Avto "Moskvich-427": opis, fotografija

Vprašanje postajnih vagona na podlagi "Moskvich 408" se je začelo leta 1967 v MZMA. Poleg vagona in limuzine je bila izdana tudi različica kombi - "Moskvich 433". Obrat MZMA je obvladal vprašanje vagonov šest mesecev prej kot vagon.

Začetek proizvodnje

Obrat je v prvih letih izdelal možnost za vsestransko osebo s 50 konjskimi močmi MZMA 408 pod oznako Moskvich 426. Prvotna različica vagona očitno ni imela moč 50-močnega motorja. Avto je bil zelo počasen pri razpršitvi, motor je nenehno delal na meji svojih zmogljivosti, kar je negativno vplivalo na vir. Motor, ki je temeljil na predvojnem Opel Cadet motorju, ni imel možnosti za nadaljnji razvoj. Obrat MZMA je nujno potreboval novo, sodobno in perspektivno energetsko enoto.

V pričakovanju novega motorja

Tak motor se je začel razvijati v Ufa Motor sredi šestdesetih let kot domača alternativa italijanskemu motorju Fiat, ki bi ga bilo treba uporabiti za VAZ. Prve industrijske stranke novega 75-močnega motorja UZAM 412 so se pojavile jeseni leta 1967. Motor z delovno prostornino 148 litrov je prejel aluminijast blok z mokrimi rokavi. Značilnost novega motorja se je napihnila na strani bloka valjev. Takšna odločitev je omogočila preprosto vstopanje v pogonsko enoto pod pokrovi, ki niso namenjeni za njegove avtomobile.

Motor je vseboval eno odmično gred v glavi pogonske enote z verigo. Pladenj za motorno olje je imel razvita rebra, kar je omogočilo opustitev dodatnegaoljni radiator.
Menjalnik je ohranil prejšnjo zasnovo. Ta škatla je bila vedno nezanesljiv vozel v zasnovi - vir za popravila ni presegel 100 tisoč km, najpogosteje pa se je pospešil veliko prej. Vendar pa je bila nova membranska sklopka, ki je zmožna oddajati navor. Jeseni leta 1967 so bili na MZMA sprejeti prvi motorji kontrolne točke. Opremljen s tako limuzino postal znan kot "Moskvich 412", univerzalno - "Moskvich 427" in kombi - "Moskvich 434". Univerzalno je bilo izdelano do leta 1976 in skoraj devet let od transportnega traktorja MZMA je padlo nekaj manj kot 33 tisoč takih avtomobilov. Drugo število "Moskovcev 427" je prišlo iz namestitve motorja UZAM 412 med večjimi popravili strojev Moskvich 426.

Razlike "Moskovci" 426 in 427

Stroji z različnimi tipi motorjev so zunaj popolnoma identični. "Moskvich 427" iz prve serije je imel revizijo radiatorja z dvema ali štirimi krogimi žarometi. Avtomobili so se lahko razlikovali le za notranjost - 427-ta je imela talno prestavno ročico, 426 pa je bila opremljena z vzvodom na volanskem stebru. Univerzalni Moskvich 427 je bil izračunan na prevoz petih ljudi (vključno z voznikom) in tovora, ki tehta 100-120 kg. Naslonjalo zadnjega sedeža je omogočilo ustvarjanje tovorne ploščadi. V tej varianti bi lahko avto prevažal voznika s potnikom in do 250-260 kilogramov tovora.

Restyling iz leta 1970

V začetku leta 1970 je bila osnovna limuzina restilling, ki je bila sestavljena iz nove rešetke s pravokotnimi žarometi (FER, GDR) in novo zadnje telodrugi svetlobni inženiring. "Moskvich 427" je prejel le posodobljeno masko z žarometi. Vsi avtomobili po restilingu so prejeli bonus BE v indeksu modela.
V istih letih so bili strokovnjaki AZLK (od leta 1968 znani kot MZMA) aktivno vključeni v vprašanja pasivne varnosti. Kot rezultat teh del strojev so prejeli armaturno ploščo iz mehke plastike, traumatskih oblog in vrat. Na prvem mestu so bile te spremembe izvedene na avtomobilih z motorjem UMZ 412 kot najbolj zahtevnim na izvoznih trgih. "Moskvich 427" prejel takšne elemente salon veliko prej kot njegova sestra.

Spremembe v karoseriji

Sprva sta imela vagona in kombi dvokrilna zadnja vrata z vodoravno višino na tečajih. Leta 1972 ga je zamenjala vrata, ki so se odpirala navzgor. Stara in nova vrata so bila opremljena z isto ključavnico in ročajem za odpiranje.
Nova zasnova vrat je omogočila povečanje togosti karoserije kot celote in zagotovitev boljše tesnosti kabine (zaradi bolj gostih in celo pritrditve zadnjih vrat na tesnilno maso). V zgodnji različici so vrata sčasoma kršila tesnjenje tesnilne mase, kar je pripeljalo do zaostritve notranjosti ne le prahu, temveč tudi izpušnih plinov.
Poleg tega so nova vrata na prostem bolje zaščitena pred dežjem ali snegom med nakladanjem in razkladanjem. Spodnja zgibna stran je ovirala nakladanje in razkladanje, kar je preprečilo, da bi vozniki z nizko dvigalko prišli do oddaljenih delov prtljažnika.

Razlike od

Telo vagona je bilo v pokončnem položaju težjega od osnovne 55 kg. Poleg tega je bila nosilnost večja od nosilnosti Moskviča 412. Za nadomestitev obremenitve, je bil avto opremljen z ojačanimi vzmeti zadnjega vzmetenja iz prejšnje generacije vsestranske osebe "Moskvich 4232 in pnevmatike modela M100 s povečano višino profila (640-13). Vzmeti limuzine in vagona niso bile zamenljive. Prenosno razmerje 455.

Univerzalne možnosti in tehnični podatki

Poleg osnovne različice vsestranske osebe je bilo za države z vročim podnebjem, ki so bile dobavljene za izvoz 427E, za izvoz v 427EU. Raina prišel iz desno-427P gibanja. Slika "Moskvich 427" izvedli z desnega kolesa si lahko ogledate spodaj.
 • Število vrat 5.
 • Masa praznega vozila 1100 kg.
 • Mere 409/155/153 m.
 • Podstavek 24 m
 • Sprednja proga 125 m
 • Zadnji steber 124 m
 • Višina nakladanja 062 m.
 • Največja hitrost do 130 km /h.
 • Pospešek do 100 km /h 24 sekund.
 • Nadzor porabe goriva 90 litrov /100 km.
 • Rezerva goriva 46 litrov.
 • Moskovljani na lestvici.

  V ZSSR je "Moskvich 427" v obliki modelov spominkov izdelal obrat "Tantalum" v Saratovu. Sprostitev modela se je začela šele leta 1974 in je postala ena izmed najbolj množičnih in tipičnih. Od elementov, ki se odprejo v modelu, je le kapuco. Sprva je bil model izdan s tako imenovano numerično zmogljivostjo - dno je bilo razlitoindeks modela №4. Takšni modeli so zelo redki in jih cenilci zbirajo v razmerju 1:43. "Moskvich 427" je bil izdan v obliki modelov z različnimi tamponi (risba slike na modelu) - različica "Aeroflot", različica "Rally-service" in več drugih. V ZSSR, standardni model Moskvich je poceni - 3 rubljev 50 kopecks, in tampovannaya - od 4 do 5 rubljev. Zgodnji izpusti modelov so trpeli zaradi cinkove kuge in so do danes komaj preživeli.
  Na začetku 2000-ih se je pojavilo veliko drugih različic modela, ki ni imel številke na dnu (izginil je v poznih 80-ih). Model je izdelal obrat Agat. Z razširitvijo asortimana pa se je kakovost modelov močno zmanjšala. To se je zgodilo zaradi obrabe kalupov, kot tudi zaradi padca kakovosti materiala. Zelo pogosto ti modeli trpijo zaradi cinkove kuge - razpok in uničenje modelov karoserije. Uporabljen na zgodnjih modelih modelov, je bilo zanesljivo kovinsko dno nadomeščeno z lažno plastiko. V letu 2011 se je model "Moskvich 427" pojavil v veliki nakladi v seriji revije "Avtolegendy". Kasneje je bila ponovno izdana v seriji »Autoligendi ZSSR: Boljše«. Model je izdelan na višji tehnološki ravni, vendar so številni modelarji izpopolnjeni z zamenjavo delov (kolesa in pnevmatike) in uporabo fotografskih kompletov.

  Sorodne publikacije