Pametni telefon Samsung J1: funkcije in pregledi

Samsung Galaxy J1 je precej poceni pripomoček in je ena izmed dobrih možnosti za tiste, ki ne želijo porabiti več.

Samsung J1 ima skromen, celo za proračunski model leta 2015, platformo Android 4.4 s kamero z ločljivostjo 5 milijonov pik in dvojedrnim procesorjem Cortex-A7 s frekvenco 12 GHz. V prihodnje je bila izdana posodobljena različica tega pametnega telefona z nekaterimi izboljšanimi funkcijami (do leta 2016). Dimenzije naprave so standardne - višina je 129 mm, širina - 682 mm, debelina - kar 89 mm, teža naprave je 122 gramov.

Samsung Galaxy J1: Splošne specifikacije

Na splošno lahko trdimo, da blagovna znamka Samsung potrošnikom ponuja veliko možnosti za nakup novega pametnega telefona. Poleg serije Galaxy A, J serija ponuja tudi številne telefone različne vrednosti za vsak proračun. Kljub temu lahko med napravami iz ene serije vedno zaznate napravo, ki ni posebej impresivna v svojih parametrih. V tem primeru ima Samsung J1 precej povprečen.

Oblikovanje

Samo poglejte Samsung Galaxy J1, ker je očitno, da je to proračunski model. Daweiss nima posebnih značilnosti in razlik. Ohišje je v celoti izdelano iz plastike, kar načeloma ni presenetljivo. Na prvi pogled je priznana blagovna znamka Samsung in prisotnost srebrnega roba naredi napravo videti kot starejši model Galaxy S. Verjetno se bo veliko potrošnikov strinjalo, da bi bilo bolje, če bi "Samsung"začel proizvajati nizkoproračunske modele z bolj privlačno obliko, namesto da bi kopiral prejšnje distribucije. Kljub temu je njegova oblika poenostavljena, tako da je pametni telefon priročen, da drži eno roko in ne drsi na dlani. Objektiv kamere se razteza od zadaj, tako kot mnogi drugi telefoni Galaxy. Njena debelina, ki predstavlja 8,9 mm, ni mogoče imenovati majhna, vendar pa teža le 122 gramov vam bo omogočila enostavno namestitev naprave v žep.

Samsung Galaxy J12016: Funkcije nadzora

Obstaja še ena značilnost telefonov Android iz Samsunga - gumbi operacijskega sistema se nahajajo pod zaslonom. To pomeni, da na dnu zaslona ne nadzorujejo zaslonski gumbi. Bela obdelava je preveč preprosta, vendar je kakovost izdelave precej visoka, kar je opazno tudi s prostim očesom. Poleg tega obstajajo tudi druge različice tega pametnega telefona - v modri in črni barvi. Enostavno odprete ohišje s potiskanjem prometa in zlahka dostopate do zamenjave baterij in rež za kartico SIM in kombinacijo microSD. Naprava ima samo 4 GB vgrajenega pomnilnika, od katerega je uporabniku na voljo le 2 GB. Zato je treba skoraj vse podatke shraniti na kartico MicroSD, podprti glasnost doseže 128 GB.

Zaslon

Samsung je izdelal ta telefon z 43-palčnim zaslonom. Senzor je mehak in omogoča nadzor večih prstov hkrati. Ampak ob istem času, nizki stroški telefona takoj postane očitna, ko gre za zaslone. Ne pričakujte, da boste videli "napredno"vrsta vzorca AMOLED. V Samsung Galaxy J1 je na zaslonu prikazano naslednje: ločljivost 800x400 v tehnologiji TFT. Kljub navideznemu pomanjkanju slikovnih pik pa je kakovost slike izravnana z visoko dinamiko barv in kontrasta. Kontrastno razmerje naprave je 991: 1, kar je zelo dober kazalnik.
Nastavitve barv in svetlosti so na voljo v meniju sporočil. Največjo svetlost lahko priključite le enkrat na 15 minut, vendar je to dovolj, da v slabih svetlobnih pogojih napišete nekaj sporočil. Na splošno, zaslon izgleda precej dostojno. Treba je opozoriti, da v Samsung J1 mini 2016 značilnosti zaslona ne bo omogočilo gledanje filmov in dolgih video posnetkov s udobjem, saj bo učinek bleščanja in zamegljenosti ustvarjen, ampak za preprosto vsakodnevno uporabo teh parametrov bo dovolj.

Kapaciteta strojne opreme

12-GHz 12-GHz Cortex-A7 Dual-Core procesor Ne bi smeli pričakovati velikih zmogljivosti, zlasti v kombinaciji s samo 512 MB RAM-a. Ni presenetljivo, da rezultati testnega pripomočka zaostajajo za konkurentskimi napravami. Samsung J1 6 značilnosti grafike so prešibke, da se zagotovi nemoteno delovanje teh programov. V smislu uspešnosti ta model ne bo mogel pokazati odličnih rezultatov pri prenosu iger in drugih zmogljivih aplikacij.


Vendar pa ima Samsung J1 v nadgrajeni različici leta 2016 naslednje: RAM je povečan na 768 MB, procesor pa ima štiri jedra namesto dveh.Grafični procesor je prav tako vgrajen - Vivante GC7000UL. Zaradi teh sprememb je naprava postala bistveno boljša in hitrejša.

Operacijski sistem

Platforma Android 4.4 je opremljena s pametnim telefonom, ki deluje zelo dobro. Večina aplikacij se odpira precej hitro, čeprav lahko pride do "zagona" z istočasnim odpiranjem več programov in menijev nastavitev. Vendar to ni presenetljivo glede na tehnične lastnosti naprave. Posodabljanje OS na nove različice ni na voljo, kar je spet posledica slabih lastnosti strojne opreme pripomočka.

Komunikacije in omrežja

Pri omrežni podpori ima gadget 3G povezljivost in vgrajen Wi-Fi z zelo malo energije. Brezžični internet boste lahko povezali s to tehnologijo za uporabo na samem telefonu, vendar ga ne boste mogli uporabljati kot brezžični usmerjevalnik. Tako lahko značilnosti pametnega telefona Samsung J1 omogočajo samo brskanje po internetu, vendar ne dovoljujejo distribucije signala.
Komunikacija je dobro vzdrževana, občutljivost na poslušanje ostaja visoka. Kot izhaja iz povratnih informacij uporabnikov, je včasih glas sogovornika nekoliko popačen, vendar je to značilno za številne naprave s šibkimi zvočniki. Klici so dovolj glasni in vibracijski signal je lahko ocenjen kot povprečen.

Baterija

Kot že omenjeno, ima pametni telefon baterijo, ki jo je mogoče po potrebi zamenjati. Odstranljiva baterija ima zmogljivost 1850 magije in je visoke kakovosti.Življenjska doba baterije brez napajanja med neprekinjenim pogovorom je v povprečju 10 ur 7 minut, pri uporabi interneta - 9 ur, pri poslušanju zvočnih posnetkov - približno 40 ur. To je zelo dober kazalnik, še posebej za poceni telefon. S tem pametnim telefonom ste lahko prepričani, da ne boste ostali nezasedeni v ključnem trenutku. Obstaja tudi način varčevanja z energijo, ki bo napravi omogočil, da deluje še dlje.

Fotoaparat

Samsung Galaxy J1 je opremljen s fotoaparatom s 5 milijoni slikovnih pik, ki se nahaja na hrbtni strani in 2 milijona slikovnih pik kamero na sprednji strani. Čeprav ima kamera nekaj uporabnih funkcij, kot so bliskavica, samodejno ostrenje, prepoznavanje obrazov, zaznavanje nasmeha in geometrija, je ni mogoče opisati kot zelo dobro. Fotografije, posnete na ulici v svetlem soncu, so popolnoma nekonvencionalne. Poleg tega lahko pri skoraj vsakem posnetku opazite veliko zamegljenosti tudi pri dobri osvetlitvi. Majhne podrobnosti so povsem mehke. Zato kakovostne fotografije ne bodo delovale. Snemanje v zaprtih prostorih ne daje boljših rezultatov - posnetki se prikazujejo z zamegljenimi barvami, če fotografirate z bliskavico. Hitrost zaklopa je 11 sekund, zato premikajoči se predmeti sploh ne bodo zaklenjeni. Pri fotografiranju z izklopljeno bliskavico so vse slike hladne, slika pa ne zajema majhnih podrobnosti. Kakovost fotografij se zelo izboljša le pri snemanju v studiu z zunanjo svetlobo. Samsung J12016 ponuja tudi funkcijeMožnost snemanja videa pri ločljivosti 1280x720 (HD) pri 30 sličicah na sekundo, vendar se takšni videi ne razlikujejo po visoki jasnosti in svetlosti. 2-milijona slikovnih pik sprednja kamera ima tudi povprečno kakovost, vendar je enostaven za uporabo.

Druge funkcije

Ta telefon ima tudi nekatere standardne funkcije, ki so trenutno opremljene z večino pripomočkov. Te vključujejo Bluetooth (4.0), GPS (globalni sistem za določanje položaja) in NFC, kot tudi več različnih senzorjev (osvetlitev, približek, merilnik pospeška in kompas). Obstaja tudi FM radio, ki deluje dobro in brez prekinitev, vendar je njegova uporaba možna samo na slušalkah. Prisotne so tudi osnovne aplikacije, kot so kalkulator, snemalnik zvoka, sposobnost ustvarjanja zapisov, kar ni presenetljivo. Takšno funkcionalno danes lahko opazimo v vseh telefonih, celo resno zastarele.

Ocene uporabnikov

Zaradi nizkih stroškov telefona je ta model zelo razširjen. Lahko slišite različna mnenja o modelu, kot so specifikacije Samsung J1. Povratne informacije uporabnikov so v večini primerov omejene na dejstvo, da je ta naprava zelo primerna za napredne lastnike, ki potrebujejo preprost "klicatelj" in občasne internetne izhode.

Zaključek

Samsung Galaxy J1 ima visoko kakovostno gradnjo, ki je velik plus za poceni pametni telefon. Njegov zaslon, kljub skromnim nastavitvam in nizki ločljivosti, izgleda precej privlačno. Kljub temu so pozitivne lastnosti J1 konec. S podobnimi lastnostmi je mogoče najti v prodaji in cenejšiNaprave, kot je Moto E. Samsung Galaxy J1 se trenutno prodaja za približno 100 $, zaradi česar je dostopen vsem segmentom prebivalstva.

Sorodne publikacije