Bad wi-file: poiščite vzroke in jih popravite

Dobra novica za uporabnika je, da lahko z lahkoto odpravi vse razširjene težave z Wi-Fi. Večina sodobnih stavb je polnih elektronskih naprav, ki se brezžično povezujejo z internetom, in naprav, ki ustvarjajo močne elektromagnetne motnje, zaradi katerih va-datoteka deluje slabo. Da bi rešili težave takšnih brezžičnih povezav, je potrebno izvesti pravilno diagnostiko omrežij. V ta namen uporabite posebno programsko opremo za odpravljanje težav z Wi-Fi, ki lahko prikaže težave s signalom.

Splošne težave in rešitve

Ena od glavnih prednosti brezžičnega interneta je preprost dostop do interneta. Če pa je omrežno geslo preveč preprosto, se lahko nanj poveže vsakdo. Praktično neskončno lahko dostopate do omrežij s šibkimi gesli ali brez gesel, ki povzročijo preobremenitev omrežja, in uporabnik bo ugotovil, da je va datoteka slaba.


Za določitev nepooblaščene povezave priporočamo uporabo brezplačnega programa z imenom Zgodovinski pregled Wi-Fi. Identificira vsako napravo, povezano z omrežjem, ki vam omogoča iskanje in odstranitev tujih naslovov IP. Po nepooblaščenem odstranjevanju povezave nastavite novo geslo za usmerjevalnik. Če uporabnik ne ve, kje najde svoje "domače" geslo, mu lahko spletno mesto RouterPasswords pomaga določiti privzeto geslo, ki ga določi proizvajalec. Problem preobremenitve se pojavi v gosto naseljenih stanovanjskih soseskah, kjer je preveč ljudihkrati poskusi vzpostaviti povezavo na istem kanalu Wi-Fi. Hkrati se hitrost povezave močno zmanjša in va-datoteka deluje slabo. Popravite to sesutje z izbiro drugega kanala za usmerjevalnik. Če ima uporabnik 24-gigahertni frekvenčni usmerjevalnik, je na voljo 11 kanalov. Priporočeni kanali so 1 6 in 11, če pa ne morete nastaviti hitrosti, lahko poskusite druge, da najdejo hitrejšo povezavo ali kupite nov 5-gigahertni aparat.


Wi-Fi naprave imajo različne nastavitve. "AC" usmerjevalniki so korak naprej, za razliko od starejših modelov "B", "G" in "N", pri katerih va-datoteka deluje slabo. AU imajo več funkcij in omogočajo boljše delovanje. Omrežni usmerjevalniki imajo največji spektralni pas približno 8 x 160 MHz v primerjavi s standardnim 4 x 40 MHz za N usmerjevalnike. Povečana pasovna širina vam omogoča prenos več podatkov brez upočasnitve. Poleg zaščite pred nepooblaščeno uporabo pasovne širine lahko vrsta uporabljene varnosti omrežja vpliva na skupno hitrost. Če je omrežje odprto ali uporablja WEP, morate takoj spremeniti varnostne nastavitve WPA, WPA2 iz TKIP v WPA2 z AES. WPA in TKIP sta tista, ki je ne priporočate. Ti protokoli niso le zastareli in nevarni, temveč lahko upočasnijo omrežje. Najboljša možnost je WPA2 z AES - to je novejša in varnejša nastavitev, ki vam omogoča doseganje višjih hitrosti.

Namestitev usmerjevalnika

Veliko ljudi podcenjuje pomen izbirePrimerno mesto za recept za Wi-Fi. Tudi rahla sprememba položaja lahko vodi do počasne povezave. Večina ljudi, ki je razpakirala nov usmerjevalnik, jo je postavila tam, kjer bo: na polico, na mizo ali celo na tla, ne da bi vedela, da je višina lokacije zelo pomembna. Majhna razdalja od nivoja tal povzroči slabo delovanje naprave. Postaviti ga je treba čim višje, da bi razširili oddajni obseg. To pomaga tudi pri zaščiti naprave pred morebitnimi motnjami. Materiali, kot so beton in kovina, so običajno največji blokatorji Wi-Fi signalov. So tako učinkoviti v tem, da se lahko celo zaščitijo pred hekerji RFID. Zato morate zavrniti namestitev naprave v prostoru, v katerem so stene iz betona. Bolj kot je recept za Wi-Fi, šibkejši je signal.
Najboljša možnost je, da jo približate sprejemni napravi. Praktično postavite usmerjevalnik v središče hiše, Wi-Fi se predvaja na 360 stopinjah. Vendar, če je izdajatelj šibek ali je hiša velika, boste morda morali povečati obseg valov. Wi-Fi ojačevalniki so pomožne naprave, ki se povežejo z glavnim usmerjevalnikom in povečajo njen signal, da pokrijejo večje območje prenosa.

Brezžične motnje in hrup

\ t
Obstaja veliko brezžičnih signalov okoli ljudi. Kamorkoli gre človek, ga vedno prečkajo. Ti signali prihajajo iz elektronskih naprav, Wi-Fi usmerjevalnikov, satelitov, celičnih stolpov itd. Čeprav je Wi-Fiobičajno pri različnih frekvencah, kljub temu lahko večina teh naprav povzroči precejšnje motnje.
Mikrovalovne pečice lahko povzročijo ovire, ki vodijo do slabega sprejemanja rezin. To še posebej velja za starejše usmerjevalnike in je posledica dejstva, da mikrovalovne pečice delujejo na frekvenci 245 GHz, kar je skoraj blizu 24 GHz Wi-Fi območja. Zato obstaja situacija, kjer se lahko frekvenca mikrovalov prekriva s frekvenco Wi-Fi. Ko se to zgodi, so posredovani podatki ovira. Večina sodobnih mikrovalovnih pečic ima ustrezno zaščito, tako da valovi ne presegajo zasnove peči. Bluetooth deluje tudi pri frekvenci 24 GHz. V pravilno napravi je poseben ščit, ki preprečuje motnje. Da bi se izognili trčenju, bluetooth uporablja skokovit signal, ki se spreminja do 1600-krat /sekundo, pri čemer se signal naključno spreminja med več desetimi kanali. Sodobne wifi naprave identificirajo nizko kakovostne kanale, da se jim uspešno izognejo. Če pa to ne pomaga, je najbolje, da usmerjevalnik premaknete iz naprav Bluetooth. Preden lahko nadgradite datoteko wifi, lahko eksperimentirate tako, da pred izklopom Bluetooth izključite, da ugotovite, kaj ta naprava povzroča težave, še posebej, če se nanaša na starejše naprave. Nenavadno je, da so lahko tudi božične luči odgovorne za upočasnitev brezžičnega omrežja. Učinek povzročajo svetilke, ki oddajajo elektromagnetno polje, ki sodeluje z brezžično skupino, kar slabo vpliva na datoteko wif. LED trakovi imajoutripajoči kristali, vgrajeni v vsako svetilko, ki ustvarjajo elektromagnetna polja.

Spreminjanje nastavitev omrežja

Naslov IP je niz številk. Številka 1921681.1 je generična, ki identificira uporabniško povezavo. Za spremembo nastavitev morate poznati IP naslov usmerjevalnika, še posebej, če je konfiguracija wifi padla. V ta namen lahko uporabite več načinov:
 • Preverite zadnjo stran lupine usmerjevalnika. Večina jih ima nalepko ali kartico z vsemi informacijami, potrebnimi za dostop do nastavitev, vključno z zahtevanim naslovom IP.
 • Vključen v Center za upravljanje omrežja na vašem računalniku.
 • Izberite "Brezžična omrežna povezava", nato "Podrobnosti".
 • Poiščite "IPv4 Default Gateway" - poleg te številke je želeni IP.
 • Priključite kabel Ethernet in vnesite ukazno vrstico "ipconfig" in "Enter".
 • Poiščite številko poleg tiste, ki pravi "Privzeti prehod."
 • Odprite kateri koli internetni brskalnik Chrome, Internet Explorer, Firefox ali Safari in vnesite ta naslov IP. Po tem se mora odpreti prijavni zaslon.
 • Vnesite uporabniško ime in geslo za napravo. Označena je na hrbtni strani usmerjevalnika ali v njenem priročniku in mora biti znana, preden ponastavite datoteko .ai usmerjevalnika.
 • Odpravljanje neuspeha točk

  Včasih so najlažje odločitve za odpravo slabega prenosa signala pred uporabnikovim nosom. Kljub temu ostanejo nezahtevani.
  Potrebno je jasnorazumeti, da usmerjevalniki niso zasnovani za prenos signalov na dolge razdalje, tako da ima lahko hiša aktivne in mrtve cone. Da bi jih prepoznali, uporabljajo napredni uporabniki program za nastavitev brezžične povezave HeatMapper, ki pomaga pri iskanju točk v domu, kjer so signali Wi-Fi močnejši. Na internetu obstaja veliko drugih aplikacij za odpravljanje težav z Wi-Fi, vendar niso vse enako enostavne za uporabo in funkcionalne. Še eno priljubljeno orodje za odpravljanje težav z omrežjem Wi-Fi je NetSpot, ki lahko zadovolji potrebe strokovnjakov v omrežju. Naprava ima dve alternativni aplikaciji:
 • Napredni skener omrežja Wi-Fi.
 • Prost analizator odprtokodnih paketov.
 • NetSpot je tudi dobra alternativa za Mac uporabnike. Takoj, ko se ugotovijo problematična področja, kjer je va-datoteka na telefonu slaba, ima uporabnik več možnosti za odpravljanje težav. Ena od možnosti je nakup razširitvenega vmesnika Wi-Fi, ki lahko poveča obseg prenosa signalov. Razširitve Wi-Fi se razlikujejo po ceni od 20 do 120 USD, odvisno od značilnosti modela. Lahko kupite zmogljiv Eero Home Wi-Fi sistem. Sestavljen je iz niza majhnih usmerjevalnikov, ki se med seboj sinhronizirajo, da bi povečali pokritost splošnega omrežja, vendar se njegova cena giblje do 500 USD. . Vendar je večina izbira NetSpot. Program ima sodoben uporabniški vmesnik, ki poenostavlja uporabo programacelo za neizkušene uporabnike. Za hitro analizo omrežja Wi-Fi NetSpot ponuja način odkrivanja, ki omogoča hitro zajemanje posnetkov vseh bližnjih omrežij Wi-Fi. Nato lahko vidite, kako močan je signal za vsako omrežje, kako varno je omrežje, kateri kanal Wi-Fi oddajajo in še več.

  Analizatorji omrežnega protokola

  Odlična aplikacija za analizo Wi-Fi - inSSIDerja, namenjena odkrivanju skupnih težav in pojasnilu, zakaj va-datoteka slabo deluje. Pripomoček priročno prikaže koristne informacije o najbližjem brezžičnem omrežju, vključno s tem, ali kanal Wi-Fi deluje, kako varna so omrežja in kako močan je njihov signal. InSSIDer lahko upravičeno priporoči optimizacijo konfiguracije, ki temelji na dejanskih podatkih, s čimer pomaga pri odpravljanju pogostih težav z Wi-Fi. Del programa je priročno orodje, imenovano Wi-Spy, ki je analizator spektra, ki vam omogoča, da ne vidite nobenih Wi-Fi ovir, in skupni vir upočasnitve in napake v povezavi. Te podatke je uporabnik še posebej potreboval, preden izboljša sprejem valovne oblike. Še en pogosto uporabljen analizator omrežnih protokolov z naprednimi zmožnostmi skeniranja - Wireshark. Lahko analizira promet na mreži na najgloblji ravni, zajame podatkovne tokove, ko prečkajo omrežje, dekodira nepredelane paketne podatke in prikaže vrednosti različnih polj v paketu. Vendar pa morate pred konfiguracijo Wi-Fi prek Wireshark-a upoštevati, da je za večino domačih uporabnikov to preveč zapleteno.uporabniki. Kljub temu pa je standard za številna komercialna in neprofitna podjetja, vladne agencije in izobraževalne ustanove. Če želite izvedeti več o omrežjih Wi-Fi in morda celo dobiti službo kot skrbnik omrežja, lahko raziskovanje načinov uporabe Wiresharka odpira vrata za številne priložnosti. Če pa želi uporabnik preprosto rešiti problem nestabilnega omrežnega signala, je NetSpot najboljša izbira.

  Preklop omrežja na nov kanal

  V celoti je na voljo štirinajst kanalov za uporabo Wi-Fi 80211 v obsegu ISM 24 GHz. V vseh državah niso na voljo vsi kanali: 11 so FCC in se uporabljajo v tako imenovani severnoameriški domeni, 13 pa je dovoljenih v Evropi. Kanali WLAN /Wi-Fi se nahajajo na razdalji 5 MHz (razen 12 MHz med zadnjima dvema kanaloma) Standardi WLAN 80211 določajo pasovno širino 22 MHz, 5 MHz kanali pa imajo nazivno širino kanala 20 MHz. Pasovna širina 20/222 MHz in ločitev kanalov 5 MHz pomenita, da se sosednji kanali prekrivajo, signali na sosednjih kanalih pa med seboj motijo. Širina pasu 22 MHz kanalov je podprta za vse standarde, čeprav lahko standard 80211b WLAN deluje pri več hitrostih 1255 ali 11 Mbit /s, medtem ko lahko novi 80211g znaša do 54 Mbit /s. Razlike se pojavljajo v uporabljeni shemi radijske frekvence, vendar so WLAN kanali enaki v vseh veljavnih standardih 80211. Ko uporabljate 80211 Wi-Fi za zagotavljanje WLAN rešitev za pisarne, skupne vroče točkeza splošno uporabo ali za vse aplikacije WLAN se prepričajte, da so nastavitve kanalov pravilno nastavljene, da zagotovite zahtevano zmogljivost. Ko je nov kanal za omrežje izbran z uporabo SSIDerja, je naslednji korak prenos omrežja na nov kanal. Vsi usmerjevalniki in dostopne točke so različni, tako da bo spreminjanje parametrov brezžičnega usmerjevalnika na splošno videti takole:
 • Povežite se prek Wi-Fi ali prek Etherneta.
 • Odprite konfiguracijsko stran usmerjevalnika tako, da v naslovno vrstico vnesete naslov IP in pritisnete Enter.
 • Prijavite se v brezžično napravo z uporabniškim imenom in geslom.
 • ​​
 • Poiščite konfiguracijsko stran za brezžično omrežje.
 • Namestite nov kanal, običajno s spustnega menija.
 • Kliknite »Shrani nastavitve« ali »Uporabi nastavitve«, da shranite spremembe.
 • Osvežite usmerjevalnik.
 • Ponovno zaženite inSIDer, da se prepričate, da so bile uporabljene spremembe.
 • Tudi z vsemi slabostmi stabilnosti Wi-Fi je to zagotovo najpogostejši način za odpravljanje napak v omrežju.

  Odpravljanje napak v omrežju prenosnega računalnika

  Odpravljanje težav se vedno začne s ponovnim zagonom usmerjevalnika, modema in samega prenosnika. Konflikt IP ni nenavaden, še posebej, če uporabnik uporablja več naprav za dostop do interneta prek enega usmerjevalnika, dva pa dobita isti IP naslov, po katerem se običajno začnejo težave. Najprej poskusite uporabiti LAN, žičnopovezavo Če težava vpliva le na povezljivost Wi-Fi, znova zaženite modem in usmerjevalnik. Izklopite jih in počakajte nekaj časa, preden jih ponovno vklopite. Ne pozabite na fizično stikalo ali funkcijsko tipko (FN na tipkovnici). Zgodi se, da je uporabnik po naključju izklopil gumb Wi-Fi. Windows se običajno prezre, ko pride do težav. Če hitrost prenosa ni zelo visoka, je v naslednjem koraku nameščena identifikacija napake. Včasih gre za konflikt med IP, radio, gonilniki, fizičnim stikalom, omrežnimi težavami SSID. Če je IP v nasprotju z eno od drugih povezanih naprav, ga lahko vedno znova zaženete. Ko ponovno zaženete usmerjevalnik, znova dodeli IP in odpravi težavo.

  Priporočila DNS in SSID

  Posebna pozornost je namenjena slabemu delovanju datoteke .avi na prenosnem računalniku, ki je predpomnilnik DNS, ki zbira podatke o domeni in lahko negativno vpliva na povezavo. DNS mora prevesti ime gostitelja IP in ime gostitelja. Vsi zbrani prevodi so shranjeni v predpomnilniku DNS, predpomnilnik pa lahko vpliva na povezavo. Zaradi številnih razlogov se uporabniki ne bodo mogli povezati v omrežja z nenavadnimi imeni, kar pomeni, da jih morajo preimenovati v nekaj bolj inteligentnega. Ne pozabite uporabiti samo standardnih alfanumeričnih znakov brez znakov in znakov Unicode v SSID-u.
  Strokovnjaki priporočajo, da pogoste nesreče na prenosnem računalniku uporabljajo frekvenco 24 GHz namesto pasu 5 GHz na dvo-pasovnih usmerjevalnikih. Zgodovina obeh skupin je precej preprosta. Pas 5 GHz je veliko boljšiodnosov Je hitrejši, manj natrpan, saj večina drugih Wi-Fi naprav uporablja 24 GHz; bolj stabilen. Vendar pa obstajata dve stvari, ki sta boljši od 24 GHz. Prvič, njegov signal gre dlje in se lažje ustavi skozi stene. Drugič, podpira starejše naprave s starimi brezžičnimi standardi. To velja za primer, ko 5 GHz območje za datoteko wif slabo deluje na prenosnem računalniku. Torej, če so vse naprave v hiši priključene na frekvenco 5 GHz in delujejo dobro, poskusite povezati prenosni računalnik na 24 GHz pas.

  Spreminjanje nastavitev napajalnika

  Obstaja veliko možnosti napajanja, ki vplivajo na Wi-Fi. Nekateri od njih ga ustavijo, da zmanjšajo porabo energije, drugi pa popolnoma blokirajo Wi-Fi. Nastavitve napajanja so še posebej pomembne na prenosnih računalnikih, ker so mobilne naprave, ki jih poganja baterija, v različnih scenarijih. Namestite lahko zmogljiv načrt prehrane ali spremenite svoje nastavitve. Če želite, da nastavitve napajanja vplivajo na brezžični vmesnik in tako ne povzročajo težav s povezljivostjo, sledite tem korakom:
 • Odprite nastavitve brezžičnega vmesnika in nato način varčevanja z energijo.
 • Namestite "Power Saving Mode" bodisi na baterijo ali ko je priključen v vtičnico "Maximum Productivity".
 • Potrdite spremembe in zaprite okno.
 • Če težava ni v nastavitvah napajanja, preprosto pojdite na naslednji korak.
 • Obnovitev sistema Windows 10

  Morda je težava v samem operacijskem sistemu in jo je treba obnoviti ali ponovno namestiti. Preden nastavite datoteko wif na prenosnem računalniku, izvedite obnovitev in dosledno opravite naslednje operacije:
 • V okencu za iskanje v sistemu Windows pokličite »Izterjava« in odprite obnovitev.
 • Kliknite »Odpri obnovitev sistema«.
 • V pogovornem oknu kliknite "Naprej".
 • Izberite želeno obnovitveno točko - tisto, kjer je Wi-Fi deloval brez težav.
 • Kliknite "Naprej" in nato "Dokončaj", da začnete postopek obnovitve.
 • Postopek lahko traja nekaj časa, zato morate biti potrpežljivi.
 • To je vse, obnova je končana.
 • Če uporabnik ve, kako nastaviti datoteko .avi na prenosnem računalniku in uporabi te osnovne korake v konfiguraciji, bo lahko rešil problem nestabilne internetne povezave. To je potrebno za vsakogar, saj je kljub spremembam in izboljšavam tehnologije v zadnjih dveh desetletjih slaba povezava Wi-Fi še vedno redka. In če se uporabnik nauči popraviti vse pogoste napake na spletu, ga bo zelo potreboval.

  Sorodne publikacije