Zgodovina izdelave in podroben opis telefona Motorola E1

Navdušenci blagovne znamke Motorola se veselijo telefonskega izhoda Motorola E1, kar je povsem razumljivo glede na značilnosti in zmožnosti te naprave. Najbolj nenavadna in edinstvena funkcija E1 je bila povezava z Apple iTunes. Zaradi tega je ROKR E1 odprl povsem novo linijo glasbenih naprav.

Prvi vtis

Sprostitev modela Motorola ROKR E1 je potekala 7. septembra 2005 na razstavi v San Franciscu. Ta izdelek je bil rezultat treh velikih korporacij:
 • Apple, ki je odgovoren za razvoj programske opreme,
 • Cingular, ki zagotavlja celične storitve,
 • Motorola, ki se ukvarja s samo izdelavo. aparata.
 • Na začetku so strokovnjaki pričakovali velika pričakovanja za to napravo, zato je bila predstavitev Motorola E1 morda najbolj pričakovan dogodek tega leta. Vendar pa, ko je prva študija tega telefona postala očitna pomembne slabosti. V modelu E1 na primer ni vgrajene naprave Apple za uporabo. Namesto tega lahko vidite precej zmeden vmesnik, zapleten proces sinhronizacije z računalnikom in omejitve pri nalaganju skladb (100 kosov).


  Omeniti je treba, da je ta omejitev ostala ustrezna, tudi če je bila v telefon nameščena pomnilniška kartica z največjo dovoljeno zmogljivostjo. Vendar pa ni podprla niti razočaranja - resnično je potisnila nazaj in za seboj pustila neprijeten vtis videza Motorola ROKR E1.

  Tehničniznačilnosti

  Po prvem nastopu telefona, je takoj postalo jasno, da prvi vtis o tem ni najboljši, in edina stvar, ki bi lahko rešila situacijo, je "notranjost" Motorola E1. Vendar pa se naprava ni pohvalila z ničemer - zaradi svojih lastnosti ga je naprava spomnila na podobne telefone tistih let, brez kakršnih koli očitnih razlik.


  Ta model Motorola je imel 32 MB vgrajenega pomnilnika, vgrajen načrtovalec kovčkov, budilko in kalkulator, glasovno klicanje in glasovne nadzorne funkcije. Naprava je delovala na enem jedru, dostop do interneta pa je bil izveden s tehnologijami WAP 2.0 in GPRS, ki so že pozabljene. E1 je podpiral MP3 glasbo in normalno polifonijo, imel je kamero z 03 milijoni slikovnih pik, je bil "prijatelj" z aplikacijami Java in bi lahko deloval v stanju pripravljenosti 80 ur, vendar pa ni bil "telefon prihodnosti", saj so napravo postavili razvijalci. Zato je ROKR 1 utrpel uničujoč fijasko, zaradi česar je bil leta 2006 dokončno ukinjen.

  E1 VS iPod

  Ko Motorola E1 ni mogel presenetiti sveta kot mobilno napravo, je bila postavljena kot kompaktni predvajalnik glasbe, tako imenovani magnetofon v žepu. Vendar pa na tem "prestolu" ROKR ni trajal dolgo, saj je takrat vodilni položaj na trgu glasbenih predvajalnikov samozavestno utrdil za Apple iPod.

  Predhodnik iPhone

  Nekateri strokovnjaki še vedno imenujejo napravo ROKR E1 neuspešni vaji iPhone. Dejansko ima ta izjava del resnice. V začetku XXI. Stoletja je postalo jasno, da zelo kmalu iPodbo šel v ozadje, saj se bo na trgu pojavil pametni telefon - pripomoček, ki prihrani potrebo po prenosu telefona in predvajalnika glasbe hkrati.
  Potem je Steve Jobs spoznal, da potrebuje okoli svojih tekmecev, da ustvari kompakten in funkcionalen telefon s funkcijo podpore za predvajanje glasbe. Takrat prihodnji genij še ni verjel v moč svojega podjetja in je zato sklenil pogodbo s Cingularjem in Motorola - takratnimi voditelji na trgu mobilnih naprav. Tako se je pojavil ROKR E1, ki na srečo ni izpolnil pričakovanj svojih ustvarjalcev. Zakaj "na srečo"? Ker je Steve Jobs, navdušen nad kritiko javnosti, zaprl projekt Motorola E1 in začel razvijati svojo napravo, ki lahko hkrati igra vlogo mobilnega telefona, kamere in predvajalnika glasbe. Tako se je pojavil prvi iPhone, vendar o tem, kako je vplival na svet in nadaljnji razvoj mobilne industrije, sploh ni vredno omeniti.

  Sorodne publikacije