Vse poti v "Vardo" naredijo rdečo črto

Vsakdo ve, kaj je rdeča črta. To je majhna alineja prve vrstice odstavka od levega roba na določeni razdalji na desni. Vendar ne more vsakdo narediti tega umika v programu Ward. V tem članku bomo govorili o tem, kako narediti rdečo črto v "Vardo". Poglejmo vse možne načine in trike. Jasno bomo prikazali faze teh ukrepov. Pri tem bomo upoštevali vse različice programa.

Z uporabo ravnila

naredimo rdečo črto v najnovejših različicah programa, zdaj pa bomo razmislili o prvem načinu izdelave rdeče črte v "Ward". Ta metoda bo uporabila ravnilo v programu. Privzeto ni vključena, zato bomo morali to storiti sami. To storite tako, da odprete zavihek »Pogled« in v razdelku »Prikaži« potrdite polje poleg možnosti »Ravnilo«.


Toda to ni bil edini način za vključitev vladarja v program. Uporabite lahko poseben gumb, ki se nahaja nad drsnim trakom. Vendar pa v zadnji različici programa (2016) ta ikona ni.
Zato je ravnilo vklopljeno, dokument lahko opazujete nad orodno vrstico. Za novo vrstico je mogoče uporabiti ta ravnilo, navpična leva pa se sploh ne more dotakniti. Vse kuhanje, preden smo naredili "rdečo" črto v "Wardu", smo zdaj naredili neposredno postopek:
 • Na liniji morate opazovati dva drsnika na levi - nas zanima vrh.
 • S pritiskom na levi gumb miškepovlecite na desno. Kot lahko vidite, se začne tudi prva vrstica besedila.
 • Zdaj veste, kako narediti "rdeč" niz v "Vardo". Toda to je samo prvi način, zdaj se premikamo neposredno k drugemu.


  V najnovejših različicah programa naredimo rdečo črto z uporabo zavihkov. Torej, poglejmo, kako narediti rdečo črto v Wordu z uporabo zavihkov.
  Če želite dati zavihek, morate pritisniti tipko TAB. Predhodno postavite kazalko na začetek prve vrstice odstavka in ko pritisnete tipko, se bo prikazala nova vrstica. Ta metoda je dobra, ker poteka precej hitro, vendar je njena pomanjkljivost, da če je dovolj odstavkov, je treba rdečo črto narediti na vsaki roki in to se lahko odloži. Zato preidimo na tretjo pot - kako narediti rdeče črte v vseh odstavkih naenkrat.

  Rdečo črto v najnovejših različicah programa uporabljamo z odstavkom "Odstavek"

  . Kot lahko razumemo iz podnaslova, bomo uporabili parametre odstavka. Najprej pa poudarite besedilo, kjer je potrebno odstopanje. Nato kliknite puščico v razdelku »Odstavek« na zavihku »Domov«. Njegovo lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
  Pred vami se bo odprlo okno. Bodite pozorni na razdelek "zamik" v njem. Na desni je spustni seznam, imenovan "prva vrstica". Če kliknete nanj, izberite »Zamik« in vv desno, vnesite zahtevano vrednost.
  Ko kliknete V redu, se v dokumentu v vseh odstavkih, ki so bili označeni, prikaže rdeča črta.

  Rdečo črto v različici 2003

  Rdeča črta v "Vardo" v letu 2003 poteka popolnoma enako kot v zgoraj navedenih metodah, vendar obstaja ena odtenka - razlike v vmesniku. O njih bomo govorili zdaj. Na primer, če želite narediti rdečo črto z nastavitvijo »Odstavek«, ne boste našli ustrezne ikone - preprosto ne obstaja. Če želite poklicati ta meni, morate označiti oblikovano območje besedila in nato s klikom na PCM iz menija Odstavek (nadaljnje nastavitve se izvedejo na enak način kot v zgornjih primerih).
  Če pa pokličete ravnilo, je navodilo podobno. Na zgornji plošči poiščite »Pogled«, kliknite nanjo in v kontekstnem meniju izberite »Ravnilo« tako, da označite polje ob njem. Naslednja dejanja so enaka kot v zgornjih primerih.

  Sorodne publikacije