Zunanja baterija Power Bank: funkcije, značilnosti izbire

Večina baterije mobilne naprave se napolni tako, da se priključi na električna omrežja. V primerih, ko dostop do centraliziranih sistemov oskrbe z električno energijo ni mogoč, se baterija napolni z zunanjo baterijo napajalne banke.

Načelo delovanja

Power Bank - naprava za polnjenje pripomočkov za mobilne baterije, ki so namenjeni za zbiranje, shranjevanje in oddajanje energije. Takšna oprema je primerna za potovanja, izlete in kraje, kjer dostop do električnega omrežja ni mogoč. Vsi pogoni imajo vsaj dva izhoda: prvi je namenjen polnjenju same naprave, drugi pa polnjenje mobilne naprave za priključitev baterije.
Zunanje baterije so opremljene z enim ali več akumulacijskimi elementi, ki so priključeni na krmilnik. Nadzorna plošča ima enega ali več priključkov za povezovanje in polnjenje mobilnih naprav.


Po polnjenju akumulacijskih elementov lahko tehnika dovaja elektriko preko priključkov krmilnika na bateriji mobilnih pripomočkov.

Zunanja zmogljivost baterije

Glavna značilnost katere koli baterije je zmogljivost, ki se meri v milliamperni uri (mAh se zmanjša). Njen indeks je enak največji količini električne energije, ki se lahko akumulira in shrani v napravi. Višja kot je ta številka, daljša Power Bank lahko polni mobilne naprave.
Ta značilnost je ključna za izbiro baterije. Da biIzračunajte število možnih stroškov za mobilni pripomoček s posebno formulo: zmogljivost zunanje baterije je razdeljena na zmogljivost baterije in faktor izgube 13. 4000 čarovnik, je treba razdeliti 20.000 s 4000. Prejeto število 5 je razdeljen na 13. Izkazalo se je, da s pomočjo baterije, lahko popolnoma napolnite pametni telefon 3-krat in še enkrat približno 85%. Izgube električne energije so posledica dejstva, da napetost ob prenosu z zunanje baterije na mobilno napravo naraste na zahtevane vrednosti. Ko napajalni kabel vstopi v akumulator pripomočka, se napetost ponovno zmanjša z vgrajenim krmilnikom. Tako lahko izgube energije znašajo od 20 do 30%.

Trenutna moč

Druga najpomembnejša značilnost zunanje baterije akumulatorja je trenutna moč. Merjeno v amperih (A). To je odvisno od njegove velikosti, hitrosti polnjenja akumulatorske naprave. Pred nakupom je potrebno ugotoviti, kakšna je trenutna moč za polnjenje mobilne opreme. To lahko izveste iz navodil ali s skrbnim pregledom napisov na priloženem polnilniku.
Povprečni tok, potreben za polnjenje pametnega telefona, se giblje od 2 do 3 amperov. Če želite napolniti baterijo tabličnega računalnika, lahko traja tudi do 4 ampere. Moderno zunanje napajanje omogoča krmilnik, ki samodejno optimizira izhodni tok do zahtevanih indikatorjev. To je previdnostni ukrepvam omogoča, da preprečite poškodbe elektronske opreme.

Dodatne funkcionalnosti in možnosti

Proizvajalci si prizadevajo zagotoviti zunanje baterije Power Bank z dodatnimi dodatki, priključki in kazalniki, s čimer se maksimira funkcionalnost naprave. Navedimo nekaj izmed njih:
 • vgrajene dodatne priključke, ki se razlikujejo po moči izhodnega električnega toka, za polnjenje več naprav naenkrat;
 • kabli in priključki za priložene vmesnike, ki zagotavljajo vsestranskost zunanje baterije Power Bank;
 • vgrajeni kazalniki, ki kažejo raven napolnjenosti;
 • svetilka za osvetljevanje naprave in priključkov v temi;
 • sončne celice za polnjenje zunanje baterije v dnevnih urah.
 • Pomemben del dodatnih funkcij, navedenih spodaj, je lahko koristen.
  Zaradi enostavnejše uporabe proizvajalci Power Bank dobijo dodatne možnosti:
 • samodejni izklop postopka polnjenja mobilne naprave;
 • odklopite zunanjo baterijo.
 • Od prodajalca je treba določiti, kako se polni zunanja naprava za shranjevanje energije. Nekatere naprave lahko prejmejo napajanje ne samo iz električnega omrežja, temveč tudi iz vžigalnika, računalnika, alternativnih virov energije. Za polnjenje prenosnega računalnika boste morda potrebovali napravo z visoko izhodno napetostjo (v razponu 16-20). Takšne tehnične naprave so razmeroma redke.

  Parametri zunanje naprave

  Poleg tehničnih značilnosti,Zunanje baterije Power Bank se razlikujejo v naslednjih parametrih:
 • teža in dimenzije (odvisno od velikosti in vrste uporabljenega pogona);
 • geometrija telesa (cilindrične, okrogle, kubične);
 • tip pogona (litij-ionski ali litij-polimer);
 • materiali karoserije (plastika, kovina itd.);
 • oblikovanje (klasika, risanka itd.).
 • Pri izbiri Power Bank morate dati prednost znanim blagovnim znamkam. Baterije so kompleksne tehnične naprave, zato se povečuje tveganje nakupa nizko kakovostnih električnih akumulatorjev za malo znana podjetja.

  Sorodne publikacije