Warcraft: Klovn Severnega Volka

V igri "Warcraft" je klan Severnega volka ena najstarejših vojaških orkovskih združenj, ki so nastala v Draenorju pred prvo kampanjo preko Darkovega portala. Voditelji so se nenehno spreminjali, vendar v World of Warcraft klan še vedno obstaja.

Klovn severnega volka. Zgodovina

Združeni skupni namen in prilagojeni, da živijo v težkih pogojih, Nagranta (v Orochyju pomeni "Zemlja vetrov"), so klanski bojevniki držali ločen način življenja. Odtujeni od celotne Horde od samega začetka svojega obstoja, so klanski orki zavrnili piti Mannorota kri, ko so se jim pojavili Gul'Dan. Durotan, ki je bil takrat vodja, se je držal uveljavljenega križarjenja prednikov med orki in zavrnil peno, ki ga je Gul'Dan nosil s seboj.


Kmalu po razdelitvi celotne Horde v "nečisto" in "zapuščeno", so se orki, ki niso pili Mannorothove krvi in ​​niso želeli odreči čaščenja duhov svojih prednikov, imenovali Mag'Harami. V te dežele so prišli razlogi in rešila dolgo krvavo vojno, s katero je bil klan severnega volka prisiljen zapustiti nekdanji izmerjeni ritem življenja in se braniti pred nepovabljenimi gosti in dvema klanoma ogrov. To območje je bilo okuženo s peno v skrajnem primeru zaradi ostre odporenosti. V World of Warcraft lahko vidite, kako se postopoma umika zelena čarobnost tega kraja in na novo oživljeno življenje.

Usoda voditeljev

V skladu z vesoljem že omenjene igre je Durotan poslal klan Severnega Volfa Azerothu in ustanovil naselje v gorah Alterac. Za takenjegovo dejanje je spodbudila Gul'Danova odločitev o razglasitvi klana zunaj zakona. Ubijalci, ki jih je poslal šaman, so ubili vodjo, ko je poskušal stopiti v stik s svojim prijateljem Orgrimom Dumhammerjem.


Naslednji orc, ki ga je vodil klan Severnega Volva, je postal sin Durotana Go'El, bolj znan kot Tral (ki so ga postavili ljudje iz zavezništva). Postal je šaman zahvaljujoč vodji Dreck'Tarija in prispeval k izpustitvi številnih sorodnikov iz koncentracijskih taborišč zavezništva.

Klovn Severnega Volka v filmu

V glasnem uspešnici "Warcraft" je ta klan prikazan kot del velike kohezijske orhideje, ki je vstopila v Azerot skozi Temni portal pod vodstvom Gul'Dana. Na začetku lahko vidite, kako šamanska pljunka vzame življenje v ujetništvu. V filmu je vodja Durotana umrl iz rok Gul'Dana, Orgrim Dumhammer pa potegne pištolo iz Go'ela v prihodnost. Toda film ne omenja, da je pijan Orlov Blood Mannorota ali ne, čeprav je v hordi jasno vidna soseska orkov z okuženim (zelenooki). V razširjeni različici filma je epizoda, v kateri klan severnega volka razmišlja ob ognju skupaj s Chernorukom. Orgrimm Dumhammer osmešuje pekel Thunder Creek, ponižujoč čast in dostojanstvo okuženega orka, ki pravi, da je treba vse rešiti z bitko, ne z magijo.

Sorodne publikacije