Mapa Windows Installer: sestanek, vsebina, brisanje

Običajni uporabniki v mapi Windows Installer, ki so skriti v operacijskih sistemih iz oči prebivalca, praviloma ne posvečajo nobene pozornosti. Toda to se nadaljuje, dokler se prostor v sistemski particiji ne zmanjša na katastrofalen minimum, pomanjkanje prostega prostora na disku pa vodi do tega, da operacijski sistem sam in programi, ki so nameščeni v njem, začnejo delovati nepravilno ali pa samo upočasniti in obešati. Prihaja razumevanje, da je treba nekaj narediti s tem imenikom, saj lahko zavzame veliko prostora (več kot 10 GB). Kot splošno pravilo, ko je operacijski sistem nameščen, velikost imenika običajno ne presega več deset deset megabajtov, vendar se pri nameščanju novih programov, dodatnih komponent ali celo posodobitev sistema njegov obseg poveča na neverjetne razsežnosti. Tu se uporabniki začenjajo pritoževati, da mapa Windows Installer v sistemu Windows 7 zavzema veliko prostora. To se mimogrede nanaša na vse spremembe sistema Windows. Ampak veliko prostora - koliko? Obstajajo primeri, ko je bila velikost tega imenika povečana na 70 GB ali več.


Kaj je mapa Windows Installer?

Jasno je, da se je treba v vsakem primeru znebiti tega imenika. Toda preden se odločite, da ga odstranite, morate ugotoviti, kaj je katalog in katere podatke lahko vsebuje. Na splošno je enostavno razumeti, kaj je v tem imeniku. Preprosto prevedite naslov. Pomeni "Installer Windows". V splošnem in splošnem imenures Vendar ga je treba gledati širše.
Dejstvo je, da ta imenik vsebuje vse vrste namestitvenih in neinstaliranih posodobitev za operacijski sistem in nameščene programe, ki omogočajo posodobitev ali dodajanje dodatnih komponent. Windows razvijalci sami, brez posebne potrebe, da se dotaknete tega imenika, če ni prepovedano, potem ne natančno svetujejo, ker lahko nekateri programi ali celo Windows na splošno prenehajo delovati.


Kako si lahko ogledate vsebino kataloga?

Sam imenik ni samo sistemski in skrit, ampak tudi zaščiten. Z drugimi besedami, v najbolj navadnem Explorerju ali kateremkoli drugem upravljalniku datotek, do njega ni tako preprosto. Tudi če uporabljate funkcijo hitrega zagona za prikaz skritih elementov iz glavne plošče v raziskovalcu, kot je določeno v sistemu Windows 10, ga uporabnik še vedno ne bo videl.
Za dostop do njega morate uporabiti meni Pogled in v ustreznem zavihku zabeležiti ne le točko prikaza skritih map in datotek, temveč tudi sistemsko zaščitene objekte. Šele po tem bo vidna mapa Windows Installer. Po tem lahko takoj vidite, koliko prostora potrebuje, z uporabo lastnosti elementa menija PCM. Če obseg ne presega nekaj gigabajtov, na splošno, čiščenje ne more storiti. Toda v primeru odkritja nerazumno velikega obsega je treba nujno ukrepati. Vendar ni vse tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled.

Lahko izbrišete imenik,če mapa Windows Installer zavzame veliko prostora?

Kot smo že omenili, je ta imenik zaščiten in ga preprosto izbrišete, ne bo delovalo (sistem tega ne bo storil). Nekateri "specs" rešiti ta problem na svoj način, z uporabo za odklepanje Unlocker korist. No, to je njihova stvar. Ko pa odstranite mapo Windows Installer, nekako zavrnejo izvajanje nekaterih programov. To velja zlasti za najbolj navaden pisarniški paket. Nemogoče je uporabiti bližnjice za klicanje posameznih aplikacij, ki so del nje, ne morejo namestiti dodatnih komponent aplikacij, itd. To pa velja za celoten operacijski sistem, saj je pri tem mogoče opaziti težave. Brisanje objektov enega po enega v samem imeniku, v upanju, da bo ruski "morda", tudi ne more. Posledice bodo enake.

Kako očistiti imenik s pomočjo sistema?

Toda kako potem očistiti mapo Windows Installer? V najpreprostejšem primeru morate uporabiti standardno orodje za čiščenje diska z izbiro sistemske particije z nameščenim operacijskim sistemom in brisanje sistemskih datotek, kjer mora seznam navesti vse postavke, vključno s posodobitvami sistema.
Možno je, da bo to dalo določen rezultat. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da odstranite vse obnovitvene točke in pustite le najnovejše sistemsko priporočilo.
Na žalost se v večini primerov prostor na disku lahko sprosti le obrobno.

Ali lahko za čiščenje kataloga uporabljam čistila?

Še posebej priljubljena medUporabniki vseh ravni usposabljanja uporabljajo posebne programe za čiščenje in optimizacijo sistema, kot so CCleaner, Advanced SystemCare in podobno. Razočaranje celo s poglobljenim čiščenjem neželenih datotek ali komponent operacijskega sistema prihaja takoj. Dejstvo je, da je učinek uporabe takšnih programov opazen samo zato, ker je mapa Windows Installer kot zaščiten sistemski objekt s takšnimi pripomočki preprosto prezrta. Toda kaj potem?

Brisanje mape s pripomočkom PatchCleaner

Kot se je izkazalo, obstaja takšno orodje. Če mapa Windows Installer 10 zavzame veliko prostora (kot pri drugih sistemskih spremembah), je mogoče njeno vsebino očistiti z majhnim pripomočkom, imenovanim PatchCleaner, ki je popolnoma brezplačen, čeprav nima vmesnika ruskega jezika. Če ga želite ustrezno uporabiti, je treba najprej prikazati prikaz opisanega skritega imenika, sam program pa predlaga uporabo privzete posebne posebne mape, v katero se lahko premaknejo nepotrebni predmeti v obliki varnostnih kopij.
Datoteke si lahko ogledate s klikom na povezavo podrobnosti. Ampak izbrisati datoteke, ki se uporabljajo, ni vredno (Datoteke še vedno uporabljajo). Najbolje je, da se omejite na tiste, ki so označeni kot osiroteli. Vendar pa lahko s kritično količino mape izberete nepotrebno, čeprav se uporabljajo popravki.

V nastavitvah lahko omogočite tudi redno ali poglobljeno skeniranje. Praviloma povprečni uporabnik nima razloga za skrbmorate, in od tistih, ki želite uporabiti bolj subtilno nastavitev, lahko eksperimentirate in na primer izključite odstranjevanje popravkov za posamezne aplikacije.

Premaknite imenik na drugo logično particijo

Končno ročno odstranite ali očistite mapo Windows Installer povsem po nepotrebnem. Samo premaknite ga v drug logični del, v katerem je več prostega prostora. Če želite to narediti, preprosto kopirajte imenik na želeno mesto na običajen način, nato izbrišite izvorni imenik, pokličite ukazno konzolo iz administratorjevega imena in nastavite ukaz za izvršitev mklink /j "c: windowsinstaller" v "section: directorypod directoryInstaller". Kot imeniki lahko pred izvajanjem ukaza uporabite katerega koli od obstoječih ali sami ustvarite potrebne imenike.

Katero metodo dati prednost?

Še vedno je treba izbrati najboljšo rešitev za ukrepe, ki jih je treba sprejeti. Kot se zdi, so mnogi že domnevali, da je imenik najbolje premakniti na drugo mesto ali uporabiti za varno čiščenje s pomočjo specializiranega programa za odstranjevanje popravkov. Ampak ali ročno brisanje in mape, njegova vsebina pa ni priporočljiva pod nobenim fiktivnim pogonom, saj potem nobena obnovitev sistema ne bo pomagala, da ne omenjam, da bodo mnogi programi popolnoma nesposobni, kot tudi namestiti posodobitve ali dodatke operacijskega sistema. in uporabniško specifične programe.

Sorodne publikacije