Zahodni Plaguelands v World of Warcraft

World of Warcraft ima veliko lokacij, kjer igralci čakajo na zanimive, a zelo nevarne dogodivščine. Eno od teh območij so zahodni Plaguelands. Od tu se kuga Batogija razširi po preostalem ozemlju. In tukaj ne bo lahko.

Opis

Zahodni Plaguelands - regija na severu Lordaerona. Obdan je z gorami Alterac na južni strani in gozdom Tirisfal na zahodu. In tudi meji na vzhodni Plaguelands. Območje je zelo nevarno, ker živi v okuženih živalih, ki napadajo vsakega popotnika. Poleg tega, na teh deželah potepa. Zapuščena mesta in vasi so napolnjena s sivo meglo. Pokrajina je žalostna, toda pred tem so bili gozdovi neverjetno lepi. To je mogoče razumeti na enem samem mestu, ohraniti nekdanjo lepoto, Grobnica Utera Svetlobe.


Zgodovina

Območje, ki se imenuje Zahodni Plaguelands, je bilo nekoč bogato z gozdovi divjih živali. Odhajali so iz prestolnice Lordaeron v Darroumira. Glavno mesto oblasti je veljalo za lažne požare, Andoral pa je bil središče širjenja pšenice. To je bila izguba terena. Necromancer Kel'Thudz je spoznal, da se je zaradi onesnažene pšenice kuga Batumija širila hitreje. Zato je na poljih namestil velike bojlerje. S širjenjem kuga v gozdu so začeli umirati. Drevesa so pridobila sivo-rjavo odtenek, na njih so bili grozljivi vznemirljivi. Ko je od kuge poskušal rešiti malo ostankov, je Rdeči red zavzel trdnjavo Mardenholm in Lažni ognjišče. In Silverzora je razbila taborišče blizu pokopališča Hriba žalosti. Pomagajo tistim, ki niso hoteli zgraditi bastiona in poslali borce v bitko z Batogom.


Kako priti do zahodnih Plaguelands
Ko potujete iz gozda Tirisfal, zapeljite podzemno železnico proti vzhodu po glavni cesti in skozi Bastion. Zavezniki so bolje obšli ta tabor Horde. Če želite priti do lokacije iz kopenske dežele, poiščite Plaguelite. Ta pot je med Kel'Danilo in Zakhmarny Peak. Sledite cesti skozi gore in se odpravite proti jezeru Darroumir, zraven vrat v Kairu. Vendar ne pozabite, da ta območja pripadajo zavezništvu. Zato morajo biti navijači Horde previdni. Če želite priti do območja gorovja Alterac, se odpravite na glavno cesto, ki pelje proti severu od hribov Hillsbrad. Malo kasneje je mlin Tarrin razdeljen na dva dela. Izberite pravo pot in pojdite na Stranrado. Bodite previdni na poti, kajti v tem kraju so snaggerji in roparji Sindikata. Potem bo cesta prešla skozi hladen veter. Ta tabor pripada zavezništvu. Zato je zaželeno, da ga Ordinovci obidejo.

Sorodne publikacije