Kako pripraviti ravno črto v Photoshopu? Nasveti in triki

Adobe Photoshop ima veliko vgrajenih funkcij, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje različnih objektov, retuširanje fotografij in še več. Začetek uporabnika, ki je šele začel razumeti osnove tega programa, ne bo preprečil problema, kot je risanje ravne črte v Photoshopu. In za tiste, ki so že bili v tem okolju že dolgo časa, je morda zanimivo omeniti glavne načine za risanje ravne črte. Ta ali tista metoda bo koristna v posameznih primerih.

Kako narisati ravno črto v Photoshopu?

Za risanje različnih vrstic in elementov obstaja več načinov in tehnik. Toda pred risanjem ravne črte v Photoshopu, se moramo zavedati, da obstajajo trije osnovni in hitri načini za prikaz vrstic: Brush Tool, Pen and Line. Kljub svoji preprostosti lahko domnevamo, da je tehnika risanja njihova lastna in vsak uporabnik sam izbere orodje, ki ga vodijo njegove želje in naloge, s katerimi se sooča.


Brush tool

Najpreprostejša in najbolj razumljiva metoda je risanje z orodjem Pencil and Brush v Photoshopu. Upoštevati je treba, da ta orodja risajo, ne ustvarjajo predmeta, zato bo slika vrstic na izbrani plasti. Tej situaciji se lahko izognete in narišete črto na ločeni plasti. V tem primeru lahko krtačo urejate brez omejitev za druge plasti brez omejitev.
Za risanje črte je dovolj, da izberete orodje Brush ali"Svinčnik". Nato pritisnite levi gumb miške in kazalec, da nastavite smer linije. Poleg tega lahko z desno tipko miške pokličete okno pomočnika z nastavitvami, kjer lahko izberete vrsto krtače, določite togost in obliko konice.


S tem orodjem lahko narišete ravno črto z večkratnim povečevanjem slike. Bližje kot je slika bližje, bolj je verjetno, da ročno narišete bolj ali manj ravno črto. Idealno ravno črto lahko ustvarite s tipko Shift in uporabite isto orodje Brush /Pencil. Z aktiviranjem želenega orodja pritisnite levi gumb miške in tipko Shift - opazujemo konstrukcijo ravne črte, nastavljiv kazalec.

Linijsko orodje

Obstaja še en način za risanje ravne črte z orodjem Line v Photoshopu. Bližnjica vključuje blok, ki združuje številna geometrijska orodja, vključno z in upoštevanimi. Ustvarjene linije bodo razdeljene na nove plasti, ki se po konstrukciji ravne črte tvorijo samodejno. Preden narišete ravno črto v Photoshopu, morate izbrati isto orodje in kliknite na levi gumb miške na mestu, kjer se bo element začel. Za dokončanje gradnje morate znova pritisniti tipko LKM.
Priročnost te metode je v tem, da se lahko linije združijo v skupno plast in zagotovijo popolno urejanje skupine konstruiranih elementov. Po končani obdelavi pa lahko kombinirano plast rasterizirateDelo z združenimi elementi v formatu vektorske grafike ne bo delovalo. Rasteriziran sloj lahko formatirate na enak način kot drugi. Še ena prednost je dejstvo, da lahko urejate vrstice brez izgube kakovosti. Meni za vektorsko urejanje vrstic je na vrhu programa - njegove kape. Tu lahko nastavite barvo linije, konture, obliko in debelino.

Orodje "Feather"

Univerzalno orodje za ustvarjanje številk različne kompleksnosti. S to funkcijo in načinom povečave več slik lahko izberete novo sliko za težko dostopna območja na sliki. Na primer, lahko narišete ravne črte v Photoshopu in krivulje. Za obvladovanje tega orodja je izjemno pomembno, da ga uporabljamo povsod v številnih ustvarjalnih delih, ko je potrebno odrezati nekakšno podobo ali ustvariti novo grafično interpretacijo.

Interakcija orodja za krtačo in pero

S peresom lahko enostavno narišete enako črto v "Photoshopu". V ta namen najprej izberite orodje Brush, kjer desni gumb miške odpre pogovorno okno in nastavi zahtevano togost, velikost in barvo prihodnje vrstice. Zdaj morate v orodni vrstici za hitro dostopanje aktivirati orodje Pen (razen običajnega peresa v bloku obstajajo druge vrste orodja Pen, vendar nas ne potrebujejo). Nastavite prvo referenčno točko na mestu, kjer naj bo linija. Nato postavite še eno točko - konec črte.
Orodje Pen ustvari nerazdelljiv predmet, vendar le pot. To bi lahko uporabnikZa obračanje konture v pravi predmet, je potrebno opraviti konturni premik. Konturna plošča je privzeto v spodnjem desnem kotu, kjer se običajno nahajajo plasti. V tem oknu je izbran zavihek "Contour", kjer si lahko ogledate našo konturo dela. Z desno miškino tipko kliknite pot in izberite element "pot poteze". V oknu "Photoshop" je privzeta krtača na polju - ničesar ni treba spreminjati, dovolj je potrditi dejanje.

Sorodne publikacije