije bolj prefinjeno.

Začetek sprememb

Leta 2003 je bil Kawasaki Z1000 praktično motorno kolo Kawasaki ZX9 z nekaj spremembami. To je nekoliko spremenilo zadnje vzmetenje, imel je jekleni okvir in izdal približno 130 konjskih moči. To je precej majhno, vendar je imel povečan navor in poravnal svoj "polk". Tako jeNjegova priročno v mestu. Zahvaljujoč temu, motorno kolo naredi svojega lastnika bolj mirno, postane manj tog, bolj obvladljiv in predvidljiv, saj se moč prenaša gladko po celotni dolžini vrtljivih ovinkov. Po sprostitvi prve generacije je bilo nekaj restilij, vendar pa se lahko polnopravne generacije obravnavajo kot modeli iz obdobja 2003–2010 in od leta 2010 do danes. Leta 2014 je prišlo do majhnega restilinga, ki je bil bolj povezan s tehničnimi trenutki, na primer povečal rezervoar za gorivo in tudi nekoliko povečal moč zgodbe. Od leta 2010 je na motornem kolesu nameščen aluminijast okvir, ki naj bi olajšal vožnjo motornega kolesa.


Specifikacije

Če pa ga potrebujete, je lahko popolnoma noro, ni čudno! 150 konjskih moči, dokaj kratka osnova, nizko težišče in visok navor pri nizkih hitrostih motorja - to je ključ do uspeha! Ta motocikel od začetka obide številna športna kolesa. Torej, glede na tehnične značilnosti Kawasaki Z1000 jim daje visoke hitrosti, vendar na začetku boste vedno prvi. Motorno kolo je dobro izdelano. Na orožju ima štirivaljni motor z vgrajenim valjastim mehanizmom, ki proizvede približno 150 konjskih moči in 110 Nm navora. Pospešek do prve sto je 33 sekund. Največja hitrost je okoli 250 kilometrov na uro. Kawasaki Z1000 ima popolnoma prilagodljive obrnjene sprednje vilice s prednapetostjo, stiskanjem in nastavitvami obračanja. Zadnje vzmetenje je monološkega tipa in ima isto regulacijo. Sprednje zavoredvo-diskovni štiri-batni, zadnji enojni disk z enim diskom s plavajočo podporo. Eden najnižjih sedežev v razredu, vendar se bo praktično vsaka oseba v njem počutila odlično.

Oblikovanje

Tukaj je vredno reči, da oblikovalci podjetja-proizvajalca ne jedo svojega kruha. Zasnova Kawasaki Z1000 izgleda, kot da transformatorji živijo med nami. On je tako futurističen, kot si lahko predstavlja. Seveda, če želite povečati videz, potem morate narediti nekaj izboljšav. Na primer, standardna optika tega motocikla ima premajhen žarek svetlobe, zato bo veliko lastnikov teh motornih koles dopolnilo svoje ksenonske žaromete, sprednji del motornega kolesa pa bo še bolj podoben robotu in ne bo dobro. Robot je agresiven in zlonamerno konfiguriran. Sprednji žarometi vgrajeni v plastiko. Slika dopolnjuje široko zadnjo gumo z elegantno nameščenim repom s potniškim sedežem.

Zaključek

Kawasaki Z1000 - motocikel, ki ni primeren za začetnike - je svetel "mestni vžigalnik", katerega značaj lahko prelisiči le izkušen kolesar, ki ve vse modrosti vožnje motornega kolesa. On je nekaj med športnim kolesom za tir in neposredno vožnjo kolesa. Zakaj med Odgovor je preprost: za tirnico ni primeren zaradi nizkega pristanka, kar ima za posledico nizko razdaljo, zaradi česar je težko obrniti kolo, pri visokih hitrostih pa ni primerno, saj ima manj konjev. To je bistvoudobje, lepoto in moč med motornimi kolesi Kawasakija. Zato je mogoče to kolo varno priporočiti za nakup. Seveda, če se ne bojiš vrednosti te zveri. Cena Kawasaki Z1000 ni majhna. Začetni stroški novega motornega kolesa se začne z oznako 900 tisoč rubljev. Toda ta "železni konj" vas ne bo razočaral v primeru njegovega nakupa. Bodite previdni pri vožnji vozil. Vso srečo na cestah!

Sorodne publikacije