Kateri program ustvarjate vizitko? Oblikovalec vizitk

Zgodovina uporabe vizitk kot oblike človeške reprezentacije izvira iz XII. Stoletja, ko so plemiči poslali svoje vazale posebne kartice, ki so morali obvestiti tiste o njihovem prihodu. Sčasoma, zlasti v XIX stoletju, so se vizitke bolj uporabljale za pritegnitev pozornosti. Poslali so jih s pozdravi, cvetjem itd. V našem času je kartica postala sestavni del poslovnih odnosov. Zagotavlja kratke informacije o osebi ali podjetju o storitvah ali storitvah. Z razvojem računalniške tehnologije so obstajali posebni programski izdelki, ki vam omogočajo, da ustvarite kartico v nekaj minutah, saj so stroški oblikovanja, kakovostnega papirja in tiskanja včasih preveliki in namen, kot pravijo, ne upravičuje sredstev. Poglejmo, v katerem programu naj naredimo vizitko najlažje, in izberemo najprimernejšo možnost za uporabnika katerekoli ravni usposabljanja. Ampak, da začnemo z nekaj besedami o obveznih pogojih, ki morajo v tajnosti izpolnjevati vse vizitke pri izdelavi.


Osnovne vrste vizitk

Najprej se je treba pri ustvarjanju vizitke zanašati na vrsto vizitke. Prvič, ločite tri glavne vrste takih informacijskih kartic: osebne, poslovne in reprezentativne. Prvi tip - najpogosteje za zmenke in je narejen v naključnem slogu. Za drugi tip je treba določiti ne le podatkeo lastniku vizitke, pa tudi o imenu podjetja, položaju in stikih. Za tretji tip se običajno uporabljajo samo splošne informacije o podjetju (po možnosti z logotipom) in storitvah, ki jih ponuja. Za takšne vizitke praviloma uporabljamo nekaj korporativnega sloga z najbolj berljivimi pisavami.


Zahteve za vizitke

Drugič, danes morajo imeti vizitke določeno velikost. Upoštevajte, da imajo številni imetniki ali torbice vizitke posebne žepke, v katere so vstavljene vizitke. V primeru neskladnosti s standardnimi velikostmi se seveda vizitka tam ne bo prilegala, njena dostava pa bo v najboljšem primeru interpretirana kot prikaz slabega tona.
V standardni različici mora imeti vsaka vizitka velikost 90 x 50 mm, kar ustreza 1063 x 591 slikovnih pik pri ločljivosti 300 dpi. Hkrati je včasih priporočljivo ohraniti dodatno rezervo za tiskanje (približno 2-3 mm, kar je potrebno za rezanje na koncu podvajanja in končno notranja vdolbina mora biti približno 3-5 mm). Bližina robov ni priporočljiva.

Programi za ustvarjanje vizitk v ruskem jeziku

Kar zadeva izbiro programske opreme, lahko danes na istem omrežju najdete veliko aplikacij in posebej namenjene ustvarjanju obiskov. in splošni namen, kot so slike ali urejevalniki besedil, oblikovalci in na spletu. Za splošno razumevanje metod ustvarjanja vizitke poglejredni urejevalnik besedil, ki ga lahko najdete v katerem koli pisarniškem paketu, specializiranem oblikovalcu vizitk, Russified grafičnim urednikom za Photoshop in spletnim virom.

Izdelava vizitke najpreprostejša metoda v Wordu

Za začetek domnevamo, da v računalniku nimate specializiranih aplikacij. Kateri program ustvarjate vizitko? Odgovor je samoumeven! Seveda, v Wordu! Večina uporabnikov ve, da je potrebno opraviti potrebne operacije z vstavljanjem tabele standardnih vizitk v list formata A4, ki se nahaja deset kosov.
Preden vstavite preglednico, je res, da najprej nastavite ozke robove vdolbin (127 cm) v postavitvi strani. Nato lahko vstavite velikost tabele 5 x 10 celic. Skozi PCM na spodnji tabeli morate iti na njegove lastnosti in nastaviti velikost vrstice (5 cm) in stolpec (9 cm). Po tem, lahko vstavite sliko (za prosto gibanje okoli celice v možnostih za ovijanje besedila bolje uporabite možnost "Na konturi"), napišite želeno besedilo, z uporabo pisav določene vrste in velikosti, poravnajte vsebino, in nato kopirajte "nadev" ene celice in prilepite vse druge Upoštevajte, da se pri kopiranju celotne celice, ne njene vsebine, doda v tabelo, zato bodite previdni.

Alternativna metodologija, ki se uporablja v pisarniških urednikih

Če govorite o tem, kateri program v računalniku naredite vizitko, ne pohitite, da greste uporabljati druge aplikacije. V isti besedi in njenih analogih je še vedno veliko priložnosti!
Na primer, ena najpreprostejših variant je vstavljanje prazne strani poljubne slike. Nato prek menija PCM na njej, morate iti na velikost in položaj, nato pa nastavite zgornje velikosti v ležečo usmerjenost same slike. Vendar je nujno, da počistite potrditveno polje s stališča ohranjanja razmerij. Zdaj lahko uporabite vstavljanje besedila, na primer v označenem vnaprej določenem polju, počistite polnilo ali izbiro vrstice v urejanju formata slike in nato preprosto shranite datoteko po vnosu vseh informacij. Vendar pa veliko uporabnikov pozabi, da ima "Vardo" svoje, če lahko rečemo, oblikovalske vizitke.
To so predloge, med katerimi lahko izberete najprimernejšo rešitev, nato pa izpolnite zahtevane obrazce in vstavite ustrezne grafične predmete. Ta tehnika je dobra, ker ni treba samostojno skrbeti za standardne razsežnosti.

Program Master of Business Cards in njegove analogije

Zdaj pa preidimo na ozkopasovne specializirane programe. Kateri program lahko oblikuje profesionalno vizitko? Seveda je ena najbolj dragocenih rešitev edinstvena aplikacija te vrste, imenovana "Master of Business Cards". Vendar je pogojno brezplačna, poskusno obdobje pa je omejeno na samo deset dni.

Po namestitvi in ​​zagonu aplikacije v posebnem oknu projekta lahko takoj izberete vrsto kartice, ki jo morate narediti.
Po izbiriZdi se, da obrazec izpolni vse potrebne osebne podatke. Lahko jih vnesete takoj ali odložite dejanje za pozneje. Takoj je treba opozoriti na dejstvo, da se informacije vnašajo samo v besedilna polja in se ne urejajo neposredno v ustvarjeni vizitki, kot je predvideno v istem urejevalniku Worda ali drugih programih, kar je zelo priročno. Nato lahko izberete možnost oblikovanja iz niza predlog. Pravzaprav so vsi ukrepi končani. Če želite urediti vizitko, lahko uporabite orodje na desni stranski vrstici.
Ta dodatek je vreden pomena in dejstvo, da je popolnoma osnovno, lahko poskrbi za registracijo hrbtne strani kartice in doda, na primer, zemljevide, ki označujejo lokacijo vašega podjetja. Še en "čip", ki ni v nobenem podobnem pripomočku, je, da lahko po potrebi dodate posebno kodo QR neposredno na kartico! Nazadnje, tik pred tiskanjem, lahko nastavite velikost robov in označevalcev pridelka ter določite želeno ločljivost in število kart na list. Opomba: programi, kot so "Business Card Design", "Business Card Office" in drugi analogi delujejo na podoben način.

Profesionalni grafični urejevalniki

Če razmišljate o tem, kateri program za izdelavo vizitke z uporabo strokovnih orodij za to, bi raje uredili kot so Adobe Photoshop ali corel draw.
Vsak takšen paket ima svojega oblikovalca vizitk, ki lahko vključuje predloge predlogov in uporabniku omogoči izvajanjesvoj lastni fantazijski let. Položaj je zatemnjen samo zaradi dejstva, da je potrebno imeti vsaj začetne spretnosti za delo s takimi programi. Toda, če poznate osnove, ne morete dobiti ničesar s primerljivim rezultatom.

Online oblikovalci

Končno, veliko uporabnikov, pametno nad tem, kaj program za izdelavo vizitke, ne dosežejo uporabo aplikacij sami, raje vse vrste spletnih storitev, ki ni toliko, ampak zelo veliko. Uporaba takšnih virov je najlažja rešitev za varalce, čeprav lahko med takšnimi orodji najdete veliko spletnih aplikacij, ki vam omogočajo, da se predate svoji domišljiji. Eno od teh se lahko imenuje spletni program Vizitki besplatno, v katerem morate izbrati logotip, ozadje in izpolniti zahtevana informacijska polja.

Kakšno možnost dati prednost?

Nazadnje je treba še ugotoviti, kateri program za najboljšo vizitko. V bistvu, če nimate na voljo specializiranih orodij, bo standardni urejevalnik Word delal za običajnega uporabnika. Ko se seznanite z zmogljivimi grafičnimi programi, jim je bolje dati prednost. Toda uporaba "Master of Business Cards", čeprav se zdi privlačna, ima en velik minus, ki ga je treba plačati po poskusnem obdobju. Vendar pa možnosti tega programa govorijo same zase. In ne brez razloga, veliko strokovnjakov, ki se ukvarjajo z razvojem oblikovanja ali tiskanje tiskarskih izdelkov, raje ta programski izdelek.

Sorodne publikacije