Kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku?

To vprašanje je bilo veliko zastavljeno. In to ni celo, da je miš veliko bolj priročen za delo. Samo, če je miška, potem ni točke v sledilni ploščici. Samo neuporabno absorbira energijo. Poleg tega je zelo nerodno vtipkati besedilo z vgrajeno sledilno ploščico. Eno napačno gibanje in vse delo se lahko razjari. Zato morate biti sposobni izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku. To lahko storite na več načinov. In vse jih bomo obravnavali. Ker se vsak način ne približuje določeni napravi. Razmislite tudi o možnostih izklopa sledilne ploščice za različne operacijske sisteme.


Kaj je sledilna ploščica?

Sledilna ploščica je enaka sledilna ploščica, ki nadomešča miško z prenosnimi računalniki. Potrebujete le, da jih uporabite, ko priključite miško na laptop kategorično ne deluje. Za to obstaja veliko razlogov: ni prostih vrat ali pa zaradi pomanjkanja prostora miške ni mogoče uporabiti. V vsakem primeru, sledilna ploščica pride, da nam pomaga. Ima veliko uporabnih funkcij. Čeprav ga ni primerno uporabljati.
Število funkcij, ki jih podpira standardna sledilna ploščica, bi morale vključevati kretnje, multitouch, podporo za večplastno drsenje. Touchpad je večnamenska naprava, čeprav ni zelo udobna. Zato večina uporabnikov uporablja miško kot glavno delovno orodje. Zato bo koristno vedeti, kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku. Za različne prenosne računalnike so na voljo funkcije. Začnimo.

Prenosni računalnik družbe Lenovo

ToZa prenosne računalnike so značilne dobre tehnične lastnosti in dostojna zmogljivost. Samoumevno je, da v takšnih prenosnih računalnikih obstajajo hotkeys, ki onemogočajo to ali tisto opremo. Obstajajo gumbi za izklop Wi-Fi, zaslona, ​​večpredstavnostnih tipk. Seveda obstaja tudi gumb za izklop sledilne ploščice. Seveda se lahko bližnjica na tipkovnici razlikuje od modela do modela. Vendar pa so na vsaki ključi ikone, ki odražajo to ali to napravo.


V večini kitajskih prenosnikov je sledilna ploščica izključena s kombinacijo tipk Fn + F6. Končni ključ se lahko spremeni, vendar funkcionalni Fn ostane nespremenjen. Tukaj je, kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku Lenovo. Vendar pa vroče tipke ne delujejo vedno. Še posebej, če uporabljate deseto različico operacijskega sistema od Microsofta. S temi možgani se bo morala Satie Nadelly norčevati iz nje. Toda to bo napisano malo nižje. Zdaj pa preidimo na druge prenosne računalnike.

Prenosni računalniki HP

Izdelki te ameriške družbe so v naši državi dobro znani. Leptops so znani po svojih lastnostih, zmogljivosti in ugodnih cenah. Te naprave imajo tudi funkcionalne gumbe, ki vam omogočajo, da zlahka odklopite nekatere komponente prenosnega računalnika. Torej, kako izklopiti sledilno ploščico HP? Enako kot pri "Lenovo". Drugačna je le kombinacija tipk. Če vaš prenosnik nima ključa za izklop dotikalne plošče, lahko naredite tako "ščepec za ušesa": dva tapnite zgornji levi kot dotikalne ploščice. Pri nekaterih modelih se izklopi prav tako. V vsakem primeru,če vam sploh ni pomagalo, potem se boste nekoliko znižali in izvedeli boste, kako izklopite sledilno ploščico z orodji operacijskega sistema. To so lastnosti prenosnih računalnikov HP in ne boste storili ničesar. Moram se prilagoditi. Dobra sreča ni težka.

Prenosni računalniki ASUS

Izdelki te družbe so prav tako priljubljeni, vendar za razliko od prejšnjih prenosnih računalnikov niso vedno v redu s hlajenjem. Kljub temu pa prenosniki preletijo kot vroče pogače. Torej, kako izklopiti sledilno ploščico ASUS prenosnika? Odgovor: z bližnjico na tipkovnici Fn + F9. Kombinacija se lahko nekoliko spremeni, vendar je zagotovo tam. Če so vaše tipke izbrisale sliko, lahko izberete želeno kombinacijo z metodo "znanstvena oznaka". Ponavadi pomaga.
Treba je opozoriti, da je ta način izklopa sledilne ploščice primeren le, če ima prenosnik nameščene gonilnike, potrebne za pravilno delovanje sledilne ploščice. Vendar to ni vedno tako. Kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku, Windows 7 uporablja? Če ni voznikov? Poskusimo rešiti ta problem.

Prenosni računalniki iz operacijskega sistema Windows 7

Če ima prenosnik na krovu sedem, gonilniki za sledilno ploščico niso nameščeni in jih je treba sploh odklopiti, nato pa poskusite naslednje. Pojdite v Upravitelj naprav, odprite zavihek »Miške in druge kazalne naprave«. Tukaj lahko dobite ključavnico. Ni znano, kako bo sledilna ploščica podpisana. Najverjetneje bo nekaj takega kot "PS /2 naprava." Onemogočimo ga. Če je nekaj narobe, potem nič strašnega. Vedno ga je mogoče ponovno vklopiti.
Z operacijskim sistemom Windows 7bolj ali manj razumljivo. Isto načelo bo delovalo v osmem. Vendar pa obstaja še en "novosten" operacijski sistem, v katerem vse ni tako preprosto. Sedi na Windows 10. In kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku, Windows 10 uporablja? Odgovor bo nekoliko nižji.

Leptops z "deset" na krovu

Začnimo z dejstvom, da "ducat" samodejno namesti nekaj levih gonilnikov na sledilno ploščico. Poleg tega proizvajalci ne mudi, da sprosti posodobitve programske opreme za svoje naprave pod Win 10. Kaj storiti v tem primeru? V tem primeru bomo uporabili metodo "Winds 7". Prek upravitelja naprav. Ampak težava je v tem, da je v "ducat" celo naprava manager skrit hudič ve kje. Zato naredite naslednje.
Odprite meni Start, iščemo element »Zaženi«. Vnesite niz devmgmt.msc. Odpre se naš najljubši upravljalnik naprav. Tukaj že iščemo »miško in druge kazalne naprave« in ponavljamo dejanja, ki so bila izvedena za sedem. Tako lahko izklopite sledilno ploščico ASUS prenosnika, Windows pa uporablja 10. Torej je veliko odtenkov. Toda kdo je rekel, da bo lahko? Še posebej z ducatom.

Operacijski sistemi družine Linux

Tu je vse preprosto in razumljivo. Nekateri hotkeys ne delujejo na nekaterih distros. Kako v tem primeru izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku? Zelo preprosto. Pojdite na nastavitve, poiščite element "Miška in sledilna ploščica" in premaknite drsnik, ki izklopi zaslon na dotik. Vse. Ampak daleč od vseh distribucij je vse tako preprosto. Ta metoda je primerna za operacijske sisteme Ubuntu in Mint.
V primeru "Arch" in"Fedoroyu" je malo bolj zapleteno. Tukaj morate narediti nekaj manipulacij v terminalu. Toda takšni sistemi se ne uporabljajo za začetnike na prenosnih računalnikih. In strokovnjaki sami dobro vedo, kaj storiti v takih primerih. Enostavnost upravljanja distribucij Linuxa podobnih operacijskih sistemov je ena od njihovih najpomembnejših prednosti.

Za tiste, ki imajo "HackTones"

, obstajajo ljubitelji nezakonite namestitve MacOS-a na običajne prenosnike s pomočjo vseh vrst "bergel". Prav tako morajo vedeti, kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku. Tukaj je vse preprosto. Ker sta »Mac« in »Ubuntu« »yunikosopodobnye« operacijski sistemi, bo način »Ubuntu« ustrezal »Hackintoshu«. Toda postavitev »Mac« na navadne prenosne računalnike je lahko samo pravi »sladokusci«. Ker ni mogoče zbrati komponent, tako da delajo brez minimalnega števila "bergel" v prenosnih računalnikih. V zvezi s tem so bili in bodo vedno problematični. Druga stvar so osebni računalniki.
Pojdimo v nastavitve, poiščemo "Mouse and Touch Panel" in premaknemo drsnik zaslona na dotik v položaj "Off". Vse je tako kot dve ali dve. Še en razlog za prehod z napačne in nerazumljive "Vind" na normalen, ustrezen sistem. To je eden od načinov za izklop. Za lastnike "Hackintosh" je mogoče ponuditi še eno možnost - popolnoma odstraniti sistem "kext", ki je odgovoren za delovanje sledilne ploščice. Radikalen ukrep, vendar sto odstotkov.

Zaključek

Zdaj veste vse o tem, kako izklopiti sledilno ploščico na prenosnem računalniku. Ni razlike - kateri prenosni računalnik je opremljen in na katerem operacijskem sistemu je nameščen. Vsi ukrepiv bistvu podobno. Razlike le v niansah. Najhujše od vsega, lastniki prenosnih računalnikov Windows 10 na krovu. Tam je vse tako zmedeno, da je zelo težko rešiti začetnika brez pomoči. Ampak nič. Oči se bojijo in roke delajo. S "desetimi" smo tudi ugotovili. Mimogrede, sledilno ploščico lahko vklopite z isto kombinacijo tipk. Zdaj veš vse to. Poskusite poskusiti. Samo ne prenašaj se. Ali pa kaj drugega, da sistem nenamerno obesimo.

Sorodne publikacije