Po posodobitvi sistema Windows 10 je zvok postal bolj tih ali izgubljen: kaj storiti

Mnogi uporabniki desete različice sistema Windows, včasih po posodobitvi te spremembe, "čisti" namestitvi ali po namestitvi posodobitev za obstoječi sistem, se pritožujejo, da je prišlo do težav z zvokom (na primer, po posodobitvi sistema Windows 10 je zvok postal tišji ali izgubljen ). Zakaj se to dogaja? Razlogov lahko ni več, vendar je reševanje problema mogoče opraviti na nekaj preprostih načinov, ki so predlagani za obravnavo.

Po posodobitvi operacijskega sistema Windows 10 je zvok postal tišji: kaj najprej storiti

Ko pride do take situacije, morate najprej neodvisno opraviti diagnozo zvočnega sistema. Če ni zvoka, postane nižji od glasnosti, so tuji zvoki ali piskanje, da bi začeli, pojdite na nastavitve zvočnega sistema, uporabite ta PCM na ikoni za glasnost v sistemskem pladnju z izbiro vrstice za odpravljanje težav.


Če se odkrijejo težave, bo sistem na vsaki stopnji izdal priporočila za njihovo odpravo. Če ne najdete nobenih težav, se odpre okno naprave. Lahko jih preverite sami. Če v Windows 10 ni zvoka, izberite privzeto aktivno napravo (označeno) in pritisnite gumb za nastavitev. Nato naredite nekaj korakov, da prepoznate težave. Če tega učinka nimate, in Windows 10 nima zvoka, pojdite na naslednje korake.

Izberite napravo za predvajanje

Deseta različica sistema Windows v smislu zvočnega sistema izgleda zelo zanimivo.Dejstvo je, da lahko samodejno doda naprave za predvajanje tretjih oseb, kot so zvočni sistemi, grafični adapterji, HDMI naprave ali celo virtualne kontrolne komponente SoundMAX vzorca. Takšne naprave so sposobne prestrezati nadzor ozvočenja, njihova nastavitev pa lahko povzroči padec glasnosti.


V oknu, ki prikazuje vse naprave za predvajanje, odklopite vse naprave drugih proizvajalcev in zvočne komponente programske opreme ter izberite natančno napravo, ki je trenutno v uporabi (na primer zvočniki Realtek HD Audio - morda ne bo samo ena, dva) Poskusite predvajati ali preizkusiti vsakega. Tisti, ki bo delal dobro, se bo namestil kot privzeta naprava.

Onemogoči dodatne učinke

Toda včasih se vprašanje, kako popraviti zvok (Windows 10), ali pa najti njegov odgovor, zmanjšati na izklop nepotrebnih učinkov, ki jih mnogi uporabniki sploh nimajo. Na primer, za izbrano napravo lahko uporabite zavihek povezave, ki prikaže možnosti za zmanjšanje glasnosti pri delu z drugimi aplikacijami (npr. Skype). Takšne nastavitve lahko vplivajo na glasnost, vendar ne vedno.
Bolje je, da uporabite gumb za lastnosti in preverite nastavitve za več zavihkov (izboljšave, prostorski zvok ali napredne funkcije). Morda so parametri obseg zvoka, tonkomsatsiya ali predvajanje 7 + 1 in zvočni sistem sam ni prilagojena za to. Izklopite vse učinke in ponovno preverite zvok.

Težave z gonilniki

Toda kaj, če je po posodobitvi operacijskega sistema Windows 10 zvok postal tišji in zgoraj opisane metode niso rešile problema? Zelo pogosto je težava v voznikih. V tem primeru je lahko situacija dvojaka: gonilnik je treba nadgraditi ali pa posodobljen gonilnik ne deluje pravilno in ga je treba povrniti.
Za izvedbo takšnih dejanj morate v najenostavnejšem primeru uporabiti upravitelja naprav (devmgmt.msc v meniju Zaženi), posodobiti gonilnike preko PCM-ja ali obiskati razdelek z lastnostmi, kjer lahko nadgradite ali povrnete. Če morate namestiti gonilnik za nestandardno opremo, na zavihku podatkov izberite ID naprave in kopirajte najdaljši niz z identifikatorji DEV in VEN ter nato nastavite iskanje gonilnikov na internetu. V primerih, ko je po nadgradnji sistema Windows 10 zvok tišji, lahko uporabite tudi preprostejšo rešitev, ki je namestiti posebne posodobitve gonilnikov (kot je gonilnik Booster). Program bo samodejno pregledal vse "železo", nato pa bo našel in namestil najnovejše gonilnike za vse naprave, ki so na voljo v sistemu.

Izguba zvoka v operacijskem sistemu Windows 10: kaj storiti v tej situaciji

Nazadnje, če v nastavitvah zvočnih kartic sploh ni zvoka, poskusite obnoviti privzete nastavitve, odstraniti napravo iz upravitelja opravil, odstraniti nedavno nameščene posodobitve, uporabiti sistemski povratni zagon do dneva, ko je bilo vse v redu z zvokom.
Toda to ne deluje vedno. V sistemu Windows 10 lahko nadgradite zvokTo lahko storite z vnovično namestitvijo gonilnika sami, toda za namestitveni program morate omogočiti način združljivosti (pogosto je bolje uporabiti združljivost z operacijskim sistemom Windows 8).

Kratek povzetek

To so splošne značilnosti težav z zvokom in metode za njihovo odpravo. Virusi, ki lahko vplivajo na gonilnike, se ne upoštevajo, kot tudi dodatne navidezne programske naprave, ki jih je treba onemogočiti ali prilagoditi za predvajanje. Poleg tega nekateri od teh programov namestijo svoje naprave in gonilnike za zvočno kartico samostojno v postopku namestitve, tako da se uporabljajo privzeto. In ker so lahko z vgrajeno opremo popolnoma nezdružljive. Torej, in takšne situacije je treba upoštevati. Toda večina od njih pomaga pri najpreprostejših metodah, od prave izbire naprave do predvajanja ali onemogočanja učinkov in konča z namestitvijo svežega gonilnika. Način združljivosti lahko uporabite, če ne najdete samodejnih posodobitev gonilnika za Windows 10 za določeno opremo.

Sorodne publikacije