Kaj je adapter za tunel Teredo: Zakaj ga potrebujete, kako deluje in kako ga izklopite?

Sedma različica sistema Windows, odkar je bila izdana, je uporabnikom prinesla veliko presenečenj. Da, veliko jih je našlo v sistemu (ali bolje, v Upravitelju naprav) gonilnik za Microsoftov adapter za tunel Teredo. Kaj je to, ni jasno vsem. Zato se je treba osredotočiti na to, kaj je in kako deluje. Poleg tega se bodo obravnavala vprašanja, povezana s tem, kako smotrno bo uporabljena v računalnikih na postsovjetskem prostoru.

Kaj je tunelski adapter Teredo?

Začnimo z razumevanjem tega izraza. Ne zamenjajte s tehnologijami VPN, ki vključujejo uporabo tuneliranja s šifriranjem podatkov in spreminjanje IP začetne točke v obliki računalniškega terminala ali mobilne naprave, ki poskuša dostopati do enega ali drugega spletnega mesta, z delovanjem Teredo.


Da bi razumeli, kaj je vmesnik za tunel Microsoft Teredo, morate povezati vse protokole internetnega dostopa, ki jih uporabljate. Trenutno sistemi Windows ponujajo le dve možnosti: IPv4 in IPv6. Šesta različica na post-sovjetskem območju se ne uporablja (z redko izjemo, saj nimajo vsi ponudniki in operaterji mobilnih komunikacij strežnike DHCPv6). Gonilnik za adapter za tunel Microsoft Teredo, nameščen v najnovejših različicah sistema Windows, deluje kot pretvornik. Toda pretvornik kaj in kaj? Nato si oglejte, kako deluje in pripravite zaključke o uporabi te naprave ali ne.


Kako deluje adapter za tunel Teredo?

Zahodne države so šle naprej od nas (in ni čudno). Številni operaterji in ponudniki storitev dostopa do interneta so v nasprotju z našimi zavrnili uporabo IPv4, ki ni le moralno zastarela, temveč ne more obravnavati vseh obstoječih IP naslovov, ampak se je raje odločila za njeno šesto različico. V zvezi s tem je Microsoft presegel vse. Vendar se je izkazalo, da sta pri uporabi ustrezne povezave šesta in četrta različica TCP /IP med seboj nezdružljivi. Medtem, ko je luknja utripala, je Microsoft najprej izdal posodobitev, vendar to ni pripeljalo do ničesar. Na koncu se je pojavil navidezni adapter, ki je domnevno lahko pretvoril podatke iz IPv6 v IPv4. Ampak samo ti razvijalci se niso omejili in so vključevali podporo za protokole UDP.

Težave z vmesnikom in najlažji načini, kako jih popraviti

Kaj je vmesnik za tunel Microsoft Teredo kot navidezna naprava, se zdi malo jasno. Zdaj pa si poglejmo nekaj vprašanj, povezanih s stalno nastajajočimi vprašanji. Ta navidezna naprava (neznana iz nekega razloga) lahko povzroči veliko napak (čeprav nekateri od njih nimajo neposredne povezave z vmesnikom).
Če se je ta težava že pojavila in v upravitelju naprav, je bil pretvornik zaznan, vendar označen z rumenim označevalnikom, najlažji način za nadgradnjo ali ponovno namestitev gonilnika. Noben smisel nima dostopa do virov tretjih oseb, ker je ta naprava sam razvoj Microsoft Windows, tudi če odstranite napravo iz sistema, znova zaženete,Ali želite ali ne, bo še vedno namestila nove gonilnike iz svoje baze podatkov. Če je aktivna internetna povezava, je dobrodošla.
Po drugi strani pa, če ne uporabljate vmesnika, lahko nastavite prepoved povezovanja z njim z ukazno vrstico, kot je prikazano zgoraj. Ti ukazi deaktivirajo ne samo adapter, ampak vse, kar je z njim povezano (ne brez razloga se celoten paket imenuje Pseudo Interface). Ste opazili? To je "psevdo"! To nima nič opraviti z dejanskim stanjem.

Kako koristen je Teredo?

Kadar gre za sisteme, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows in vsebujejo takšno orodje, je s praktičnega vidika njegova prisotnost v različicah operacijskega sistema, ki so namenjene uporabi v nekdanji ZSSR, popolnoma neutemeljena.
No, da, morda bomo čez nekaj let prišli do tega. Toda kaj potem? Ti isti strokovnjaki bodo izdali sedmo ali osmo verzijo protokola, ki po šesti ne bo podprta, čeprav je predvidena že več desetletij.

Namesto izida

V bistvu gre za vprašanje, kaj je vmesnik za tunel Microsoft Teredo. Zato je treba opozoriti, da niso bili obravnavani specializirani izrazi in metode za uvajanje teh tehnologij v računalniške sisteme, temveč so podane le splošne ideje o tem, kaj je to in kako deluje. Seveda je vse dejansko veliko bolj zapleteno, vendar se poglablja v teorijo s preprostostjo praktične uporabe, načeloma sploh ni potrebna. Če želite onemogočiti, je priporočljivo, da se sklicujete na servisni ali registrski ključ, vendar zaObičajni uporabnik, ki ne pozna zapletenosti izvajanja takšnih dejanj, bo zadostoval za to, kar je. Čeprav čeprav najdete v registru Teredo in izbrišete vse ključe, jih sistem še vedno obnavlja, ko znova zaženete. Za popolno odstranitev gonilnika in same naprave lahko uporabite programe iObit Uninstaller-uninstaller, ki odstranijo celo lastne programčke, ki jih Windows ne more odstraniti s splošnimi metodami.

Sorodne publikacije