Kaj je tip vnosa HTML?

Če nikoli niste naleteli na označevalni jezik, verjetno ne boste razumeli, kaj je vrsta vnosa HTML. Tisti, ki delajo s HTML, te razlage nimajo ničesar opraviti. Toda za začetnike, ki se samo učijo tega jezika, bo koristno, da se seznanite z enim od atributov.

Jezik

Kaj je HTML in kdo ga potrebuje? Prvič je postal znan leta 1993. To je standardizirano orodje, običajno - za ustvarjanje dokumentov na internetu. Da bi se izognili zablodam v kompleksni terminološki terminologiji, je to lažje pojasniti. Večina spletnih strani, ki jih vidite na internetu, je sestavljena iz ukazov in kod. Vsi sestavljajo ta jezik.


Glavna aplikacija, ki reproducira HTML, je brskalnik. Za njega so bile prilagojene vse ekipe. Vse rezultate, ki jih je mogoče napisati v navadnem beležnici, interpretira na zaslonu.

Struktura

Da se ne bi izgubili skozi besedilno polje, zapisano v označevalnem jeziku, in da bi našli zahtevane atribute HTML - tip vnosa, je dokument strukturiran. Sestavljen je iz elementov, ki so zaprti v oznakah.
To so posebne oznake z lastnostmi besedila, ki je zajeto v oznaki. Na primer, morate narediti odstavek. Vzamete del besedila, da ga ločite, ga vstavite v oznake in. Oznake s poševnico (/) običajno izpolnijo ukaz in se imenujejo zapiranje. Obstajajo oznake, ki ne zahtevajo zapiranja. Na primer
- To je oznaka, ki ustvari prelom vrstice. V strukturi dokumenta, napisanega v jeziku HTML, sledimo sledljivim trajnim elementom. Nekatere veljajo za obvezne, brezdruge je mogoče storiti. Večinoma lahko označite hiperpovezave, besedilne bloke, obdelavo besedila, sezname, objekte, risbe, zemljevide, tablice, simbole in obrazce. Pogovorimo se o zadnjem elementu podrobneje.


Obrazec

Da bi našli atribut vrste vnosa HTML, morate preučiti pojem "oblika". Ena od definicij nakazuje, da je to element, ki uporabniku pomaga, da vnese informacije na spletno stran za nadaljnjo obdelavo. Za lažjo razlago morate zapomniti spletno stran. Verjetno ste na spletnih mestih videli različne elemente vmesnika, ki jih predstavljajo polja za vnos besedila, gumbi, stikala in potrditvena polja. Obrazci so orodje za uporabnika. Obiskovalcu omogočajo, da išče informacije na spletnem mestu, pusti komentarje, sodeluje v anketah itd. Če želite omogočiti kateri koli od predlaganih obrazcev na strani, morate uporabiti oznako

.

Povratne informacije

Za oblikovanje lahko uporabite eno od najpogostejših oznak. Odgovorna je za predmete, s katerimi obiskovalci delajo. Zahvaljujoč tej oznaki obstaja možnost uporabe posebnih besedilnih polj, gumbov, stikal, potrditvenih polj itd.
Če vam ni treba zbirati in analizirati informacij, potem ta oznaka ni nujno, da je znotraj

. Če pa želite, da se gradivo, ki ga je obiskovalec pustil, prenese na strežnik in po analizi, je potrebna oznaka obrazca.

Raznolikost

Zdaj gremo neposredno na vhodni atribut HTML. Vnesite -To je atribut, ki prikazuje videz elementa. Hkrati pa je popolnoma drugačen. Postane besedilno polje, polje z geslom itd. Atribut je večnamensko in lahko uporabniku omogoči, da hitro izbriše obrazec, nepravilno izpolnjen obrazec ali priloži datoteko.

Vrednost

Za atribut vrste vnosa HTML je na voljo deset vrednosti. Besedilo ustvari "okvir" stran za vnos informacij. Uporablja se lahko za različne namene: iskanje gradiva na strani, vnos osebnih podatkov itd. Polje je videti kot vrednost gesla. Navzven je videti kot besedilo, vendar so vse vnešene informacije označene z "zvezdicami". Ta možnost se pogosto uporablja za preprečevanje, da bi drugi vedeli, katero geslo vnesete. Obstajata dve podobni vrednosti za tip: potrditveno polje in radijski atribut. Prva možnost je potrditveno polje. Če želite narediti anketo na spletnem mestu, se potrditveno polje spremeni v potrditveno polje. In morate izbrati več možnosti. Druga možnost je ustvarjena za isti namen, vendar se imenuje "stikalo". Omogoča uporabo ene možnosti odgovora.
Obstaja veliko atributov, ki posnemajo gumbe v HTML-ju. Vrsta vnosa predloži ustvari priljubljen gumb, ki omogoča pošiljanje vnesenih podatkov strežniku. Obstaja podobna, imenovana slika. Ista stvar dela, vendar slika izgleda, kot da ni statična. Obstaja preprosto gumb z vrednostjo gumba. Kot smo že omenili, vam ta oznaka omogoča ustvarjanje elementov za prenos datotek ali slik. To uporablja vrednost atributa type-file. Verjetno ste videli podoben izdelekna spletni strani. Še posebej tam, kjer lahko prenesete datoteke. Zadnja vrednost za vrsto vnosa HTML - skrita. Z njim se lahko na spletni strani prikaže skrito polje. Uporabniku se ne zdi, ampak pomaga razvijalcu. Na primer, če mora strežnik posredovati informacije, ki jih je ustvaril prej. Torej obstajajo nekatere oznake, ki so vidne samo v datoteki s kodo. Tudi zaradi te vrednosti nastanejo skriti podatki za php ali js.

Drugi atributi

Tip obrazca HTML ni edini atribut. Celoten seznam najdete v vseh e-učnih vajah o označevalnem jeziku. Uporabite lahko na primer poravnavo, ki vam omogoča, da določite poravnavo slike. Ta atribut deluje ne samo z obrazci. Uporabite ga lahko na primer, če ste na vašo stran dodali zemljevid z vašo lokacijo, vendar ga želite postaviti drugače. Nato se ta atribut lahko nastavi na srednjo, zgornjo, levo itd.
Če želite gumbu dodeliti nadomestno besedilo, uporabite atribut alt. Na splošno je za višjo silo potrebno alternativno besedilo. Na primer, imate težave z internetno povezavo in vsebina na spletni strani se počasi nalaga. Ker je gumb predstavljen z določeno sliko, se morda sploh ne zažene. Nadomestno besedilo, ki ga določite, bo prikazano na njegovem mestu. Tako ga lahko obiskovalec zlahka najde, tudi če se sam vrh ne pojavi. Atribut seznama lahko pomaga pri seznamu možnosti. Če uporabnik v polju začne vnašati podatke, se lahko prikažemajhen seznam besed, primernih zanj. Dostop lahko blokirate in spremenite element z onemogočenim atributom. Takšni atributi so več kot 30. Omogočajo programerju, da prilagodi delo takih elementov, jih vpraša vrednost, vrsto, obliko itd. Še posebej, če spoznavate HTML. Tisti, ki delajo s tem jezikom vsaj nekaj let, lahko z večino teh kod enostavno delujejo. Toda začetniki so bolje uporabiti dodatne informacije. Obstaja veliko priročnikov, ki pojasnjujejo pomen vsakega elementa.

Sorodne publikacije