Wilhelm Strauss je antagonist serije Wolfenstein Games

Serija iger Wolfenstein je ena najbolj znanih ne samo v žanru FPS (strelec prve osebe), temveč tudi med računalniškimi igrami na splošno. Ta franšiza je priljubljena ne samo na račun vožnje, izkrivljene zgodbe in vzdušja, temveč tudi na račun karizmatičnih sovražnikov in šefov. Glavni je Wilhelm Totenkopf Straße.

Serija iger Wolfenstein

Prvi dve seriji iger sta izšli v osemdesetih in nista pridobili veliko priljubljenosti. Narejeni so bili v žanru prikrite akcije z razgledom od zgoraj. Pravi preboj je bila tretja franšizna igra, ki jo je svet videl leta 1992 pod imenom Wolfenstein 3D. Bila je ena prvih v svetu iger v prvi osebi v žanru. Glavni junak po imenu BJ Blakowitz (ki je tudi protagonist vseh kasnejših iger v seriji), ameriški posebni agent, naj bi izšel iz gradu Wolfenstein (Volk-kamen, ki v resnici ni obstajal), kjer je bil ujet.


Kasneje je svet videl še nekaj iger, vse v istem žanru, od katerih jih je javnost toplo pozdravila in jih kritiki zelo cenili. Skoraj vse igre, od leta 2001, so bile nominirane z različnimi igralnimi edicijami in nagradami Shooter of the Year. Parcela franšize je bila ponovno zagnana, začenši z igro Return to Castle Wolfenstein (skrajšano RtCW, "Return to Castle Wolfenstein"). Ta igra se je znova začela z pobegom B-Jaya iz gradu. V akciji je razkril načrte nacistov za izvajanje groznih okultnih poskusov na trupelih, ki vodijo dodviganje nemrtvih v grobnicah gradu, porušitev raketne napade na London in, kar je najpomembneje, spoznanje o razvoju super orožja s strani Nemcev - "Ubersoldat".


V igri Wolfenstein 2009 se Blakowitz še naprej bori z okultnimi študijami nacistov, ki nameravajo z vojskovanjem in različnimi vunderweffi osvojiti vojne in vladati nad planetom. Naslednji deli serije nam povedo alternativno zgodovino sveta, v kateri so Nemci praktično premagali zavezniške sile in ujeli druge države. Blusakovits se jim poskuša upreti, bori se proti hordam navadnih vojakov in žrtev genskega inženiringa.

Wilhelm Straße

Wilhelm-Strauss General Wilhelm-Strauss, poimenovan Tottenkopf (iz nemškega "Skull", "Dead Head"), je glavni nasprotnik BJ v delih "Return to Castle Wolfenstein", "Wolfenstein" in "Wolfenstein: New Order ". \ T On je SS Obergruppenführer in vodja njegovega oddelka za specialistične raziskave. Pod vodstvom lobanje potekajo grozljive nacistične preiskave na področju okultizma, magije in tajne tehnologije.
O preteklosti Strauss v procesu igre ne govori, o njem vemo le tisto, kar je neposredno prikazano med potekom dogodkov serije. Znano je le, da je vitez viteškega križa s hrastovimi listi in meči. To je precej visoka nagrada, ustanovljena v Wehrmachtu, ki je bila v letih vojne podeljena le 160 ljudem. Prav tako lahko vidimo v Wolfensteinu (2009), da ima "ranjen" prsni koš v zlatu. To simbolizira tisto, kar je Totencompf pridobil vsaj petrane in vse v različnih časih.

Ime in vzdevek

Samo ime Wilhelma Straße izrecno nakazuje na primer Wilhelmstrasse, najnovejši in najdaljši proces v nürnberškem nizu nacističnih vojnih zločincev po Mednarodnem vojaškem sodišču v Nürnbergu. Primer je bil tako neuradno imenovan, ker so ga presojali različni nemški ministri in poveljniki. Večina glavnih vojaških institucij se je nahajala na Wilhelmstrasse ("ulica William", vladna ulica v Berlinu). Kar zadeva vzdevke, v izvirniku njegov vzdevek zveni kot Tottenkopf. V različnih prevodih in različnih delih se imenujejo drugače: Tottenkopf, Skull, Dead Head, Head of Death. Dejansko je vse to sinonim. Najprimernejši prevod bi bil "lobanja", saj je za vzdevek primernejši - kratek, zvočen, natančen. Najbližje prevodu bi bilo "Dead Head". To je točno tisto, kar "Tottenkopf" v nemščini in "Dead Head" v ruskem jeziku, imenovan tretji SS tank delitev. Najverjetneje, v čast tega brutalnega oddelka, so ga imenovali nasprotnik igre.

RtCW

Ob vrnitvi v grad Wolfenstein je Wilhelm Straße izvedel raziskovalno kampanjo Wehrmacht za ustvarjanje super vojakov. Prvi poskusi niso bili zelo uspešni, toda nacisti so poskušali "tonirati" vektor razvoja, ki ne bi privedel do smrti ali popolne norosti subjektov.
Blusakovits je uničil nemške laboratorije, pri čemer ni uspel ustvariti super orožja, nato pa se je boril z glavnim delom.Lobanje - Uber-vojak. Potem ko je premagal svojega najboljšega borca, je Strauss pobegnil na jet.

Wolfenstein

V naslednjem delu nacisti najdejo vir čarobne energije - Črno sonce. Nahaja se v mestu Eisenstadt, kjer je poslana ekipa raziskovalcev, ki jo vodi Victor Tsetta. Ko ga Blusskovits ubije, namesto Tsette pride Wilhelm-Strauss Dead Head. Naroči, da ukrade in ubije Caroline Bekker, vodjo Upora, nato pa aktivira novo super-orožje v Zeppelinu, da preizkusi njegovo moč.
Blusakovci se borijo z Zeppelinom in tam najde portal v Črnem soncu. Ubija super-vojaka, pomočnika Straussa, ki uničuje čarobne medaljone, ki vodijo do dimenzije Črnega Sonca in udari v zračno ladjo. BJ si med nesrečo sam skoči v padalo, in če je lubanja čudežno preživela po eksploziji.

Wolfenstein: novi red

V "novem redu" se blakovi z razvezo ujamejo v platformo Straße, vendar jih uspe zgrabiti. Lobanja spozna zapriseženega sovražnika in mu pove, da bo ubil enega od svojih dveh prijateljev in predlagal BJ, da izbere, kdo točno. Če se ne bo odločil, bo Strauss ubil vse tri. Po umoru izbranega vzame možgane in gre. BJ prelomi s preostalim moštvom, vendar se poškoduje in pade v komo.
Po 14 letih se Blakowitz ponovno srečuje z Straße, ko tretji rajh zajame vso Evropo. Lobanja presadijo možgane njegovega drugega dela, vendar Blusakovits spopade z njim. Potem je general sam prešel v boksarko, a ameriški skavt zmaga in ga potegne venRavno z obleko in utripa z nožem. Pred smrtjo generala se razstreli z granato, vendar Blaskowitz uspe preživeti.

Sorodne publikacije