Moda za Morrowind, zahvaljujoč kateri boste na igro gledali na nov način

V času izdaje je Morrowind navdušil vse s svojo odlično grafiko. Zdaj, po mnogih letih, je igra daleč od sodobnih standardov. Slika je zdaj, milo rečeno, zastarela in posebni učinki niso več navdušeni. Na srečo obstajajo modovi za Morrowind, ki vam omogočajo, da spremenite situacijo na bolje. In v tem članku bodo te spremembe upoštevane, kar vam bo omogočilo, da si ogledate to veliko igro na nov način.

Prenova projekta

Globalni načini na razporedu TES Morrowind. Njegov glavni plus je preprosta namestitev, ki vam omogoča, da izboljšate igro v samodejnem načinu in brez nepotrebnega glavobola. Preprosto povedano, ta sprememba je primerna za igralce, ki ne želijo zapreti.


Pravzaprav je Morrowind Overhaul zbirka vseh vrst majhnih modov za izboljšanje grafike, ki poleg tega ne zahtevajo dodatnih nastavitev. Tu so na primer izboljšane teksture, sence, osvetlitev, zvoki in več. Hkrati je avtor poskušal narediti vse, da sprememba ni kršila prvotnega vzdušja igre, in, moram reči, uspelo je.

Graphics Extender

In ta način na grafikonu za Morrowind je primeren za tiste, ki želijo vse prilagoditi sami. Prvič, močno poveča razdaljo vidljivosti, kot tudi prikaz oddaljene pokrajine in drugih predmetov. Poleg tega sprememba aktivira doslej nedostopne grafične učinke in funkcije v igri, kot so izboljšani shaderji, animacija vegetacije, zmožnost ponovnega dodeljevanja ključev in še veliko več.Prav tako je treba omeniti, da ta mod za Morrowind ne vpliva v veliki meri na zmogljivost. Tudi če nimate zelo močnega računalnika, bo igra še vedno veliko lepša in ne bo padca FPS.


Boljši organi

Ta grafični mod za Morrowind dodaja izboljšane modele teles, ki so videti bolj realistična od izvirnika. Najprej, sprememba bo odstranila vse vogale številk vaših likov, kot tudi dodati mišice. Treba je opozoriti, da je avtor ustvarjal Better Bodies izključno teksture visoke ločljivosti, ki so videti zelo kakovostne.
Pomembnejše je dejstvo, da brez namestitve tega moda ne bo mogoče uporabiti veliko drugih izboljšav, ki se tako ali drugače nanašajo na videz znakov. Na primer, številni oklepni predmeti ali oblačila preprosto nočejo delati s standardnimi telesnimi znaki.

Boljše glave

Ta sprememba nadomešča izvirne glave junakov z bolj izpopolnjenimi in realističnimi. Seveda bodo obrazi likov še vedno videti karikatirani, vendar bodo veliko boljši od osnovne različice igre. Morrowind Better Heads Mod doda več kot tristo novih modelov. Hkrati pa izboljšanje vpliva na osebo in pričeske, ne le na glavne junake, ampak tudi skoraj vse sekundarne. Mimogrede, mod tudi vključuje pričeske, ki so videti veliko bolj zanimive kot original.
Edina slabost te spremembe je, da ne deluje na Khaichite. Ni znano, zakaj je avtor tako požrl puhaste bojevnike, toda na žalost z njim ni mogoče storiti ničesar.

Oklep + orožje znova 0

Avtor tega moda za Morrowind je opravil izjemno delo. Teksturo vseh orožij in oklepov je zamenjal za boljšo kakovost, pri čemer je ohranil prvotni videz. Mimogrede, ne le oprema, ki jo uporablja protagonist, temveč tudi tista, ki jo nosi NPC, ima boljši videz. Poleg vsega navedenega je avtor tudi poskrbel, da je sprememba zelo enostavna. Dovolj je, da preprosto zamenjate datoteke iz mape Podatkovne datoteke, ki se nahaja v imeniku iger, tistih, ki gredo v arhiv mod. Po tem bodo vse spremembe samodejno začele veljati.

Creature + World Retexture

Ustvarjalec preoblikovanja oklepov in orožja se ni ustavil pri doseganju in se odločil, da bo sprostil še bolj globalne modove. V tem času so se izboljšave dotaknile bitij, ki živijo v Morrowinda. Poleg tega sprememba posodablja teksturo rastlin, notranjih predmetov, stavb, zemljišč itd.
Namestitev, kot v primeru moda za oklep in orožje, se izvede z zamenjavo datotek v mapi Podatkovne datoteke. Postopek je preprost in hkrati ne traja veliko časa, vendar bo igra zaradi te spremembe poplavljena z novimi barvami.

Popravek za optimizacijo Morrowinda

Ne glede na to, kako čudno se sliši, celo uporabniki močnih računalnikov trpijo zaradi slabega delovanja v Morrowindu. Dejstvo, da igra preprosto ne ve, kako pravilno delati s sodobnimi grafičnimi karticami in procesorji, uporablja le majhen del svojih virov. Ta sprememba bo močno izboljšala optimizacijo. Ko ga namestite, se boste znebili periodičnih zamikov inStagnacija FPS, ki se pogosto pojavi, ko potujete po odprtem svetu.

Sorodne publikacije